Няколко снимки на конете около връх Мургаш:

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лов на диви коне
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Не са диви,те са на дърварите.А не са мръднали щото вероятноПървоначално публикуван от vokelА как ще се опитомява това ?Дивото си е диво .Не вярвам да свикне от раз.Апропо миналата седмица ходих към Батак.Та по пътя Батак -Девин ,ми направи впечатление ,че в една местност до една електроцентрала в ниското, имаше около 30 подивели коне.Направи ми впечатление /горе имаше доста сняг-около 60 см/,два дни тия коне не мръднаха там от ниското ,ходихме на разходки ,все там си стоят .Да речеш ,че са на паша ,то трева няма,само сняг .С какво оцеляват ?
са спънати.Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
Видяхме ги на около 5-10 километра от връх Мургаш, по-точно между вр. Мургаш и Ябланица по време на миналогодишното пътешествие от вр. Ком до нос Емине: http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=3364Първоначално публикуван от VolkБраво Венци!
Спести ни търчането по баирите..
Класически каракачански селски кончета, грозници но издържливи..
Имаш ли други снимки?
Около хижа Мургаш ли ги видяхте?
Защо не виждам никъде белия?!
Конете наистина са диви доколкото аз зная. Там наблизо е имало селище което е изоствено заедно с конете които после са подивели и се размножили...
Лично аз подкрепям идеята на Volk да улови и запази едно или повече от тези животни. За съжаление мисля че макар и оцелели досега те са обречени...
Коментар
-
Значи са същите...
Странно защо белия го няма там, а имаше и един сив..
Конете могат да се надушат на десетки километри и винаги се събират заедно, значи не може да не са тези които видяхме..
А иначе това си е феномен, нещо като връщане към природата след като цивилизацията в района си е отишла..
Само, че мангалите са царе на ликвидацията на тия ценности и аз не искам да ги чакам да изтърбушат и последната кобила!
Нашите циганьори изядоха лебедите в английските езера, та коне в гората ли?!
Коментар
-
Венци,не е от селото/Елешница то беше няколко пръснати къщи/
70-те години отКремиковци и Сеславци пускаха на лятна паша
крави по гората без никакъв надзор.Понякога се качваше по някой чичко и толкоз.Така останаха и няколко коня там,но като падне
снега кравите се прибират сами долу а конете усетиха свободата
и така си и останаха там.Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
Малко късно се включвам но бройте и мен за хващането и отглеждането. Вече стегнах помещения- само превоз нямам как да си осигуря. С каквото кажете мога да помогна имайте ме в предвидОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш
Коментар
-
Превоз ще осигурим, предлагам първо да ги разучим , да набележим бройките и да направим временен загон където да приберем хванатите, докато ги транспортираме... Ще трябва да се сменяме на дежурство там докато ги извозим, имайте впредвид, че див кон за да влезе в караваната ще ни трябват няколко часа!
Булдог, в неделя може да съчетаем разучаването на района с разучаване на табуна!
Коментар
-
Задължително трябва да бъдат изолирани в карантинен срок и да им се изследва кръвта, ще бъкат от зарази /конски, не ходят по хората/, но това се оправя лесно..
По лошото ще бъде, някой да не се ентусиазира временно и после да се чуди какво да прави с коня..
Това си е все едно да гледаш дете!
Коментар
-
Преди време питах за съвети за коне и вече имам първите бройки
За отказване който се захване само ако фалира - това са прекрасни животни. Лошото е че не мога да отсъствам от града за повече от събота и неделя.
Имам много добър познат ветеринар и ако кажете може да се пробвам да го навия за начинанието.
И един тъп въпрос- няма ли да е по лесно с инжекция преспивателно или това само по филмите става?ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш
Коментар
-
Ей хора беля сторихте запалих се по това "ловуване"
Днес ще се допитам до един който е професионалист в опитомяване да даде съвет как мога да се хванат без опасност за животните и нас разбира се.ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.
Коментар