Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вятърни агрегати и слънчева енергия..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вятърни агрегати и слънчева енергия..

Вальо,

в далечната 2002 ходих в Париж на Световен Конгрес по възобновяеми енергийни източници!

В България едва се почваше шушу-мушу за изгодите от вятърните генератори, а аз се дигнах с колата и се срещнах с камара производители на генератори. Още пазя ценни дискове с теории и практики за използването на renewable източници. Даже поръчах ветрови рози за няколко места в България... Много бях навит и все още вярвам в тази възможност да се преобразува енергията на вятъра.

На конгреса, на равно с производителите на генератори имаше и институти и фирми, които от две-три замервания правят изводи за възможността ефективно да се преобразува енергията на движещите се въздушни маси в електрическа.

Слагам бирата в хладилника, ти вземи женичката и ела да си премерим роверите и ветровете.

А по въпроса за правописа - не съм съгласен. Който се отнася несериозно към изказа и изписването с много голяма вероятност няма да се отнася сериозно и към мисълта си... Доказано е...

Т.
    Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
      Вальо,

в далечната 2002 ходих в Париж на Световен Конгрес по възобновяеми енергийни източници!

В България едва се почваше шушу-мушу за изгодите от вятърните генератори, а аз се дигнах с колата и се срещнах с камара производители на генератори. Още пазя ценни дискове с теории и практики за използването на renewable източници. Даже поръчах ветрови рози за няколко места в България... Много бях навит и все още вярвам в тази възможност да се преобразува енергията на вятъра.

На конгреса, на равно с производителите на генератори имаше и институти и фирми, които от две-три замервания правят изводи за възможността ефективно да се преобразува енергията на движещите се въздушни маси в електрическа.

Слагам бирата в хладилника, ти вземи женичката и ела да си премерим роверите и ветровете.

А по въпроса за правописа - не съм съгласен. Който се отнася несериозно към изказа и изписването с много голяма вероятност няма да се отнася сериозно и към мисълта си... Доказано е...

Т.
      Супер!
      Дай и идея за машинка, дето мери изаписва автоматично!

За другото - забравяш, че ние сме от образованото поколение, дразнят ни тези неща, ама младоците вече показват с мимики какво точно мислят, видях по MTV един рапър, почти проговори, но с жестове изказа мисълта си! Сега правя експерименти в тази посока, дали някой от моите коне ще може да се изкаже с жестове?
      И не става, т.е. рапъра със сигурност е по-интелигентен, демек няма страшно, все още хората са по-образовани от конете...

Коментар

Може да ти се струва неистинско, но от Париж ми остана едно хвърчило, което се използва за сваляне на данните. Все пак се следи динамиката на височина поне 25 метра. В петък ще се разровя из тайниците си и ще го извадя.

Т.
        Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Супер!
          Дай и идея за машинка, дето мери изаписва автоматично!

За другото - забравяш, че ние сме от образованото поколение, дразнят ни тези неща, ама младоците вече показват с мимики какво точно мислят, видях по MTV един рапър, почти проговори, но с жестове изказа мисълта си! Сега правя експерименти в тази посока, дали някой от моите коне ще може да се изкаже с жестове?
          И не става, т.е. рапъра със сигурност е по-интелигентен, демек няма страшно, все още хората са по-образовани от конете...
          Ааа! Никак не си прав!

Чудесно се изразяват конето с жестове и мимики .

Аз поне почти винаги успявам да ги разбера . Например тракане с чулюсти и поглед ниско "през рамо" - транслация - Какво правиш на гърба ми, гадино проклета? Ако нямах туй чудо в устата така щях да те захапя! И веднага да откачаш юздите от седлото, че да мога да спирам да си паса от тревата край пътя!

Или при дивите коне. Изкачаш пеша от храстите пред едно стадо. Водача вече те чака. Изпрътяване. Няколко стъпки. Ако още не си разбрал и вдигане на задни крака... Тогава всеки с малко ум в главата вече е схванал езика на жестовете и се е върнал в копривата .

Не са им кой знае колко мислите, но като се замислиш, ако от другата страна на таблицата за сравнение седи рапър май са повче и по-адекватни .
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

ето още линкове по темата:

Български портал за вятърна енергия

С О Л Е К С Т Р А TM

E К С А Н Д А С С О Ф И Я АД
            данни за вятърния потенциал

Коментар

http://www.hydroenergycompany.com
              I got 5 on it

Коментар

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
                Обратното е лесно с диоди. Те пропускат само в едната посока ама другото си е сложна работа...
                Все пак успех с начинанието
                С диоди може да се комутитат автоматично два постояннотокови източника. При променливотокови е добре да се използват триаци и контролер, който да ги управлява.

