Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вятърни агрегати и слънчева енергия..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вятърни агрегати и слънчева енергия..

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Тихомире, точно тук е тънкия момент, нали това превключване трябва да става автоматично!
    Затова реално трябва да се върже и с входа от таблото...
    Да не говорим, че ако не се направе както трябва, ще вземе перката да се върти наобратно с ток от енергото и да прави изкуствен вятър!

Или пък просто да се подпали!
    ползва се u образен прекъсвач при него е невъзможно да има връзка между двете входящи напрежения.предполагам има такъв прекъсвач u който нее ръчен а автоматичен. всеки електротехник ще ти даде точна информация.

Коментар

Здравейте,интересна тема.Тука из Сливенско доста перки се навъдиха.Доколкото знам цената на 30м. перка втора ръка е около 300000лв.,за нова не знам.Тука горе в Балкана строят и цял ветропарк ама там са много големи около 70м. високи.Чувал съм ,че едната струва повече от 1млн.лв.Чува се също ,че във въпросния парк имал участие Р.Овч.,и сигурно е вярно.Проблем се явява прекатегоризацията на земята на която евентуално човек иска да дигне перка,от да речем земеделска с такава за индустриални цели голямо търчане ,подкупи ,чакане.Иначе пазара на тока бил сигурен.Аре със здраве.

Коментар

Пазарът е сигурен защото държавата е длъжна да купува екотока.
        На в.Мургаш също щяха да правят ветропарк но не им дават заради прелетните птици,не съм много запознат и съжалявам за което,но това което чувам е че инвестицията колкото и голяма да е тя се връща за година,година и нещо.
        MG RACING

Коментар

От доста време слушам за проблема на птиците с ветрогенераторите.Не
          съм орнитолог но много се чудя как тези птици се набутват в нещо, което
          е стационарно и издава такъв шум?Дори и да е така могат да се измислят
          много начини за плашенето на птиците от ветропарковете.Много се
          съмнявам, че това е насочена политика против алтернативните източници
          на енергия. Монополът си е сладка работа, ама може и да не съм прав
          За птиците.

Коментар

Тихомире, точно тук е тънкия момент, нали това превключване трябва да става автоматично!
            Затова реално трябва да се върже и с входа от таблото...
            Да не говорим, че ако не се направе както трябва, ще вземе перката да се върти наобратно с ток от енергото и да прави изкуствен вятър!

Или пък просто да се подпали!
            Обратното е лесно с диоди. Те пропускат само в едната посока ама другото си е сложна работа...
            Все пак успех с начинанието
            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Говорих с Емо /човека на Явор/...

Човека ми обясни, че за да се постави правилния генератор е необходимо да се свали диаграма за средните стойности на вятъра, "елементарно Уотсън!"
              Демек, аз искам агрегат 10 кВт., ама вятъра за 6 месеца показва, че оптималния е 3 кВт, аз слагам голямата перка, ама тя я свърши работа, я не...

С една дума, "козата си сака пръч"... Питайте си спецовете...

Делово - свалете си с аерометър стойностите на вятъра през равни интервали - примерно 3 часа, за 3 месеца и тогава ходете да си търсите перка!

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                От доста време слушам за проблема на птиците с ветрогенераторите.Не
                съм орнитолог но много се чудя как тези птици се набутват в нещо, което
                е стационарно и издава такъв шум?Дори и да е така могат да се измислят
                много начини за плашенето на птиците от ветропарковете.Много се
                съмнявам, че това е насочена политика против алтернативните източници
                на енергия. Монополът си е сладка работа, ама може и да не съм прав
                За птиците.

Ще те разочаровам, но това не е поредната измишльотина на българските монополисти, а проблем от световна веричина. И България вече има наказания от международни комисии заради безразборното изграждане на ветропаркове. Доказано е, че всеки един ветрогенератор в Европа убива между 4 и 40 и няколко птици годишно. Когато е на пътя на прелетни застрашени видове това е много. Съжалявам, но птиците не са хора, така че не могат да обмислят точно от къде да минават. Навират се дори в турбините на реактивни самолети. Плашенето на птиците би било още по-катастрофално поради това, че ще се променят коренно маршрутите за миграция, което означава други места за почивка, които в момента не са резервати и т.н.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Към колегата пуснал темата.
                  Защо не ползваш слънчеви колектори и за ток?
                  На хижата на Мургаш са с такива.
                  И аз бая се интересувам от тези нови екологични начини за вадене на енергия щото има много бъдеще в тях. Макар че мисля ние българите се интересуваме повече от финансовата страна на въпроса.
                  Ма и западняците май си мислят като нас, щото в северна Германия и холандия ми се уплаши окото. Цели гори от ветрогенератори. А по покривите на къщите им не се виждаше керемида от слънчеви колектори.
                  Ма човек там по може да инвстира и да си направи сметка за по далечно бъдеще, а в наща мила татковина с тези лихвени проценти....
                  Ма много се разпростря темата.
                  Та на Мургаш хижаря бе така любезен да ми обясни цялата система. Ма там ток няма така че уредите му работеха само на колекторите. Не мисля че ще е голям проблем обаче да се включат да работят заедно с мрежата.
                  Мисля че инвестицията ще е по-малка от генератора и което е по-важно можеш да инвестираш на части.
                  Успех в начинанието и ни дръж в течение.
                  VITARA, SAMURAI
                  FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                  RENAULT ESPACE QUADRA
                  ...и едно сивикче за града...

