Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Западното срещу руското...автомобили конструкции и още нещо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Западното срещу руското...автомобили конструкций и още нещо

Темата става наистина доста забавна

А пък с това изказване колегата Чавдар(V93),квалифицира много изчерпателно и стегнато кои коли стават и кои не!Браво
    " Примерно, мога да ти пусна как същото това Гранд Чероки върви из люлинската кал само на задно. Или пък да ти покажа видео как УАЗ-ка вижда як зор да издрапа по баирче, което току-що е било качено без никакви ядове от "паркетници" като Галопер и Витара ..."

Темата за сравнения на проходимост или е за сравнение на двигатели и конструкции
    И друго ми прави впечатление от доста време.Когато се заговори за възможностите на някой си джип(дори не се говори за сравнения с каквото и да било, още по-малко с нещо руско) веднага на мига се намесват Уазките и започват господата да ни обясняват колко големи боклуци са, че са правени от пияни дебили в понеделник, и още куп глупости
    Е добре , ама защо при първа възможност точно вие подхващате да си ги мерите с тях, е това не мога да разбера

По темата, че руснаците почти винаги са ползвали готови двигателни конструкции ,и въпреки наготово поднесената им база върху която стъпват,за 50г.нямат никакво развитие е така ФАКТ,а ако са пипнали нещо то трагедията е голяма
    Във военната промишленост нещата са други.
    За Уаза,наистина е прекрасна машина в много аспекти,простота,ремонтно пригодност, изключителна проходимост,но какво пречи частите да са от по-качествени материали и прецизността на сглобките да е на по-високо ниво, да де но и цената ще е друга
    sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
      .
      За Уаза,наистина е прекрасна машина в много аспекти,простота,ремонтно пригодност, изключителна проходимост,но какво пречи частите да са от по-качествени материали и прецизността на сглобките да е на по-високо ниво, да де но и цената ще е друга
      При останалите производители прецизността е нормална даденост, докато при руснаците е повод за гордост... Допуските им са в милиметри..Те ходят на Полюса и навсякъде, ВЪПРЕКИ техниката а не благодарение на нея... Проявяват героизъм и правят от нищо нещо, за което - Респект. Стефан е прав, че простото нещо е лесно за ремонт, но само толкова.
      В Америка на доста места има тръкове от 50-те години на миналия век - също толкова елементарни, но сглобени прецизно и безотказни.. Имат антични дизели John Dear, които като няма друг начин, палят с помоща на ловен патрон..
      Понеже и аз имам вземане-даване с УАЗ мога да кажа, че единствените по-калпаво сглобени неща,които съм виждал са НИВА и Алеко. При УАЗ поне има правилна концепция... Ако този автомобил се произвеждаше в Германия щеше да е вечен и безпроблемен... Именно това е обидното в цялата работа - суперопростен но трошлив..
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Темата става наистина доста забавна

А пък с това изказване колегата Чавдар(V93),квалифицира много изчерпателно и стегнато кои коли стават и кои не!Браво
        " Примерно, мога да ти пусна как същото това Гранд Чероки върви из люлинската кал само на задно. Или пък да ти покажа видео как УАЗ-ка вижда як зор да издрапа по баирче, което току-що е било качено без никакви ядове от "паркетници" като Галопер и Витара ..."
        Темата отдавна е станала забавна. А тебе бих те помолил да си поемеш въздух и да се успокоиш. Защото колегата V93 е много далеч от мисълта да казва "кои коли стават и кои не", още по-малко да каже нещо лошо за УАЗ (опазил го Господ да допусне такова светотатство)

Единственото, което прави колегата, е да каже на колегата solenoid, че клипчетата не стават за сериозен аргумент, защото в отговор винаги могат да бъдат показани други клипчета, с диаметрално противоположно съдържание.
        Това, общо взето би трябвало да е достатъчно ясно от написаното, но явно трябва да се възприемат американските табиети и да се слага по едно специално пояснение. За обидчиви собственици на УАЗ например ...

Между другото, темата наистина не е за сравнение на проходимост и аз се чудя защо ти не се обади по-рано, когато бяха пуснати клипчетата, за които стана дума?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение

Между другото, темата наистина не е за сравнение на проходимост и аз се чудя защо ти не се обади по-рано, когато бяха пуснати клипчетата, за които стана дума?
          Защото ги видях сега,а си мислех че съм прочел всичко,сега ми стана ясно
          За тест на проходимост се изискват специални условия и едва ли е толкова просто, тоя мина тука, оня не, някой снимал, качил някакъв тъп клип и айдеее етикета лепнат

Аз за разлика от повечето собственици на Уазове,не съм обидчив,това че имам Уазка не значи , че не виждам проблемите й и ревностно да я защитавам, но на моменти се дразня от липсата на обективност,това с лека ръка да се отрекат безпорните й качества, (а Уазката има такива) само и само някой да се направи на поредният тарикат и супер разбирач- е това ме дразни
          sigpic УАЗ-452

