Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Побой над дете (непълнолетен)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Побой над дете (непълнолетен)

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
    Посъветваха ме още, ако решим да заведем дело срещу....
    Не ако, а задължително.Ти имаш права, които трябва да отстояваш до край.Това е не само твое право но и задължение, и само по такъв начин (и то законен) може да се повлияе на цялата система - образователна,съдебна и т.н. У Българското население, като чели има насъден страх да търсят правата си докрай.

Аз имам същия случай от преди 7дни.Става въпрос за племенника ми (18години). При него случая е следния: Разтървавайки от кавга две момичета, от които едната девойка е наговата приятелка. Другата девойка казва(лъже брутално) на група момчета (4 на брой) че е била ударена от него, след което го настигат на спирка на автобус и започват да го бият(и то пред неговата прятелка) Не са успели да избягат защото са го съборили в гръб.Травми по колена,гръбнак,счупен зъб,аркади по вежди,нос и т.н.Днес го водих за последен преглед в ортопедията Г.Баня.
    Резултатът е следния - разпит в РПУ на всички, на следващия ден показания пак, след това пътя по който си извървяла за медицинско освидетелстване (оказа се, че след 17ч. се приемат за прегледи от съдебна медицина само случаи на изнасилвания)
    После адвокат и той започва да си гони нещата.
    Доста трудно но успях да спра организация по отвръщане на удара защото не се знае след това, ако операцията "респект" не е била успешна, племенника ми може да свърши много зле. А се започнаха обаждания на хора, които ха замалко това им е работата - да бият (ужас какво ли може да се случи...добре че не разбрх)

По голям респект от полицята не можеш да окажеш, колкото и да е оплювана или надсмята. Пак ще го кажа с риск да се повторя - използвай си правата като гражданин на България с всичката им сила (колкото и да ти казват, че те нямат сила)
    Милост! Накрая, ако адвокатите на страната те помолят ама много те помолят..(Това за съжаление май рядко се случва)

Дано момчето излезе бързо от тази травма, за което могат да му помогнат най вече неговите приятели.
    LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
      оО Боже,

Маминия изял 2-3 шамара и какво ще правим сега? Мен ако питаш се заеми с физическата му подготовка, а не да подаваш жалби срещу 8мо класник задето се забавлявал с балъците от випуска. Сега другите ако ми кажат че никога не са го правили...

В училище, а и в живота винаги е било така. И в казармата е така. И в работата също...не виждам какъв е казуса тук. Дали да иде татко му и да набие "злосторника" - това според мен е мечешка услуга. Вашите реакции също. Следващия път като изяде 2 шамара и пак ще ревне, и пак болници, и пак мама за полата... Ами като дойде момента когато мама я няма...? Знам че много от вас няма да са съгласни, но така виждам аз нещата. Оставете го да се оправя сам!!! Иначе не му помагате, ама изобщо. Сигурен съм че знае как да намери решение на проблема...
      Колега,Вие имате ли деца?А знаете ли кога се проявяват първите наченки на насилие?Е аз ще Ви отговоря-в най-ранна възраст(детската градина).Доста преди 8-ми клас,казармата и работата.И не засяга само момчетата...Аз моето момиченце нямам желание да правя културистка или каратистка заради двама-трима лйнари...Малко е извън темата,но как се справям аз като родител с проблема (до тук)-познавам повечето дангалаци в квартала.Запознал съм ги лично с мойта малката.Казал съм и, при проблем да се обърне към някой от тях.Повярвайте,ефекта е поразителен...
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
        оО Боже,

Маминия изял 2-3 шамара и какво ще правим сега? Мен ако питаш се заеми с физическата му подготовка, а не да подаваш жалби срещу 8мо класник задето се забавлявал с балъците от випуска. Сега другите ако ми кажат че никога не са го правили...

В училище, а и в живота винаги е било така. И в казармата е така. И в работата също...не виждам какъв е казуса тук. Дали да иде татко му и да набие "злосторника" - това според мен е мечешка услуга. Вашите реакции също. Следващия път като изяде 2 шамара и пак ще ревне, и пак болници, и пак мама за полата... Ами като дойде момента когато мама я няма...? Знам че много от вас няма да са съгласни, но така виждам аз нещата. Оставете го да се оправя сам!!! Иначе не му помагате, ама изобщо. Сигурен съм че знае как да намери решение на проблема...

