Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Побой над дете (непълнолетен)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Побой над дете (непълнолетен)

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
    Аз къда па казах че трябва да си на някакво ниво ?

Просто говорим за реални неща,реални ситуации и реален изход. Това, че света не е розова мъгла и поезия треа да ви стане ясно на по-чувствителните като тебе,щото е факт. А колкото до негодни-да негодни да се защитят ги прави.
    Кой ти е дилъра на тебе?
    Нямам дилър, сама си произвеждам удоволствията и те не са на прахчета.
    Виждала съм хората, които се кефят на трошенето на костите - обувките ин са груби, тежки и обковани с налчета и всякакви железа, често изрисувани с пламъци и пр...
    Бяха се изръсили в село Българи, незнайно за какво на нестинарските танци. Не ме беше страх от тях, въпреки, че се няха натръшкали пиянски по земята през една палатка. Да се доказват на жена не им носи положителни точки в извратената им скала за готиност. Но като им казах да си спрат музиката, защото пречеше го направиха.
    Колкото и да е тренирал бойни изкуства човек, ако попадне в засада и няколко такива го хванат и скачат по него или го ритет за кеф - няма да му помогнат бойните умения. Затова и не трябва да се допуска - по-буйните деца да се превръщат в такива Животни, а зверове, като тези които описваш не трябва просто да си вървят по улиците, защото простотията , им силата и комплексите взети заедно + алкохола и наркотиците които често употребяват са смъртоносни.
    Колкото и да е жестоко такива деградирали типове - не могат и не трябва да живеят съвместно с обществото (за да не бъде оцеляването рулетка - ще попадна на такъв или няма да попадна).
    Няма полза от тях и в затворите ...
    Не трябва да се допуска хората да се превръщат в стръвници, а още повече това да става мода. Като скинарските глупости например.
    И още нещо - Аортата е една - не са много.... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...80%D1%82%D0%B0
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Oт де д нам колко са аортите бе - аз нямам кръв. аз съм сексмахина.

Коментар

Колеги - по темата - не междуличностни спорове. Че всички сме различни ясно, но не бива да се забравя, че има конкретен проблем!

Понеже съвсем му загубих края ще пробвам малко да изчистя въпроса...

До момента дамата е подала молба в "Детска-Педагогическа Стая", както си е по закон.

Имаме три лагера...

1ви - да се преследва по закон дангалака.

2ри - да се съберем да го нашамарим, пребием и т.н.

3ти - да се оправя както намери за добре синът и...

За мен законовите мерки имат смисъл само ако конкретно могат да повляят на типа... не мисля, че наистина ще сработи. Ние - "мъжете" от форума да пердашим 18 годишен пръдльо... малко ми е смешно... ще отида ще му разбия носа и какво? Абсолютно нищо - само ще му докажа, че максимата по която живее е правилна... Хлапето на дамата, не е достатъчно агресивно за да го направи само - това го разбрахме.

Ако някой има да каже нещо конкретно, като подходящо решение сега е момента...

Коментар

Попитали един престъпник - какво му е последното желание преди да го обесят. И той казал , че иска да целуне езика на майка си. Изпълнили му желанието, но той го отхапал вместо да го целуне. И обяснил после , че когато бил дете, откъснал цвете от чужда градина и го занесъл вкъщи, майка му казала браво, донесъл чужд часовник, радио, откраднат телевизор , а майка му не му казала, че така не трябва и не бива... и така станал закоравял престъпник...
          В България родителите носят отговорност за децата си докато те навършат пълнолетие. Майката която не може да се оправи с детето си и не е потърсила специализирана помощ е отговорна, и това, че тя е казала, че не може да се оправя със сина си не сваля родителската отговорност от нея. Синът - ако краде пари от по-малки ученици и се бие - най-добре да бъде заведен до някой затвор да види какво го чака , ако продължава по този начин рано или късно.
          Училището би-трябвало да има охрана и да не се допускат - не-учещи в училището, освен родителите на учениците. Охранителите също трябва да носят отговорност.

