Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Западното срещу руското...автомобили конструкции и още нещо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Западното срещу руското...автомобили конструкции и още нещо

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    И понеже в тази тема става въпрос за техника ще споделя какво ми направи впечатление, наблюдавайки операцията на турската армия в северен Ирак. Най-голямата армия в НАТО използва БТР-и- съветска морално остаряла, некачествено произведена и евтина техника! Аауу.... ми те турците по-тъпи от нас! Ние тази техника я режем за скрап, а те воюват с нея!
    Наще дебили купуват "правилните" БТР-и.По милион евро парчето.Бълха ни ухапала, богата държава сме
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Проблем за "освобождението" ще е руската армия... А май пишещите по темата поне в едно са съгласни: Като решат да правят армейска техника - могат! Нещо обаче нямат мотивация за цивилна...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И понеже в тази тема става въпрос за техника ще споделя какво ми направи впечатление, наблюдавайки операцията на турската армия в северен Ирак. Най-голямата армия в НАТО използва БТР-и- съветска морално остаряла, некачествено произведена и евтина техника! Аауу.... ми те турците по-тъпи от нас! Ние тази техника я режем за скрап, а те воюват с нея!

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
        Наще дебили купуват "правилните" БТР-и.По милион евро парчето.Бълха ни ухапала, богата държава сме
        Ето така уважаеми колеги се пише... виждате ли като има кой да ви обяснявам как бързо влезнахте в час. За още по-доброто ви усъвършенстване настоятелно ви препоръчвам многократен внимателен прочит и наизустяване на мненията на колегите по-горе които ясно са ви обяснили на всички що е то Русия, нейната ретроградност, палячовщина и изостаналост. Даже може в свободното време да си повтаряте мненията - препоръчвам и броеница за да отброявате повторенията...

А специално за руските БТР-и ще добавя и малко конретна информация: Те са копие на древни бойни каруци от Средновековна Европа... толкова отдавна са копирани че вече няма сведения от кой точно феодал са откраднати чертежите. Най-вероятно кражбата е извършена от Цар Петър Първи... известен мошеник от това време който обикалял Европа и правел скици на всичко което не разбирал добре и после тези скици неграмотни селяни са правили в реални мащаби от кал за да се намират на работа...

Известното за този модел е че е крайно небоеспособен. Необходими са поне десетина яки и силно пияни руснаци които от двете пейки вътре да въртят манивелите които осъществяват задвижването... Сами разбирате колко бавно се придвижва. Всички сведения за успешни операции с тази машина са измислени и фалшифицирани. Известно ми е на мен например че в Афганистан за да могат да придвижват БТР-ите с достатъчна скорост са били принудени да ги качват на височини и да се спускат оттам. Тази им тактика е донесла малко успехи но след като са се свършили БТР-ите които са се разбивали всеки път останалите руснаци изпили и последната капка антифриз и напуснали Афганистан... Понеже са имали все пак доста БТР-и това е станало чак на десетата година...
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          Проблем за "освобождението" ще е руската армия... А май пишещите по темата поне в едно са съгласни: Като решат да правят армейска техника - могат! Нещо обаче нямат мотивация за цивилна...
          А, не така колега... И на теб препоръчвам да се подготвиш по-внимателно! Няма такова нещо! Моля справка по-горните мнения. Единственият по-голям успех на руска техника е опита за нападение който подводницата Курск е направила срещу една НАТОВСКА такава. Искали са да им направят таран. Но с примитивната техника която са имали резултата не закъснял. Първо объркали морето, после от среднощният запой който е организиран от капитана останали много спиртни пари и подводницата се взривила след като помощник капитана си запалил лулата... Те цигари нямат нали знаете и пушат с индиански лули донесени в Русия много отдавна от вожда Бялото куче... който направил опит за цивилизоване на територията но по късно се отказал поради абсолютната безперспективност на руснаците...
          VPetrov.photography

Коментар

Венци как си ги наредил-удоволствие е да го четеш....

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              А специално за руските БТР-и ще добавя и малко конретна информация: Те са копие на древни бойни каруци от Средновековна Европа... толкова отдавна са копирани че вече няма сведения от кой точно феодал са откраднати чертежите. Най-вероятно кражбата е извършена от Цар Петър Първи... известен мошеник от това време който обикалял Европа и правел скици на всичко което не разбирал добре и после тези скици неграмотни селяни са правили в реални мащаби от кал за да се намират на работа...