Извинявай колега,но това което пишеш би било подходящо за същества невладеещи членоразделна реч.Аз като направя дете,то не хваща гората.Сигурно искаш да кажеш че по-силните оцеляват???Ами ще възпитавам детето си да е по-силно.Ако не може да смачка нападателя си физически,ще го науча как да го направи по друг начин...та нали трябва да оцелява...В конкретният случай ,синът на авторката на темата не може да набие побойника,тогава ще го тикне на място ,където има и по-големи биячи.Важното е бабаита да не тормози децата ни,а след няколко години и родителите...

ПС:Да запозная детето си с тнр дангалаци,за мен не е проблем,но така решавам проблема само на детето си.А другите???
        Последно редактирано от adwokat; 22-10-08, 08:56.
        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
          ...познавам повечето дангалаци в квартала.Запознал съм ги лично с мойта малката.Казал съм и, при проблем да се обърне към някой от тях.Повярвайте,ефекта е поразителен...
          Това е най-правилният ход, те се чувстват отговорни и значими, тя сигурна и спокойна. Аз като завърших училище, представих току що приетия си племенник на "големите" и предупредих, че не е здравословно да идвам.Е, наложи се веднъж но не и повече!
          Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Фани, тази сутрин говорихме за ситуацията, подкрепата, чувствата. Виждам, че тук също получаваш адекватна обратна връзка. И сега съм сигурна, че е добре Наско да " респектира"- т.е разговор, внушаващ, че каквото повикало това и ще се обади- нека насилникът разбере ясно, че ако посмее да тормози и заплашва Яни- както вече се случва, ще си получи съответните въздействия. А Наско е якичък. Може да му се вярва. Разговор с родителите - безполезен. Оттеглили са се от функциите си отдавна. Сега е важно Яни да получи подкрепата, да преодолее страха от повторен инцидент- напълно е реален, а силите-неравни. Обсъдете с него варианти за справяне в евентуална ситуация. И може би е дошъл момента да се говори за мъжките начини за справяне.В Стамболийски има боен клуб и е на добро ниво. Мъжете трябва да могат да защитават честта си- дори с цената на синини и прочие, защото ако не намират варианти за такава защита, стават доста комплексирани, неуверени и прочие. Дълъг и труден път от възпитаването на момчетата и превръщането им в мъже. От най-ранна възраст възпитавах сина си да е миролюбив, да не се бие. Не че е добре родителите да учат децата да млатят околните, но...има случаи в които детето трябва да защити своите граници или цености, това най-често се случва чрез физически сблъск, другите, хуманните, толерантните начини са приложими при хора, носещи сходни цености. След като видях, в какво се превръща сина ми-боксова круша, и че физически е по-дребничк и това го измъчва- обърнах нещата. Насърчавам го да се отстоява и говорим за стрлатегии- все пак трябва да подхожда умно- както Давид срещу Голиат. И така неговите малки битчици всеки ден му помагат да придобие увереност. Всеки ден го питам какво му се случва, какви са отношеният с френдовете- научавам много повече неща, отколкото казва....и така всеки ден. И той миналата година имаше притеснения да ми се "оплаква"-изпитваше срам, че аз ще му водя битките..... мъжка му работа... ама го разбрах....хем се намесих деликатно, хем го оставих да се оправя, но бях в течение и говорихме постоянно, абе уморително, ама май това е начина....сега го възпитавам във физическа култура...ти го знаеш какъв чируз е...... всяка вечер лицеви опори, коремни преси, гирички... не много, на серии......мъжете трябва да се грижат за физиката си. Самото полагане на такива грижи, носи самочувствие- не веднага- сега страдат от тези ангажименти, но след време......

Коментар

Колеги явно има много не съгласни с мен. Ами аз мисля така и съм го изказал.

В крайна сметка всеки да си гледа децата както си иска

Колегата по-горе иска да каже че моите деца един ден ще хванат гората?!? Написал съм че малкия със сигурност знае как да постави големия лош вълк на мястото му. Ако не може да го набие, то със сигурност познава някой който може, или има поне има няколко идеи как да му вгорчи живота. Ама явно не му стиска. Това исках да провокирам колега, но явно сте доста емоционален и не осмисляте напълно прочетеното. Или просто отговаряте по типичния за Българина начин - противоположно на отсрещния . И така за децата, мисля че темата се драматизира твърде много. Толкова ли е сериозен побоя? Та той ги е щипал...

