Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов на диви коне

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Zigzauer
    Колеги тъй като и на мен конете са ми тръпка и аз мога да участвам.
    Наскоро гледах по дискавари как ловят такива коне, в една пустиня,
    загтаждаха ги с едни платна, после бе6е интересно как ги опитумиха,
    без насилие, и къчове, само с техничен подход. Но този подход става само при положение че не са тормозени от хора.
    Точно на тези платна им казват "загон",така ловят и други диви
    животни да ги местят по резерватите.Иска се или много хора за
    тази работа или техника/вертолет/.Става да впрегнем ендуристите
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
      Значи работата вече се избистри!

Който счита, че може да гледа качествено и дългосрочно кон / желателно е да са два за да са добре/, да се обади за да го включа в групата...

Белият, който беше между двата табуна е за мен!!
      Volk бройте ме и мен.

Коментар

Куадра, примката е гаранция да си счупи врата или краката...
        Това животно тежи 350 кг и като се закачи в галоп.....

Най добре ще е предварително да изучим ареала, където се навъртат, да ги снимаме максимално подробно и да си набележим предварително бройките.....
        После започваме лека полека да ги приближаваме с джиповете, разхвърляме захар на бучки и се оттегляме... на петия път ще ни допуснат, внимателно опъваме аркана и хоп!
        После следващия и тихо и кротко събираме няколко бройки!

Важното е после да бъдат гледани добре и да не са по-дърти от 5 години, защото няма да станат за езда, най-добре едногодишни жребчета!

Коментар

Волк така и не разбрах кой кон си хареса, а на това филмче не се вижда почти нищо

трудничко ще ги хванеш и не няколко наведнъж защото могат да си изпочупят краката също

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка
            Волк така и не разбрах кой кон си хареса, а на това филмче не се вижда почти нищо

трудничко ще ги хванеш и не няколко наведнъж защото могат да си изпочупят краката също
            Качеството на картината наистина не е добро все пак снимах
            на много голямо разтояние, но белият кон се вижда гледай
            внимателно.

Коментар

Между двете групи коне, по-средата има един бял, ще го видиш..
              Стои посредата защото явно не го приемат добре, а и бял див кон не е много нормална работата /трябваше да се е смесил и да е сив/..
              Възможно е и да е як жребец и да плаши останалите, но кон който не се бута в другите явно има нещо различно...

Абе като ги доближим ще стане бързо ясно, кой какъв е, лошото е че докато не ги хванем не можем да разберем колко годишни са, при конете възрастта няма външни белези!

Коментар

ще го гледам пак по -внимателно

Коментар

Трябва да го измислим, да стане без никакъв стрес, защото ще изпотроши караваната...
                  Хващането си е хващане, ама трябва и да се транспортира!

Коментар

от такова разстояние няма как да разбереш, (зъбите им си остават класлика за възрастта им) и все пак мисля, че личи, а и тези коне не е много сигурно, че са съвсем диви , може белия да е пуснат скоро при тях

Коментар

Ареала на конете не е голям,според мен.Казах ти по-горе от колко
                      години са все в този район.И със захарчета няма да ни допуснат
                      много са наплашени от мангалите.За годините ми беше мисълта-
                      ловиш количество отделяш качество другото пускаш.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Трябва да го измислим, да стане без никакъв стрес, защото ще изпотроши караваната...
                        хей ти имаш ли сериозни намерения след това да се грижиш за конят

преди време в приморско си намерих една почти изоставена кобилка с конче и ми трябваше доста време, захарчета и търпение докато ре остави да и махна всички тръни от гривата , да я подстрижа и да стане красавица

Коментар

Е това ще бъде майтап, да изловим на селяните животинките!
                          Верно ще ни показват по телевизията!
                          Някои пишман ловци трепят в Странджа полудивите прасета, после ги плащат на собствениците!

Не вярвам да са домашни, твърде голям е табуна, а от другата страна на хълма явно има още много!

Както и да е другата седмица ще се захвана сериозно с въпроса и ще ви държа в течение!

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка
                            хей ти имаш ли сериозни намерения след това да се грижиш за конят

преди време в приморско си намерих една почти изоставена кобилка с конче и ми трябваше доста време, захарчета и търпение докато ре остави да и махна всички тръни от гривата , да я подстрижа и да стане красавица
                            Аз имам коне, гледат се като писани яйца..........
                            Трябваше първо да и махнеш кърлежите от гривата, а не да я посдстригваш и решиш! Гаранция, че е имала поне 10 гадини в гривата!

Коментар

А как ще се опитомява това ?Дивото си е диво .Не вярвам да свикне от раз.Апропо миналата седмица ходих към Батак.Та по пътя Батак -Девин ,ми направи впечатление ,че в една местност до една електроцентрала в ниското, имаше около 30 подивели коне.Направи ми впечатление /горе имаше доста сняг-около 60 см/,два дни тия коне не мръднаха там от ниското ,ходихме на разходки ,все там си стоят .Да речеш ,че са на паша ,то трева няма,само сняг .С какво оцеляват ?
                              B+

Коментар

Между дивия и опитомения кон няма почти никаква разлика, най-важното за животното е да не е само /с друг кон/ и да се намира в спокойна среда, защото е много плашливо....
                                Дали се обяздва див кон или тригодишен домашен, няма разлика, по-скоро от значение е каква кръв /гени/ има коня.
                                Каракачанските /планински/ коне са много спокойни и издържливи коне, арабина е пълна откачалка, все едно седиш върху буре с барут, чистокръвните английски са рохки яйца, слаби коне създадени единствено за галоп и залагания..

Най-интересното е ако наистина както казва Хънтъра те са диви вече 35 години, значи там има коне девето поколение които са заченати изцяло в естествен отбор, това гарантира много здраво и устойчиво животно..

Интересно ще е да ги видим отблизо, дали ще са с добър екстериор или ще са късокраки горяни!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X