Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов на диви коне

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И мойте проучвания доведоха до резултата че с ток не става охраната- но пък гора голяма по малко ще заградя но пък все хубави места.
    http://photo-forum.net/index.php?APP...1&USER_ID=3508
    ето това място е хубаво с място за водопой и с мека почва да си тропат на спокойствие
    ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
    Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

Вълчо в онази къща ,ти я знаеш,докато беше жив дядо ми
      имаше винаги един бял кон който нямаше белег от впрягане.
      Задължително жребец,и по закон винаги своенравен.
      Не един път съм хвърлян,хапан и ритан.Това не значи
      да намразиш животното.Трябва да го усетиш а и то теб.
      Е и твърда ръка трябва понякога да се знае кой е шефа.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Рядко прибягвам до твърдата ръка- не искам да ме намразява животното- пък конете са доста паметливи
        Но пък найстина някога се налага.
        Но честно казано предпочитам да изтискам и последната силица от някой мангал отколкото да презоря животно.
        Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

Хънтър, тая неделя ще ги проучим!

Как е свирепия Самурай?!
          Гледай да не го потрошиш до неделя!

Коментар

Хънтъре прав си, и аз имам все още белег от ухапване от кон и чупени крака, но пък ни най-малко не се е променило отношението ми към тях

само, че със своенравен кон не можеш да излизиш на глава - ако не те харесва си закъсал и губиш битката, а и коня помни и може да е отмъстителен, ако за респект решиш да го удряш

а относно седлото - гърба на коня е по привлекателен без седло въпреки , че се пързаляш но ако го гушнеш за врата си си на гърба му

Коментар

За конете е 100 % сигурно че са отмъстителни- именно затова толкова го оважавам животинчето. Определено имат интелект. Конят е много по верен приетел от кучето- стига да се сдушите!

Коментар

Твърдата ръка в никакъв случай не означава да биеш животното.
                Не знам по-голяма болка от тази да те ухапе кон.С тези плоски зъби.
                Но конят е много интелигентно животно и за доброто и за лошото.
                Не му ли влезеш "под кожата"-жална ти майка,луд ще те направи.
                Усетите ли се един друг е направо твой роб,а и ти негов.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

О знам знам я таз болка знам
                  Бях малък около 35 макс 40 кг. и едно магаре като кон едро като ме захапа за дясната ръка отгоре чак ме повдигна добре го стинах за гушата с едно парче дърво от джоба каквото намерих че щеше да ме пречупи
                  То само лесно не може

Коментар

В момента в който коня усети, че те владее, спукана ти е работата, ще го запомни и след 5 години, пак ще се пробва да не ти се подчини...

Твърдата ръка означава, да си упорит и докато не изпълни командата да го повтаряш, аз съм имал случаи да спра кон на сантиметри от вратата на конюшната, защото предишния ездач го е научил на въщане да си търчи към яслата на галоп, щеше да влезе през една врата, а аз да се отбележа върху рамката!

Затова сега като го прибирам, го правя луд - пристъпва като балеринка и целия трепери от нерви, ама ако не е така следващия път ще вкара някое дете във винкела, че даже няма и да разбере какво е направил!

Коментар

коня не е виновен - не дси дава сметка нито колко е голям нито колко тежи

а и той си има чуства , плаши се , радва се , нервен е , спокоен и тн

Коментар

Коня е най-спокоен със сигурен ездач върху гърба си, защото е стадно животно, там има вродена необходимост от лидер.

Но въпреки това, ездата е добра когато и коня и човека гледат в една посока, затова Хънтъра е прав, конете не са само фураж и фъшкии, а нещо много по-сложно, не е за обясняване, но се усеща лесно и от двете страни!

Коментар

Определено има полза от коментарите Ви.
                          Едното ми е любимец и съм решил да си го превържа да върви след мен като кученце.
                          Ама малко не се рабират с кучето

Коментар

"Коня е магия!
                            Ако те хване, няма да можеш да се измъкнеш!"

Не съм го измислил аз, един друг човек, но аз съм от "жертвите"!

Коментар

Уф найстина е страст и то голяма!!!!

Коментар

Интересното е че те го усещат...
                                Когато влезна в конюшната, ми е по-лесно да усетя коня отколкото коняра..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X