Коментар

Много добър отговор - съгласен съм, с малки изключения, но като цяло да.
            Първо - за кратко имах "щастието" да бъда отговорник компютърни зали в една гимназия... Нямам думи да ти опиша за какво става дума. Така са вързали ръцете на българския учител, така са го навряли в миша дупка, че въобще не ми е чудно, че НЕ МОГАТ да вземат отношение... неприятно, но факт. Иначе момента със затвора бих го обогатил доста - ако имаше как бих накарал типа да мине за няколко дена през хирургията да види за какво става въпрос... но нейсе - няма да стане...

Коментар

Факта че детето не се е събрало с приятели да и ступат натрапника,говори за факта че то няма такива,и 2-ма да са,пак ще му видят сметката,решението е това според мен,да намери хора до себе си,не само в лицето на семейството си,и да стане по самостоятелен,колкото и да не се харесва на мамчето,идва време когато момчето ще става мъж,а дали ще стане,зависи от него

Поздрави

Коментар

Опаа, стигнахме до приятелите Това също е много, много важно. Ако няма такива - лошо... Всъщност ето един повод да разбере дали приятелите са му истински.

Коментар

Хората с интровертен характер трудно намират приятели, а и не са "cool" по снобско-училищните стандарти... Това явно също е проблем - все пак трябва стабилно решение!

Коментар

няма значение дали си "cool",приятели можеш да си намериш,всичко опира до човека,и аз не съм минавал за "cool",но приятелите ми винаги са били до мен,трима са,но са плътно де мен,както и аз до тях,лафа:

за да станеш с един човек приятел трябва да изядете заедно една крина сол,важи в пълна сила

Поздрави

Коментар

мислех да не казвам, ама нейсе заговорихме за приятели. Преди 3-4 седмици един калпазанини от 3 клас хванал дъщеря ми (2 клас) за гушата силно беше я насинил. Приятелките и избягали и я оставили сама. Какво да им обясняваш, че трябва да се държат дружно - паника деца са. Разбрах за всичко това два дена по-късно. Щерката не казала от притеснение, а после жена ми сподели. Вече беше късно да раздавам правосъдие и въпреки, че бяхме пред преместване в друго училище отидох и поговорих с класната. Оказа се, че детето си е такова от 1 клас - малтретира другите. Брат му който миналата година завършил 8-ми клас и напуснал вече училището бил същия - и с двамата не могли да се оправят нито родителите им нито училището.
                      Малко по-късно пострадала една вече бивша съученичка на дъщеря ми, от същия този хлапак - взел камък и я ударил по пръстите на ръката. Директори, родители, приказки бош лаф. Обаче идва на другия ден бащата на момичето - капитан - моряк с униформата, влиза в класната стая на момчето пита кой от всичките е и казал трите имена на момчето. Изкарали го пред дъската, при което той му казал да си събира тетрадките отива в друго училище с само лоши, като него че и по-големи батковци, заградено с ограда и че там ще живее и учи, а родителите му щели да му донесат дрехи по-късно. Настанала паника и тръшкане. Уж му простил униформеният. Днес ги питах как са нещата. Ами всичко било наред. Нямало интервенции нито като отмъщение нито нови посегателства над по-малките.
                      Според мен обаче е въпрос на време да разбере номера и тогава край.
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

@zbytsam, интересно е за протокола - ти имаш ли дете, или просто си специалист по всички въпроси, свързани с насилието,"духането" и вълнуващия звук от счупени ребра, забиващи се в "аортите"? Щото ние тази действителност я знаем. И к'во от това? Това, че я знаем нещо променя ли? От твоите постове, единствения извод, който може да се направи е, че за да се оправиш с изродите, трябва и ти да станеш такъв. Ако само това е рецептата - няма нужда да я пишеш. Пак - всички я знаем. Тук се търси някакво алтернативно решение. И темата вече е доста по-широка от просто случката със сина на Фани, така че няма нужда непрекъснато да даваш "картофени" оценки. Темата е свързана с насилието срещу децата в училище и касае доста хора от този форум. Това е насилието, срещу което не знаем как да постъпим, защото не искаме самите ние, или нашите деца да стават насилници, а не виждаме друг изход. Ако имаш конструктивно предложение - давай. Иначе е просто спам.