До другите колеги които ме питат дали ме поздравяват в квартала (ама много са забавни някои) - никога не съм бил тормозителя (колегите които ме познават покрай разходките знаят що за човек съм), но винаги съм се оправял в училище. И при войниците. И на работа... И никога със сила

А на тези дето подкрепят институциите...нямам какво да кажа, явно живеем в различни държави.

Коментар

И да добавя още нещо - много сте съвестни и подкрепяте институциите, а накрая се оказа че е "много добра идея" да си приятел с "дангалаците" от квартала. И сте напълно съгласни спокойствитео на вашите деца да зависи от тях...

Коментар

Прочетох внимателно темата и ето моето мнение.
                  Младежа е непълнолетен,навършил е 14 години и може да носи наказателна отговорност.Деянието което е извършил може да бъде квалифициранокато причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди или хулиганство.И двете са от общ характер и би трябвало прокуратурата да ги води.Обикновенно обаче там ги прекратяват и ги изпращат на местната комисия към общината за борба с престъпните прояви на малолетни и непълнолетни лица за налагане на предвидените в закона административни мерки.Обикновенно ефекта е 50/50,едните го приемат ,като геройство и продължават в същия дух,другите си сядат на задника.Това обаче зависи изключително от родителите.Ако няма дело от общ характер може да заведете такова от частен,за причинените леки телесни повреди на сина Ви,може да предявите граждански иск за причинените Ви евентуално имуществени вреди/това включва обикновенно разходи по лечението,лекари,психолози/ и неимуществени такива за овъзмездяване на причинените болка и страдание на детето.
                  Трябва да знаете,че накзанията и при общия характер и при частния са смешни,така че да ни ви учудва.Българина обикновенно повече страда ,като му бръкнеш в джоба.Родителите отговарят финансово за децата си в тази възраст.Може да се води и само гражданско дело по ЗЗД за непозволено увреждане.
                  Вече,като родител имах подобни проблеми преди години с едно от децата ,разговора с момчето което беше я наранило бе с неговата майка.От там никакъв проблем.Но много зависи от детето и от семейството.И аз ,като дете съм се бил и са ме били,но на момента.Никога не съм ходил да бия ей така.
                  Смятам,че коментарите за бой от друг човек са просто несериозни,още повече от съпруга ти.Това е изумително.В повечето теми всички реват от държавата или от институциите,а накрая предлагат прилагането на обичайното право.
                  Подкрепям изцяло постовете на Вальо Стоилов и написаното в тях.
                  И още едно предложение,ако наистина тренира бокс ,може да поговорите и с треньора му.В Ямбол знам момчета и момичета които спортуваха ,но заради такива прояви ги изгониха от клубовете им.
                  Поздрави.
                  Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                  "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                  "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

цитат:И да добавя още нещо - много сте съвестни и подкрепяте институциите, а накрая се оказа че е "много добра идея" да си приятел с "дангалаците" от квартала. И сте напълно съгласни спокойствитео на вашите деца да зависи от тях...
                    ...........................
                    Явно не ние, а ти не си разбрал.Детето е бито сериозно,не са само щипаници и шамарчета, освен това е подложено на системен тормоз, но трябва първо да се чете, а после да се коментира.Идеята на бат'Марто е, че е по- добре да представиш детето на "дангалаците" и да ги предупредиш, че не е здравословно да го закачат,отколкото после да се разправяш.Еле пък, като става въпрос за момиче!
                    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Чета темата и си мисля... Децата са такива, защото ние ги пуснахме по този път. А наказанието за побойника ще е в размер на около 200 лв, които ще плаща майка му, която и без това сигурно трудно се справя...
                      Какво да кажа... жалко за нас!

