Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов на диви коне

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• уфф, ем боли ем сърби, а дидката се заяжда като пубер в нагон.

не ми се сърди тая принципна неотстъпчивост нещо не ме убеди, че сичко ти е зарад голяма та любов към коня, но не ти личи да си живяла с коне.

Вал уважавам те, знаеш, само дето в тая работа имаш много изявен интес. ЛУуд си по конете, виждам и ти вярвам, че ще се рижиш добре за тях. ала някак си много ми се иска овен да взимаме от природата и да и даваме. никак няма да е лошо да се измисли начин да се помогне за запазването на свободата на тези, които няма да се изловят. знам, колко трудно и скъпо е всичо това в наше време. и все пак. ако се измисли алтернатива ще много силно. тези коне са си за резерват, обаче няма кой да се загрижи чак толкова за тях, нали? дидке, имаш ли градивно предложение за цялостното им спасение? лесно се критикува, но трябва да има алтернатива за да е градивна критиката. незнам де, тва си е мое мнение, не искам да се засягата, просто ми е тъпо какаво е отношението между хората. и земята.

Коментар

• Алтернатива имам, но не си човекът на когото трябва да обяснявам каквото и да е. Още повече като се има впредвид тонът, с който си се обърнал към мен в горният си пост!

Коментар

• интересен спор в темата

Дидка до известна степен имаш основание, само , че не забравяй, че коня и там където е дори "свободен" принципно има и врагове и болести

ок самото хващане ще е невероятна тръпка за Волк и останалите, но пък явно не си даваш сметка, че те са със сериозни намерения, което автоматично означава още куп грижи и отговорност за всеки, които вземе кон след тръпката по улавянето

цветовете не са само черно и бяло има стотици нюанси имаш готин хаплив стил и си си наумила да разубеждаваш според мен обаче не всичко като лечности ни се струва грешно е неправилно по принцип

Коментар

• а коня на аватара ти е някакъв рисак, красив наистина, но едва ли ще е напълно див

мисля, че никой от този форум не иска кон, за да претоварва малтретира и тормози

Дидка, ти имаш ли домашен любимец

Коментар

• Първоначално публикуван от Софианитка

само , че не забравяй, че коня и там където е дори "свободен" принципно има и врагове и болести
            това нима не важи за всяко едно живо същество?

Първоначално публикуван от Софианитка
            ок самото хващане ще е невероятна тръпка за Волк и останалите, но пък явно не си даваш сметка, че те са със сериозни намерения, което автоматично означава още куп грижи и отговорност за всеки, които вземе кон след тръпката по улавянето
            напротив
            давам си сметка и именно тяхната сериозност ме плаши
            да си купят някой кравис породист.......те са си свободни
            да ги оставят такива

Първоначално публикуван от Софианитка
            имаш готин хаплив стил и си си наумила да разубеждаваш
            този хаплив тон е само и единствено към Вълка
            той го знае
            ако някой е решил, че е и за самият него, извинявам се

ЕДИТ: да имам
            аз от как се помня съм покрай животни и страшно много ги обичам
            имали сме, дори и сега имаме животни
            коне никога не сме имали
            но съм се грижила за коне

Коментар

интересен спор в темата

цветовете не са само черно и бяло има стотици нюанси имаш готин хаплив стил и си си наумила да разубеждаваш

даамм, и аз тва казвам макар и да не се разбира

пък и няма ко да ми се отчиташ/то явно твоя филм е леко казармен, ама аз съм фен на идята сеги да си праи к'фот ще, стига да не пречи и застрашава околните и планетата/, давай да спасяваме конете, место да се драпаш у форума с някой, който вече дейтва по въпроса, макар и в друга за теб насока. така де, каза се по нагоре, 1 отрки обор и малко екстри, конете не биха отказали. само кой да им го даде тва няма. ни гори ни земеделие ни чудо. секи се бори и драпа и обеждава кое как е най-праилно да се направи. защо си мислиш, че както 1 инициатива за засаждане на дървета получава подкрепата на форума, инициатива за понощ на коете, а не само частичното им запазване не би била приета с охота тук? дори не пускаш отделна тема, в която да се обосновеш и да предложиш нещо да се направи? каде ти е алтернативата за пред другите четящи? хмм, аз по добре да спирам до тук с разнищването, че обикновено хората се шашкат и го приемат лично

Коментар

• относно породист или не това е личен избор - някои хора прибират и се грижат за улични кучета , а не за породисти - което аз лично уважавам повече

и аз обичам животните и така както котката ми ако беше на улцата най-вероятно щеше да е умряла, защото беше болна като бебе и около година е лекувана , така и за всяко друго животно това , че се грижат за него може да е спасение

ако имат условията да се грижат за тях няма нищо лошо

все пак няма да хващат мечка, и да я затворят в клетка , защото ще ги е страх да не ги нападне

Коментар

все пак няма да хващат мечка, и да я затворят в клетка , защото ще ги е страх да не ги нападне
                  а какво ще направят с коня?

