Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вятърни агрегати и слънчева енергия..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вятърни агрегати и слънчева енергия..

Можеш бе човек.Щом не продаваш тока може да правиш каквото си искаш.Не ти трябва документация.
    Фирмата е "Аероенерджи" от Варна.Управителят се казва Емил.Номера му е 0888234843.Ако искаш кажи му че аз съм ти дал номера му.

Коментар

Интересна статия по темата

http://dom.dir.bg/2007/07/04/news1851810.html
      Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Искам само да вметна нещо по темата. Докато слънчевите батерии са едно доста добро ЕКОЛОГИЧНО решение, то вятърните агрегати макар и на пръв поглед подобно могат да бъдат не до там екологични. При голямо струпване на такива по пътя на прелетни птици ефекта е катастрофален от екологична гледна точка. Така че с тях трябва да се внимава и дори е добре да се направят консултации дали мястото е подходящо за тях.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
          Можеш бе човек.Щом не продаваш тока може да правиш каквото си искаш.Не ти трябва документация.
          Фирмата е "Аероенерджи" от Варна.Управителят се казва Емил.Номера му е 0888234843.Ако искаш кажи му че аз съм ти дал номера му.
          Можеш ли да го закачиш към връзката с енергото, ако нямаш надраскани хартии?

Коментар

Можеш,но не можеш да им продаваш количеството което ти е излишно.

Коментар

Тук видях, че обсъждат производството на ток от ветрогенератори. Вярно, промишлено производство, но все пак надявам се ще ти е полезно:

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=4740

Коментар

Преди две години в някакво село около Бургас имаше една фирма, която
                произвеждаше собствени ветрогенератори и вятърни помпи за вода.
                Фирмата се казваше "Енерготехника" АД или ООД.Цените бяха добри, от
                3000лв за генератор висок10м до 10000лв за висок30м и много по-мощен,
                с голям бетонен постамент.От фирмата ми казаха, че и да няма вятър ден
                -два няма да има проблем с електрозахранването на къщата.Работеха
                при вятър минимум 3метра в секунда.Сега потърсих сайта на въпросната
                фирма в Google но не го намерих.
                Ето един сайт на фирма инсталираща слънчеви батерии запроизвотство
                на еленергия.
                http://catalog.bg/company.php?company=3179

Коментар

Селото е Мирилюбово,но вече се преместиха в Бургас.Нямат такава цена 3000лв.Интересно ми е и как ще съхранят тока за два дни.

Коментар

Говорих с някого от фирмата(повтарям че беше преди около две години)
                    и той ми каза, че най-малките струват 3000лв.Можели да захранват едно
                    бунгало:телевизор,хладилник,осветление и ...Предполагам че токът се
                    съхранява в някакви акомулаторни батерии, но не съм сигурен.Казаха ми
                    че мога да си го купя от тях и да си го сглобя сам а големите ги монтира
                    фирмата.Големите им ветрогенератори(видях ги от снимките в сайта)
                    нямат нищо общо със западните образци.Имат бетонни постаменти и
                    приличат на далекопроводи с перка на върха.

Коментар

и аз звънях на същата фирма преди пак около две години.и ги питах как става измерването на вятъра да знам кво да си поръчам и ми казаха да си купя пък той вятъра е достатъчен за захрани генератора щот били с въртящи се перки около оста си.ама на мен това ми звучи несериозно.и мисля че би трябвало да дойде техен представител и да премери скороста на вятъра няколко пъти през деня и чак тогава да се купува каквото и дае.щот парите хич не са малко.

Коментар

Момци, веднага проверих и двете фирми - едното е АД от много хора, другото ООД на един от съдружниците.
                        За съжаление, никой не вдига мобилните телефони, а това не е добър сигнал...
                        Може би са имали нещо интересно като изпълнение, но да не са оцелели на пазара /както се случва с добрите идеи/...

Както казват бабите : "Като свършат парите, почват кавгите!", иначе не виждам защо единия от съдружниците е направил собственна фирма със същото име!

Коментар

Кажи какво те интерсува аз ще говоря.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            Можеш ли да го закачиш към връзката с енергото, ако нямаш надраскани хартии?
                            Навремето ползвах такъв агрегат на фермата си. Беше 35 квт и като спираха тока го включвах. Отделях го от главната мрежа с 2 прекъсвача на таблото и така си имах ток навсякъде. Няма никакви проблеми с енергото и не ти трябват никакви разрешения ако , както казаха , токът от него си е за твои нужди.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                              Навремето ползвах такъв агрегат на фермата си. Беше 35 квт и като спираха тока го включвах. Отделях го от главната мрежа с 2 прекъсвача на таблото и така си имах ток навсякъде. Няма никакви проблеми с енергото и не ти трябват никакви разрешения ако , както казаха , токът от него си е за твои нужди.
                              Тихомире, точно тук е тънкия момент, нали това превключване трябва да става автоматично!
                              Затова реално трябва да се върже и с входа от таблото...
                              Да не говорим, че ако не се направе както трябва, ще вземе перката да се върти наобратно с ток от енергото и да прави изкуствен вятър!

Или пък просто да се подпали!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                                Да не говорим, че ако не се направе както трябва, ще вземе перката да се върти наобратно с ток от енергото и да прави изкуствен вятър!
                                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X