Коментар

Първоначално публикуван от Milena Преглед на мнение
                        Чета темата и си мисля... Децата са такива, защото ние ги пуснахме по този път. А наказанието за побойника ще е в размер на около 200 лв, които ще плаща майка му, която и без това сигурно трудно се справя...
                        Какво да кажа... жалко за нас!
                        Такива деца винаги е имало и в бъдеще ще ги има,пък кой ги пуска?
                        Наказанието от 200 лв.е нищожно в сравнение с досието.Ние нормалните хора,не знаем детайли от полицейската дейност,като профилактиката например.Но такава дейност съществува.Води се на отчет,това е ужасното за младежа.След всяко следващо деяние,ако хората не го оставят безнаказано да си вее байряка,за него ще става все по-трудно и по-ужасно.Скоро ще има жена и деца и работа...и от време на време ще го привикват в РПУ по местоживеене.На мен не би ми харесало.Общо взето този вид бабаити само дават вид на добре живеещи и щастливи хора.Натоварването им е огромно.

На последно място не е жалкото за нас,защото болката минава след секунди или дни дори.Обидата от посегателство срещу нас или имуществото ни също отшумява.Жалкото е за него НО само ако не го оставяме на мира.Всеки ден ги гледам в съдилищата,не са щастливи повярвайте.
                        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

е големият проблем. Кво станало-некъв овъргалял сина ти и той циври. Ми да се оправя сам , бе. В даскало навремето имаше разни подобни дето удариш го един път щото те е предизивикал и дохвърчат техните. Почнат директорки,учители , всевъзможни вмешателства, баси цирка. И все едно след това не ги тормозех пак. Хвани запиши сина ти на някъв спорт,дет може да му помогне да се оправи сам, а не да реве на макя си.
                          Сещам се за Славе -беше голям манекен , от моя клас в спортното. Тоя практически се издържаше от закуските на останалите , дето ревеха на майките си и си обсъждаха колко ще е хубаво да имат правец 8. Беше постоянно при директорката , обаче не можеха да го бутнат щот си беше шамион по бокс в категорията и ако го изгонеха , спортното се лишаваше от тая знаменитост. Един път дойде един баща да бие Славката и Слави като му забоде една в брадата оня си глътна езика. А беше 9ти клас, оня на 40.

Коментар

Ко0леги,всички които са ме виждали и ме познават,могат да се сетят че в училище бой не съм ял.

Ама темата ме плаши вече.

Бой здрав на говедото,а ?Т'ва е яко.Дайте да помогнем на съфорумник.Да отидем да разбием побойника.Повече хора разбира се ,да н'си гълтаме езиците.Па ако го утепате,адвокати има,за членове на форума по тарифата за минимални възнаграждения.Бой,кютек само че го управи тоя...и щипане,'щот и тоя щипел.Ш'ме извините за диалектичния жаргонизъм,ма ми дойде отвътре някак

Коментар

О, категорично нямаме намерение нито да бием момчето, нито да приемаме подобна помощ Но наистина тези идеи ни притесниха и нас!
                              Сега конкретно - в общи линии ще се случи това, което rova е написал. Идеята да се говори с треньора му дойде и на нас, най-вече, защото спорта и уменията в него категорично не трябва да се ползват, за да се бият и тормозят по-малки и слаби, нали?!
                              Най-ме изуми обаче реакцията на онази майка дето сина й е "приятел" с побойника - казала днес в училище: "Че какво толкова пък му е направил Тошко, нищо му няма, вчера го видях!" - за сина. Но какво да очаквам от майка, на която не се струва ненормално "приятеля" ти да те поступва от време на време...ей така, за спорта Интересно, какво щеше да каже, ако нейния син беше бит от някой друг бабаит, за когото не смята, че е "готин"? Но така е: да е вода, да й налееш, а то акъл!
                              Страшно е това, което правят или по скоро не правят много родители за децата си! Страшен е начина на мислене и възпитаване! Сбъркано време и сбъркани хора... Жалко!
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

а сслед време като почне да излиза с гаджета(в което силно се съмнявам защото вероятно ще е влюбен в теб) и някой го нападне в дискотеката -ти ли ще го оправиш??? А как ще обясниш евентуалните обвинения на още по-хипотетичното гадже на сина ти , че е "мухльо" например , дето стои зад полата на майка си.

Представям си тоя момък, дет сега 200 родителки се опитвате да го унищожите да ви запомни и като поотрасне малко сина ти и го срещне у некоя дискотека него да го омлати гаджето му да я ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X