Коментар

Тези панели също имат своето приложение но като генерирани мощности са несъпоставими... При вятърните перки говорим за киловати а тук за ватове...
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      Тези панели също имат своето приложение но като генерирани мощности са несъпоставими... При вятърните перки говорим за киловати а тук за ватове...
                      +1
                      Technical Rescue Direct - life lies in courage
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Говорих с Емо /човека на Явор/...

Човека ми обясни, че за да се постави правилния генератор е необходимо да се свали диаграма за средните стойности на вятъра, "елементарно Уотсън!"
                        .............
                        Делово - свалете си с аерометър стойностите на вятъра през равни интервали - примерно 3 часа, за 3 месеца и тогава ходете да си търсите перка!
                        Да си свалиш диаграмата на вятъра не е чак толкова лесно, ако искаш да използваш данните за сметки и те да се окажат верни Затова препоръчах първо фирмата която прави анализ.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Имам малка информация за тези не6та и ще я споделя с вас.
                          Относно ветро парковете:
                          1. Скороста на вятъра е от зна4ение, но и вида на самото те4ение(ламинарно, турболентно, възходя6то, низходя6то)
                          2. Относно птиците, скороста на перките в краи6тата е много голяма(достига до свръх звукова, което от своя страна създава инфра звук, който е много опасен за 4ове6кото здраве)
                          3. При финансиране за проми6лени цели от банките или примерно Дженерал електрик, искат(както колегата спомена) едногоди6ни измервания деноно6но, на кула 50м, след което в БАН по цифров модел прават карта на вятъра в радиос 30 км, и тогава се по4ват другите гадости(ходене по инстанци, евентуално ОВОС, и темподобни)
                          Относно слън4евата енергия:
                          Нововъведенията в тази област са доста, ве4е се използват фотоволтаични панели които генерират ел. енергия от слънцето дори при обла4но време, за проми6лено производство инвестиците са доста големи, за битово потребление са6то, но с напредване на технологията, 6те поевтинеят, има проект за строителство на фотоволтаи4на централа в България, но о6те е в процес на документални работи.

Надявам се 4е сам бил полезен с инфо. ако има не яснота или сам объркал не6то моля да бъда извинен.
                          Последно редактирано от Zigzauer; 13-07-07, 19:06.
                          I got 5 on it

Коментар

Ето сайта на една сливенска фирма занимаваща се с подобни проекти.
                            Танки грязи не боятся!

Коментар

Първоначално публикуван от Zigzauer Преглед на мнение
                              Имам малка информация за тези не6та и ще я споделя с вас.
                              Относно ветро парковете:
                              1. Скороста на вятъра е от зна4ение, но и вида на самото те4ение(ламинарно, турболентно, възходя6то, низходя6то)
                              2. Относно птиците, скороста на перките в краи6тата е много голяма(достига до свръх звукова, което от своя страна създава инфра звук, който е много опасен за 4ове6кото здраве)
                              3. При финансиране за проми6лени цели от банките или примерно Дженерал електрик, искат(както колегата спомена) едногоди6ни измервания деноно6но, на кула 50м, след което в БАН по цифров модел прават карта на вятъра в радиос 30 км, и тогава се по4ват другите гадости(ходене по инстанци, евентуално ОВОС, и темподобни)
                              Относно слън4евата енергия:
                              Нововъведенията в тази област са доста, ве4е се използват фотоволтаични панели които генерират ел. енергия от слънцето дори при обла4но време, за проми6лено производство инвестиците са доста големи, за битово потребление са6то, но с напредване на технологията, 6те поевтинеят, има проект за строителство на фотоволтаи4на централа в България, но о6те е в процес на документални работи.

Надявам се 4е сам бил полезен с инфо. ако има не яснота или сам объркал не6то моля да бъда извинен.
                              Колега,

Ако малко се научите да пишете, сигурно ще сте много полезен! И се научете да пишете на кирилица, за6тото не е 4ове6ко да ви 4етем маймуницата!

Успех!

Т.
                              Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Тинко, недей така...
                                Човека наистина е полезен, може да има проблем с клавиатурата или лоши навици, но това което е подал е полезно...
                                За мен специално ми подсказва, че пак опирам до доброто старо правило, което винаги ми е помагало - по-лесно е да изкараш парите, отколкото да удовлетвориш извратените бумащини на драскачите от финансовата система!

Затова хич няма да си губя времето с драскачи, но съм напълно съгласен /вече/, че трябва да се свали една правилна диаграма...

Е те по този въпрос, ако някой драсне нещо ще е супер...

Мога да накарам охраната примерно да седи до ветропоказателя и на 5 секунди да записва стойностите, ама ако има нещо по-модерно, хеме ще е по-точно, хем ще могат да си отидат в караулката и да си пуснат някой "образователен" канал!

Има ли някакви автоматични устройства?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X