Коментар

Първоначално публикуван от g_mihuev Преглед на мнение
                  С диоди може да се комутитат автоматично два постояннотокови източника. При променливотокови е добре да се използват триаци и контролер, който да ги управлява.
                  И още по-правилно е да се използва инвертор, който директно се вързва с мрежата и следи както напрежението от в. агрегат, така и мрежовото захранване, и като задуха достатъчно автоматично започва да вкарва ток в мрежата, като кара електромера да се върти на обратно. Това е и най добрия начин да се ползва вятърна енергия - като няма вятър ползваш мрежата на енергото, а като има агрегата и инвертора връщат обратно част или цялото количество изразходена енергия(в зависимост от големината на агрегата). По такъв начин отпада нуждата от акумулатори. За места в които обаче няма мрежово захранване, без акумулатори няма да мине. Най големия плюс на ивертора е че вкарва същото синусоидално напрежение каквото е това във мрежата, и служи за предпазване от каквото и да е претоварване
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                    И още по-правилно е да се използва инвертор, който директно се вързва с мрежата и следи както напрежението от в. агрегат, така и мрежовото захранване, и като задуха достатъчно автоматично започва да вкарва ток в мрежата, като кара електромера да се върти на обратно. Това е и най добрия начин да се ползва вятърна енергия - като няма вятър ползваш мрежата на енергото, а като има агрегата и инвертора връщат обратно част или цялото количество изразходена енергия(в зависимост от големината на агрегата). По такъв начин отпада нуждата от акумулатори. За места в които обаче няма мрежово захранване, без акумулатори няма да мине. Най големия плюс на ивертора е че вкарва същото синусоидално напрежение каквото е това във мрежата, и служи за предпазване от каквото и да е претоварване
                    На теория е така, ама я опитай да включиш нещо в мрежата на енергото без тяхно разрешение...

Коментар

От електромера и главния прекъсвач към мен мрежата е моя и мога да си включвам каквото поискам, без оглед на това дали консумира или произвежда ток. Виж друга работа е ако искам да ми купуват тока. Тогава почваме да се изживяваме колко сме важни. Но мен това не ме интересува. Мен ме интересува как сметката ми да намалее или по възможност да се нулира, и то без да използвам познатите незаконни врътки с бушони на късо, магнит на електромера и др подобни.
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Попадна ми информация за фирма в Америка, която доставя ветрогенератори с особена форма на турбината. Линка е http://helixwind.com/en/ .
                        Системата е за малки домашни потребители и била ефективна - на сайта има даже калкулатор, с който да изпратите данните от портеблението си за анализ.
                        Генераторите се предлагат засега с две мощности - 2 кВт и 5 кВт.

Произведената енергия се синхронизира чрез инвертор с мрежата и подава захранване към инсталацията. Ако има електромер с обратно броене, в часовете със свръхпроизводство на енергия излишната върти брояча обратно и намалява сметката! Когато няма вятър или консумацията е голяма, се ползва енергия от ел.компания.

Мой близък си купува такава система и ще дам повече информация.

Ето как изглежда турбината:

Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

След като направих някои проучвания се оказа следното.
                          Народното събрание миналата година е приело закон за възобновяемите енергийни източници, в който изрично е казано че енергийните дружества са длъжни да подвързват приеоритетно ВСИЧКИ ВЕИ без оглед на това дали са на физически или юридически лица, обаче енергийните дружества работят по закона за енергетика, който ги задължава да изкупуват енергия само от юридически лица заради ДДС-то. Така че драгите депутати пак са сътворили глупост, водеща до ограничаване на физическите лица да се възползват от ВЕИ. А може би идеята е замазване на очите Европейската Комисия, че законите са приети, демек работата е свършена, а пък те са си оставили ръцете в тия закони, или може би просто не искат да дадат възможност на хората да бъдат по-малко замисими от енергата. За мен тия "леки несъответсвия" на един закон с друг са си напълно целенасочени, тъй като е доказано че такава е практиката на нашето парлама парламент.
                          Разбира се всеки може да направи договр за отдаване под наем на местото където е монтиран ВЕИ на собствената си фирма, или някаква друга врътка, АМА ДОКОГА С ТИЯ ВРЪТКИ БЕ ГОСПОДА ДЕПУТАТИ????????
                          Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                          Попадна ми информация за фирма в Америка, която доставя ветрогенератори с особена форма на турбината. Линка е http://helixwind.com/en/ .
                          Системата е за малки домашни потребители и била ефективна - на сайта има даже калкулатор, с който да изпратите данните от портеблението си за анализ.
                          Генераторите се предлагат засега с две мощности - 2 кВт и 5 кВт.

Произведената енергия се синхронизира чрез инвертор с мрежата и подава захранване към инсталацията. Ако има електромер с обратно броене, в часовете със свръхпроизводство на енергия излишната върти брояча обратно и намалява сметката! Когато няма вятър или консумацията е голяма, се ползва енергия от ел.компания.

Мой близък си купува такава система и ще дам повече информация.

Ето как изглежда турбината:

Принципа е верен и работи успешно, лошото е законовия хаос показан по горе!
                          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

трябва да се види кой закон е по-отгоре. той важи. но по принцип такива неща не трябва да има.

а за електромера - ще върти обратно ако е предвиден за това. иначе не. а за да то сложат такъв трябва да ги уведомиш, демек без тях няма да минеш, освен ако не ти е простичък механичен електромера.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам колега и много добър приятел, който прави точно това. Вдигат 50 и 70 метрови мачти с всички възможни датчици за анализ на ефективноста от потрояване на ветрогенератори. Ако някой сериозно се интересува да свирка.
                              Technical Rescue Direct - life lies in courage
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Мощността на слънчевите централи се измерва в kWp - някой може ли да каже какво означава мерната единица?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X