Известното за този модел е че е крайно небоеспособен. Необходими са поне десетина яки и силно пияни руснаци които от двете пейки вътре да въртят манивелите които осъществяват задвижването... Сами разбирате колко бавно се придвижва. Всички сведения за успешни операции с тази машина са измислени и фалшифицирани. Известно ми е на мен например че в Афганистан за да могат да придвижват БТР-ите с достатъчна скорост са били принудени да ги качват на височини и да се спускат оттам. Тази им тактика е донесла малко успехи но след като са се свършили БТР-ите които са се разбивали всеки път останалите руснаци изпили и последната капка антифриз и напуснали Афганистан... Понеже са имали все пак доста БТР-и това е станало чак на десетата година...
              Да! Това е така добре написано, че просто нямам думи...
              Уважаеми г-н Петров, бурни овации! Не съм и предполагал, че имате такъв потенциал. Поздравления - най-сърдечни!!!
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение

Няма как целият могъщ и прогресивен свят да не може само с едно мигване да сложи на мястото и тази изостанала страна... в която всичко е лошо копие на бляскавата Западна цивилизация... и то копие много старо и овехтяло... Ето дори и най-добрите руски подводници единственото което могат да направят е просто да се самопотопят...

Веднага да се свиква опълчение... спешно... въпросът е наистина от изключителна важност! Това положение не може да остане така! Как може толкова държавници по света да не са забелязали азбучните истини които са известни на някои участници тук. Срам и позор! Моля всеки от нас да направи максимума за да може блестящи мнения и мисли на колегите да станат достояние на целият цивилизован свят! Да им дадем просветление колеги! И като разберат каква грешка правят с това че се съобразяват с Русия другите страни ще сторят поклон на нашата блестяща мисъл... И след много време ще има там някъде (В Капитолия например) надпис със златни букви: Добре че бяха едни хора от един форум (забравили сме вече кой) но на които никовете са им изписани със златни букви... които ни махнаха пердето от очите и които ни обясниха че страшната руска мечка всъщност била пияно паленце...

А какво значи: някой да ги поставел на мястото им? Ами че Русия си е там и руснаците са си в нея!
                Нормалните хора си гледат техния живот /не в смисъл да "щракат с пръсти", а да си гледат работата/.
                Защо трябва да разглеждаме нещата през призмата на манталитета на руската държава? Хората не живеят с болезнената мисъл за мисионерско призвание. Те не чувстват вътрешна потребност да дават тон в живота някому. Когато нещата тръгнат да излизат от релсите и болезнените амбиции на някой "земен бог" започнат да застрашават относителното равновесие, живота е доказал, че светът намира начин да се оправя.
                Преди около седемдесет години, двама комплексари със демиургско самосъзнание се бяха "сдушили" и се готвеха да си поделят този свят. Той намери начин да ги обърне един срещу друг. Това разбира се струваше усилия... и жертви във всеки един смисъл, но проблема се реши. Лошото е, че накрая попарата я сърба народеца /въпродните руснаци - вече като човеци/!
                То са опълчения, то е чудо, та прогресивните, та регресивните... - Да си седят където им е мястото и да си го подреждат както намерят за добре. Нека смятат, не останалия свят, ами цялата вселена - ако искат - за дълбока провинция, а себеси за "избрания народ". Докато това не е грубо, нека се забавляват със разсъждения и заявления за собствената си предопределеност и призвание.
                Между другото - върху една шеста /всъщност вече по-малко/ от земната суша, пребивават едва сто и петдесет милиона /сигурно от много добър живот/, така че за всички техни апологети има място при тях! Но нещо напливът не е неудържим - за разлика от на много други места.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Между другото - върху една шеста /всъщност вече по-малко/ от земната суша, пребивават едва сто и петдесет милиона /сигурно от много добър живот/, така че за всички техни апологети има място при тях! Но нещо напливът не е неудържим - за разлика от на много други места.
                  haha иди да пробваш да гледаш картофи и домати за мезе и салата съответно в пустинята и ще разбереш що не е мноо гъсто населена =))

Коментар

С малката подробност, че тази техника турците са я получили във вид на военни помощи по линия на НАТО, за сметка на ликвидирането на армията на ГДР. На харизан кон ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

и това не е БТР 60 ПБ с два ГАЗ 51 двигателя ,а БТР 78 и е с един ЯМЗ 238 330 конски сили