Коментар

На момчето, дето обича да тормози другите деца, родителите се оказаха разведени от близо година, проблемите помежду им бог знае откога са, имат пари и той няма финансови проблеми или ограничения... Но явно нямат това, от което той има най-голяма нужда - любов и време за него. Всеки си е хванал оная си работа под мишница и си гледа живота, а Тошко да се оправя. Е, хранят го, обличат го, дават му пари, понеже по цели нощи обикаля из компютърните зали по града, а за да си стои в къщи му купили компютър - на който той отново прекарва по цели нощи, какво прави/играе и т.н. не е ясно - но, нали е в къщи, какво толкова.
                          Веднага след случката беше отправял заплахи чрез приятелчето си в класа. След като са го търсили от училището и от ДПС няколко дни по-късно вече приказваше друго: "няма да те закачам повече, ама защо ме обади на полицията...". Не се е появявал повече в училището или покрай него.
                          Истина е, че учителите/директорите са в много кофти положение - но в случая хората веднага взеха мерки - потърсиха майка му, опитаха се да направят среща с двамата му родители и нас в училището; охрана има и си вършат работата - гонят въпросното момче, когато влезе в двора на училището, но правомощията им са само в сградата и в двора...
                          Колкото за приятелчетата - има ги - и те са потърпевши от същия Тошко - кой щипан, кой поступван "приятелски", кой постоянно обиждан - избива си комплексите момчето. Но не се организират да го набият, страх ги е всичките - всъщност проблемите на сина започнаха оттам, че се опита да обедини останалите точно за да му се опънат и да го набият, понеже всички са по-дребни от него.
                          Не си правете грешни изводи - нашия се е бил и се бие, когато се опитват да го тормозят, но с равностойни, тоя му идва в повече.

П.С. А, да, моля модератора да разчисти темата от излишния спам, защото penka е права - така се размива същността.
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                            @zbytsam, интересно е за протокола - ти имаш ли дете,
                            Няма! Сигурен съм!
                            А по темата за "картофите" - е и аз явно като дете съм бил "картоф", защото са ме били по-големите, а аз бях слаботелесен като комар! Но всеки е минал през това, за това съм сигурен! В смисъл през насилието в детските и юношеските години - това е неизбежно, децата са жестоки! Но някой като zbytsam са си направили едни изводи от това, други други! Насилието винаги ражда насилие за съжаление! Не съм християнин и не пледирам да се подаде другата буза, но насилието никога не е решавало трайно проблемите!
                            За конкретния случай не знам какво да посъветвам! Единственното което мога да кажа е, че майката в никакъв случай не трябва да се намесва - ще стане по-лошо! Бащата трябва да решава този проблем! Но това вече го писаха!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                              ...В смисъл през насилието в детските и юношеските години - това е неизбежно, децата са жестоки!...
                              не всички деца са жестоки,но жестоките деца в днешно врема са ИЗРОДИ.Класната на моята дъщеря напуска работа,защото три изродчета от същия клас,свалят гащите на съученик(опс,картоф некъв)...Какво се случва по-нататък,ще замълча...И това-в ТРЕТИ клас.По-нататък не ми се мисли.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                                не всички деца са жестоки,но жестоките деца в днешно врема са ИЗРОДИ.Класната на моята дъщеря напуска работа,защото три изродчета от същия клас,свалят гащите на съученик(опс,картоф некъв)...Какво се случва по-нататък,ще замълча...И това-в ТРЕТИ клас.По-нататък не ми се мисли.
                                За цялостно решение на проблема с децата изроди - мисля, че организирани разходки до затвори - специално за по-буйни деца, биха оказали въздействие на част от тях - но докато са в ранна възраст.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X