Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Побой над дете (непълнолетен)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Побой над дете (непълнолетен)

Здравейте! От скоро съм във форума, но бих искал да изкажа своето мнение по въпроса.

Според мен, Фани изобщо не е постъпила правилно. Не съм съгласен и с другите предложения. Всички тук искат да накажат по някъкъв начин "побойника"....обаче той е още едно дете! Всяко дете прави грешки, още повече когато няма примера на бащата. С тия истории с ДПС-та и полиции е една много лоша услуга на потърпевшото момче - ще си спечели враг завинаги, а не само тормозител в училище.
    Щом сина Ви, не може да се справи сам - да помага бащата! Ама не с бой - хваща калпазанина и го води... на сладканица, заедно със сина Ви. И обяснява на хлапетата, че не това е начина. Все ще има нещо градивно във въпросния побойник - еле пък ако се интересува от джипки. Идеята е да поговори с момчето, ако трябва да го заведе хлапетата на накой офроуд съзтезание на форума, да им погаже джипки, сервизи, гаечни ключове.
    За едно момче без баща или с калпъв такъв (личен опит) много по голямо влияние ще окаже доброто отношение на чуждия баща към него, отколкото бой или превъзпитание в ТВУ.
    Най-малкото, което ще постигнете така, е че хилигана изобщо няма да погледне накриво сина Ви повече. Видял е бащата, видял е че добър, обаче ще се сети че може да стане и лош. Освен това, току виж и биячът станал човек и вместо да върти юмруци - върти гайки. И синът Ви може да си спечели приятел вместо враг. (част от добрите ми приятели в момента са хора, с който като малък се смазвахме от бой...)

Поздрави на всички и респект!
    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Излезнаха и новите промени в закона:

"Вечерен час за учениците въведоха депутатите, след като вчера приеха промени в Закона за закрила на детето. Децата, които не са навършили 14 г., може да са на улицата сами до края на "Сънчо", а след 20 ч. трябва да са с пълнолетен придружител. До 22 ч. пък е вечерният час за децата до 18-годишна възраст. Глобата за родителите на нарушителите е до 1000 лв. Родителите, които оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, "ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие", може да отнесат санкция до 5000 лв..."

Като правила - много добре, въпреки че трудно може да се спазват. Обаче вижте наказанията и си представете как ще се отразят на децата. Ами, като глобят мама и тате с 1000 лв. аз ще "цъфна и вържа"!
      Не само това, интересно ми е какво (и още повече как) ще вземат например от циганите? На едно училище не могат да ги накарат да ходят, пък това...
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
        Здравейте! От скоро съм във форума, но бих искал да изкажа своето мнение по въпроса.
        Според мен, Фани изобщо не е постъпила правилно. Не съм съгласен и с другите предложения. Всички тук искат да накажат по някъкъв начин "побойника"....обаче той е още едно дете! Всяко дете прави грешки, още повече когато няма примера на бащата. С тия истории с ДПС-та и полиции е една много лоша услуга на потърпевшото момче - ще си спечели враг завинаги, а не само тормозител в училище.
        Щом сина Ви, не може да се справи сам - да помага бащата! Ама не с бой - хваща калпазанина и го води... на сладканица, заедно със сина Ви. И обяснява на хлапетата, че не това е начина. Все ще има нещо градивно във въпросния побойник - еле пък ако се интересува от джипки. Идеята е да поговори с момчето, ако трябва да го заведе хлапетата на накой офроуд съзтезание на форума, да им погаже джипки, сервизи, гаечни ключове.
        За едно момче без баща или с калпъв такъв (личен опит) много по голямо влияние ще окаже доброто отношение на чуждия баща към него, отколкото бой или превъзпитание в ТВУ.
        Най-малкото, което ще постигнете така, е че хилигана изобщо няма да погледне накриво сина Ви повече. Видял е бащата, видял е че добър, обаче ще се сети че може да стане и лош. Освен това, току виж и биячът станал човек и вместо да върти юмруци - върти гайки. И синът Ви може да си спечели приятел вместо враг. (част от добрите ми приятели в момента са хора, с който като малък се смазвахме от бой...) Поздрави на всички и респект!
        Колега, предложенията ти не са лоши и лишени от смисъл, но са приложими в определени условия и случаи.

Конктретно, в нашият случай, действията ми се оказаха възможно най-правилните, показа го последващото развитие на нещата. Покрай разнищването на причините от ДПС и нас, се стигна до истинския подстрекател - "приятел" на Тошко, който излезе от задкулисната си анонимност и му беше обърнато подобаващо внимание от който трябва... Мда, дете от нормално, средностатистическо, неразделено и без проблеми семейство, между другото Така, че и "побойникът" един вид се явява жертва на този "сив кардинал"...
        Хубавото е, че след данданиите, момчетата се разбраха сами помежду си и сега цари разбирателство.
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

След като се запознах със схващанията на Фани, моля поста ми да бъде изтрит.
          Последно редактирано от velio; 25-02-09, 23:00. Причина: Функция на информираността

Коментар

А тва за вечерния час изобщо не е вярно.Аз съм на 16 и с 30-40 лева влизам в plazza,33 без проблем.
            [I] Дялкам бяло за щяло и нещяло ![/I]

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
              Ако е за бой - мъжът ми е достаъчно голям и внушителен, а като побеснее, да не си пред очите му...
              НО не мисля, че става така, наистина насилието поражда насилие, не това е начинът; все пак става дума за деца, това е станало такова, защото на родителите му не е стигало времето и желанието да се занимават с него...
              Децата ни не са агресивни и не се бият, нито двамата, нито с приятелчетата си могат да се организират, за да набият някой, който ги тормози. Това не са онези деца, които бяхме ние - поне не всички. Просто са такива деца...
              Това момче-побойникът просто е едно изпуснато дете, никой не успя да се справи с него и проблемите му, нито с разговори, нито със заплахи.
              Може би трябваше да пробвам да говоря първо с родителите му, а не да тръгвам да действам по този начин, но бях толкова пищисана вчера, че не исках.
              В България към днешна дата така става.Майка му вдигнала ръце,за баща нищо не чух,но явно ефективен такъв няма.Даже си мисля някой ако го респектира е и за негово добро.Ще се вземе на сериозно в скоро време и може да го намерят в някоя канавка-има и по-големи от него с още по-малко скрупули.
              Имах подобни ситуации с дъщеря ми-майка и гледала да не ме нерви и пробвала да говори с един по-голям ученик от нашето,дето бил бабaита на училището и я тормозел в лавката през междучасията-теглил и една сочна.Нищо положително после-проблема ескалира и пак стигна до мен плюс синьо око за нашето.Еми...освен,че вдигнах директора на балон,изкарах малкия пикльо пред училището и му говорих добрини докато побеля като тебешир.Пред по-голямата част от учители и ученици.Нямаше нужда от бой-той не е най-лошото.Завърши си двата класа малкия без да създава проблеми повече на никого.
              Фани,ретроспекцията на монолога ми е,че не трябва да експоприираш функциите на съпруга си.За сина ти също не е добре,той сега формира характер и манталитет-пречупено заради някой келеш самочувствие много трудно се възвръща.Тъпаните без разлика на пол и възраст свършване нямат-заради едната етика/за закони да не говорим/ да стане синът ти курбан не си струва.Гадно,но е така!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X