Коментар

От сърце се смях (макар и късничко) четейки тази тема, която загърбвах доста време защото ми се струваше изтъркана и предъвквана.
                        Кефи ме че и Венци се е запалил и в съвсем нетипичен за него стил Иронизира.
                        Кеф ми е че темата се сменя през пост и щом се опре някой въпрос "ребром" веднага се отговаря "абе вие защо биете негрите".
                        Бил съм в Русия (пардон СССР) много пъти, бил съм в западна Европа, бил съм (макар и много за кратко) в Щатите, всяка страна си има плюсове и минуси, всеки си мери Успехите с неговият Аршин, Русия е Огромна и МНОГО Богата Държава, с Влиание върху всички (почти всички) Геополитически явления в света, страна с Огромен запас от ресурси (Петрол, Диаманти, Алуминии, Дървесина, Газ..............................) и Армия.
                        Всеки от спорещите се взира в Конкретен показател който за ответната страна е "пренебрежим" - Комфорт, динамика, качество, надеждност на Граждански лек Автомобил от една страна, срещу Ремонтопригодност (с Чук) и Работоспособност при поне -50 Градуса от друга - няма СЕЧЕНИЕ между двете
                        Имаше някъде тема за Етиката в спора (може би предизвикана от тази тема?), но наистина ако някой има теза и тя се формулира правилно, то е хубаво да се обсъжда Конкретната теза, а не да се мятаме от теза в теза, с едничката цел да се покаже колко "Низш и Недоучен" е Опонента (умишлено пропускам другите определения).
                        и все пак темата се е получила Интересна и е Много забавно четиво!!!
                        Аз лично карам Западни (източни) возила и основно ползвам такава техника (фотоапарати, ПЦ-та...), НО се топля с Руска Газ и си мисля че уважавам всеки разумен човек който не ми мисли злото и искренно желая Благоденствие за ВСИЧКИ НАС!

Коментар

Когато се спори за такива неща е важно да се обърне внимание на причините породили едно или друго нещо.В случая за руската техника тя е правена без оглед на себестоимост, без оглед на тегло и разход на материал и човешки труд и е правена за да я има, не е търсен някакъв икономически ефект за задоволяване на по висши човешки нужди, а просто единствената нужда е била да съществува-било то УАЗ, ГАЗ или Москвич.На второ място при консруирането на такава техника е било условието да може да се отремонтира навсякъде с подръчни материали. Аз по проста кола от Москвич иУАЗ не съм виждал. И това е без оглед на стойността на човешкия труд.
                          Военните неща на Русия също са конструирани, като на едно на последните места е положението и състоянието на човека използващ тази техника.Хора има много и човешкия живот там нищо не струва.
                          Виждал съм руски клещи,които тежат половин килограм и са 25 см. но слагаш две тръби за да удължиш рамената и правиш чудеса.
                          Това им е начин на мислене.
                          А той е насложен от исторически сложилите обстоятелства-75 години псевдокомунизъм.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                            Имаше някъде тема за Етиката в спора (може би предизвикана от тази тема?), но наистина ако някой има теза и тя се формулира правилно, то е хубаво да се обсъжда Конкретната теза, а не да се мятаме от теза в теза, с едничката цел да се покаже колко "Низш и Недоучен" е Опонента (умишлено пропускам другите определения).
                            Браво,Алекс !Точно,та точно !
                            И аз написах един пост в тази тема,без да разбера,че темата е с политическа,а не техническа насоченост.Не съм прочел както трябва заглавието : там пише "...и още нещо".Явно "още нещото" е по-важно и бързо измести сравнението между техническите възможности на Русия и Запада.
                            Пак,както и в други теми започнахме да делим народите на умни и тъпи,кадърни и некадърни.И то точно ние-цъфналите и вързалите.Точно ние ще ги съдим...
                            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                              Този спор ще спре, когато си купим Уаз произведен в САЩ, Мерцедес и JEEP произведени в Русия и всичко това сглобено с части с надпис " Направено в Китай"

Спора взе да става безсмислен. Нито вие можете да промените мнението на Стефан, нито той вашето. Прегърнете се, цункайте се и пийте по една бира в името на световния мир.
                              Гледам че "Рено-Нисан" купи "Лада".
                              Сега ще видите вие, "западното срещу руското"

http://e-vestnik.bg/2886

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                То и чукчите плачат за Сталин... Или си търсиш господар???
                                Не ме разбра правилно.нЕ СКЪРБЯ ЗА ТОВАРИШ СТАЛИН .Просто те са си мислили че като завладеят света всички технологии ще им дойдат наготово .ЗАЩО да се мъчиш да мислиш като ще ти дойде на готово .
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на Вчера.

Зареждам...
                                X