Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алчността на "звездите"

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Алчността на "звездите"

    „Алчността на звездите”... За тях ясно, но има и една друга група кърлежи, която се подвизава под различни имена – „Официален представител”; „Оторизиран дистрибутор”; разни, дето имали „ексклузивни права” и т.н. Звездите смучат, но тези, вторите, направо се жабурят с авторски права и блага на родна почва. И както се оказва често пъти лапат повече от звездите. Както еничарите едно време – турчинът е грабил, а нашенецът направо е завличал.

    Кой ме ядоса толкова? Този път нашите издатели - излиза книга на любим мой чуждоезичен писател и понеже е повечко страници, издателят тук я разделил на две части и ги пуска по 24 лева едната. Да погледнем в Amazon – там цялата книга, неразделена, както всъщност е решил авторът, се предлага за $13.18.

    Мога да я чета и в оригинал, обаче ми е много трудно. Но ще получа полиграфски много по-качествен продукт, отколкото нашето издание. Освен това не рискувам да попадна на преводач, който да е пренаписал книгата, така че авторът да не може да си я познае.

    После, защо не четял нашенецът...

    Коментар


    • От: Алчността на "звездите"

      Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      ... нашите издатели - излиза книга на любим мой чуждоезичен писател и понеже е повечко страници, издателят тук я разделил на две части и ги пуска по 24 лева едната. Да погледнем в Amazon – там цялата книга, неразделена, както всъщност е решил авторът, се предлага за $13.18.

      Ако се поинтересуваш за подробности, веднага ще ти кажат, че ДДС-то за печатни издания трябва да се премахне...
      Като че ли разликата между петдесет и двадесет лева е 20%!
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X