с удоволствие бих продължила разговора с теб Софианитка, но се налага да излизам. До после?

Коментар

• е как к'фо, нали ще има сбирки на Ленд Ровър Ентусиаст Клуба, Вълкъ явно се кани да запаси с паржолки за цялата група за идущите изнурителни месеци .

Не сериозно, Вал кажи сега за кфо ти е тоя кон? да не се здал тд5, че да дръпнеш зелената каруца?

Коментар

• ще им заградят място, достатъчно просторно надявам се, където ще ги пуснат при други коне (за хванатите коне ще бъде стрес в началото - но това не значи, че приде това воя на вълци например не им е създавал съсщо стрес и страх)
                      ще им осигулят храна, вода и ще им дадат сигурност

после вече следва игра на характери - човека ще спечели ли доверието на коня, за да го остави да се качи на гърба му - а след това ще станат приятели и коня ще си пъха муцуната по джобовете на дрехите на човека да търси бонбони например

Дидка, на линия и за друг разговор с теб освен това, ако не се случи нещо подобно и решиш да организираш спасителна операция участвам и аз

Коментар

• [Дидка, на линия и за друг разговор с теб освен това, ако не се случи нещо подобно и решиш да организираш спасителна операция участвам и аз[/quote]
                        И аз за малко се включвам.Ей сега говорих с моя приятел полицай
                        от този район и знаете ли какво ми каза:Стадото прогресивно
                        намалява,а ако искаме да видим от същите тези коне можем да
                        отидем в Богоров на пазара за животни и там мангалите изкарват
                        от тези коне.Зверски малтретирани и яко надрусани с алкохол.Софианитка ти виждам че си имала работа с коне и ако искаш
                        обясни какво става когато коня се напие с мастика.Ако знаеш.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• нямам представа какво става на коня след много мастика - а , но мен самата ми става лошо от тази напитка (дори само от миризмата и)

Коментар

• След поста на Хънтъра, нямам какво друга да кажа, освен да побързаме...

Коментар

• и какво му пише в поста - ПРОГРЕСИВНО НАМАЛЯВАТ
                              и вие какво - ЩЕ ДОПРИНЕСЕТЕ ЗА ПРОГРЕСИВНОТО НАМАЛЯВАНЕ

Коментар

• Продължаваш да се буташ като бяла кобилка пред черен жребец!
                                Да не ти изпукат накрая прешлените?!

До края на другата седмица трябва да имаме филм с всички коне, за да подберем бройки...аз ще се постарая!
                                Стопи ли се снега, ще си се преместват от било но било, а ние ще търчим със загоните като луди!..
                                Ще хванем само тези, които сме избрали, Хънтър, аз мисля че ще стане, даже донякъде лесно, просто с пет срещи и на шестата ще им сложим леко оглавника!
                                Аз ще се организирам за каравана, дотогава всеки трябва да е готов с конюшната /Хънтър, с тебе ще се разберем/, задължително минимум два коня, може и по-добре с домашен, но не и сам!
                                Останалите няма да ги закачаме, ако не ги ликвидира мангала, ще се възстановят бързо, но моите преспективи по въпроса са други - за съжаление!
                                Има смисъл да ловим коне единствено под 3-4 години, другото ще е непоправим дивак!
                                И е напълно възможно, да се окаже много труден за обучение, но този тип селски кончета са много кротки и работливи!
                                Щом в детството си няма спомен от човек - като го яхнеш си нещо като голям хищник, който му се мята на гърба и познай какви идеи го хващат!
                                И още нещо - карантина след прибирането - далеч от другите, да не ги натръшка я с болест я с копита!

Хънтър, обясни какво става с коня като го напиват с мастика!
                                Не ми е минавало през ума, че е възможно такова нещо, камо ли да видя резултата..

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X