Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лов на диви коне

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Щом на снимките са се доближили, ще стане лесно..
    Изглеждат в учудващо добра форма, за негледани коне, явно напълно са се приспособили..
    Всяка селска кранта изглежда като мърша ако малко е занемарена в гледането, тия са като типични мустанги!

От дъртите нищо няма да излезе, но виждам сташно много жребчета, съвсем възможно е да си станат ездитни кончета, но не трябва да се държат сами защото могат и да умрат..
    Най-малко два броя, иначе изпада в тотален стрес и спира да се храни, докато го тръшне някоя инфекция.

Две парчета в заграден двор и постоянно отворен обор, един месец да не се закачат и след това може да се почне постепенно обучение!

Коментар

Волк, зарази много хора пиши го онова, че коня не е сладка плюшена играчка, а и си е и отговорност , която става член от семейството с много bold

Коментар

Само че дали да не преместим темата в раздела "Екология и опазване на околната среда" нещо все ми се струва че е повече като за там. Ясно че е лов, ама не е с летален изход за животното и е с цел неговото съхраняване като генофонд.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Важното е кончетата да са далеч от мръсните мързеливи цигани!

Какъвто периметър съм почнал да заграждам може цялото стадо да побера
          Само на зима докато ги изхраня ще ми побеелеее главата
          ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
          Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

може да помислиш да организираш планински преходи с коне и така те сами ще си спечелят парички за прехраната - или пък да действаш на принципа на зоологическата градина и осиновявнето

Коментар

Много е хубаво да срещаш толкова умни и приятни хора в идеята!
              Лошото е, че реалността е много груба - хващаме конете - три за мен, два за теб, един за него...
              Аз ви осигурявам транспорта - докарваме го в твоя двор...

Ти си щастлив, радваш му се, време е да се погрижиш за храната - хайде 150 лева за груб фураж и малко смески за първия месец, на сутринта откриваш в конюшната едни големи неща и локви, кой ще ги почисти?
              Айде още 300 лева на месец за един коняр за най-много два коня..

На 45 дни се преподковават, независимо дали си го яздил - айде още 50 кинта..

Малко лекарства, за амуниции още хилядарка и може да се пробваш да го яхнеш!

Резултата - пукнат таз в добрия случай!

Всички сте свикнали с машините - не иска хляб и вода, врътваш стартера и си звяр, но това е все едно да си осиновиш дете - какво ще стане с това животно ако го пуснеш отново в гората след като си открил, че не е по твоите сили!

Стигаме до циганската сметка - кило живо тегло - левче...

Коментар

По въпроса за хващането - електропастир - елементарно Уотсън!

Само, че преди да ги разпределим - обстойна проверка на възможностите за последващо отглеждане - иначе връщаме коня в табуна - да си чака мангала с брадвата..

Хънтър, защо си мисля че твоя кон може да бъде в моето ранчо?!
                Ще бъде голям цирк като ги обяздваме!
                Имаш двойно уиски, ако успееш да се задържиш повече от 5 секунди от първия път..
                Голямо шоу ще падне!

Коментар

До момента, единствения който според мен ще отчупи от хляба си за да даде на коня е Момчил...

Коментар

Ще фалираш Вълчо.Забравяш че с това съм израснал.
                    Даже ти обещавам че първият път ще го яхам без седло.
                    Сети се защо.Малййй колко уискииии.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Удвоявам двойното уиски, ако го яхнеш без седло и от първия път се задържиш повече от 5 секунди!

Поне трензел ще му слагаш ли или ще го държиш за гривата?!

Шегата настрана - с теб сме в един ареал - не е нужно да се правят две конюшни..

Коментар

Казах само една юзда и нищо друго.Вярвай ми че когато дойде момента да го яхна ще ме гледа влюбено.Имам си тайни похвати.
                        За конюшната е съвсем логично,просто чаках да го кажеш.
                        А за залъка и коня не парче хляб,а част от душата трябва да откъснеш.Иначе няма смисъл.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                          До момента, единствения който според мен ще отчупи от хляба си за да даде на коня е Момчил...
                          Найстина оценявам доверието- имаш голяяяяма почерпка!
                          А ето и препратка къде мисля да отседнат мястото си е мое и мисля с електронен пастир да завардвам горе долу колкото се вижда на снимката
                          А това което се вижда с покрива е за зимата преспокойно и 10 коня ще си имат пресвободно да си живуркат.
                          http://photo-forum.net/index.php?APP...2&USER_ID=3508
                          Яслите са високи и е топло за зимата е идеално.

Но не съм сигурен дали не е опасен за конете електрoнния пастир?
                          Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

Не елекронен а електрически.За коне не става ,това са животни
                            които нямат почти никасва устойчивост на ел.ток.Батерия от 4.5В
                            задържана повече от 7 сек.може да то убие.Така се правят каскадите
                            Но подаването на ток е 1-2сек. и коня пада като отсечен.Ел пастира
                            се ползва основно за ЕРД.и се захранва от акумолатори.

Коментар

Да Ви кажа каквото и да се къса от човека няма ли го влечението към природата и животните нищо не става.
                              Там в гората съм израсъл после в градът се устроих похвална работа и приятели но без това от снимката не мога. СЪДБА

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter
                                Казах само една юзда и нищо друго.Вярвай ми че когато дойде момента да го яхна ще ме гледа влюбено.
                                Така е! Гледам по американските телевизии, колко влюбено се разхождат жребците с каубоите на гърба си!
                                Даже леко ги подрусват от щастие и удоволствие, че са върху тях!

Сещам се за един виц - "секс-родео" - след секс жената яхва мъжа и му казва, че е болна от спин - броят се секундите за които ще се задържи на гърба му...

Сори, дано децата да са си легнали!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X