Коментар

... едва ли е толкова просто, тоя мина тука, оня не, някой снимал, качил някакъв тъп клип и айдеее етикета лепнат
            E да де, аз именно това казвам - с клипчета не можеш да докажеш нищо. Защото клипчета всякакви. Ако ти трябва - вадим клипче Патрул тегли Jeep или Самурай. Ако ще доказваме, че Патрулът е "гола вода" - вадим "видеодоказателство" Самурай дърпа закъсал Патрул ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Западното срещу руското...автомобили конструкции и още нещо

Бях се зарекъл да не пиша , пусти празници - безделници.
              Не знам какво се хванахте с тия клипчета, та ги разискавате толкова много и ми спрягате името чак на 'емнайста страница, че чак квалификациии и т.н. Вярно е, че клипчета могат да се изфабрикуват всякакви, и че едва ли служат за някакво доказателство, кой е по-по-най. Няма да коментирам сравнението на Нива с други жипки в "The power of Niva".
              Въпросното клипче с локвата обаче, си е доста добра илюстрация, не е монтаж (колегата с Черокито май е бил там) и сравнението е извършено при равни условия с изключение на гумите на Черокито. Това за гумите става ясно едва когато колегата kinex внесе яснота по въпроса. Е извинявайте, ама в една и съща локва в случая Нивата и Уазката се справиха по-добре от Черокито (подчертавам с лоши гуми, което се изясни по-късно), а това че някой се обидил и ще търси диаметрално противоположни клипчета само може да помогне в дискусията.
              Тук всеки се опитва да манипулира словом, приказвайки непроверени неща и откровени неистини, но използва ли някой клипчета като аргумент, веднага му се скача отгоре трупешката. Снимките и клиповете в доста от случаите са си силен аргумент. Един колега по-горе твърдеше че на реното си застъпвал педалите, докато не му показах снимки. Ах какъв съм манипулатор...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                И дребни други подробности. Може да издухаш ресурсите на страната си за да стигнеш до нечувани висоти в правенето на самодвижещи се каляски. А може на същата цена да тръгнеш към бъдещето. Въпрос на ценностна система.
                Айде сега инженере, да се върнем от гланцовите списания в досадата. Имаше едно време едни книжки тип Принципи на проектирането, Конструиране, ...
                Висока надеждност? Никви ядове. Всеки знае как се постига - малки допуски, точни сглобки. Много високи класове - много хубав агрегат. Хубаво, ама това предполага заводско сглобяване. Няма ядове - капсулираме всичко. В гаранционният си срок всичко работи на 6. Публиката ридае от възторг. А после за 1 000 автомобила пращаме части с камиони, за 10 000 - вече трябва да строим железопътен клон, защото трябва да им пращаме цели агрегати. Понеже още в идеологията е заложен агрегатен ремонт, и нищо друго.
                А като не можеш да осигуриш такава поддръжка щото пари, разстояния, метео, кво да е друго, тогава ти се налага да строиш агрегатите ремонтируеми. Тогава вместо десет вагона части ще трябва да пратиш един кашон. Което променя всичко и прави излишна сложната, свръхскъпа и силно уязвима инфраструктура.
                Какво още не знаеш, еле па ти? Ми вземи да си кажеш че те мързи да пишеш, и чакаш аз да влача чувалите.
                Ето я най - типичната руска грешка - Инжинерно мислене за икономиката. На пръв поглед желязна логика, всичко е точно и закономерно. Да ама " Правите " карат Жигули
                и УАЗ, а тези дето са на грешен път Мерцедеси и Jeep - ове. Къде е капана.
                След 3 та та си година , всяка една Жигулка, започва серия от взаимнопредизвикващи се ремонти, причините колегата Стефан ги е посочил по горе. Забележете, ремонтите не се правят в заводски роботизирани , високоспециализирани комплекси от специалисти а в приземни гаражи от счетоводители или подобни граждански професии. Така един агрегат, който се сглобява за секунди в завода, се ремонтира със седмици от счетоводителя. Разбира се труда на счетоводителя струва много повече почасово - загубите са огромни. Вместо да си върши работата в която е най добър, счетоводителя си троши пръстите с иглени лагери, и се мъчи да осмисли Допуски и Сглобки, например. Ето защо, няма и пари да си сменя колата на всеки 4 години, а старата просто да предаде за скраб и тя да бъде разфасована и рециклирана в заводски условия.
                На 20 тата година от живота на Жигулката 80 процента от частите и са подменени, на практика тя е сглобена 2 ри път, само че първия път времето за сглобяване в завода е отнело 6 работни часа, а второто сглобяване 600.
                Няма да говоря за изхабени нерви, дискомфорта и екологията , то си е ясно.
                Е, питам аз , не е ли по добре, всеки да работи там където е най добър, и да се организира потокът от материали така че да се ползуват максимално заводски условия.
                Отговорът е ясен, сравненията очвидни.
                Последно редактирано от Nik Nikolov; 31-12-07, 09:21.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Е хубаво де - ето опираш до инфраструктурата. Като отминеш Сърбия и до Атлантика всичко е едно безкрайно предградие. Асфалт и сервизи. В Европа и Япония за мерцедесите е рай. Като нямаш всичко това - няма мерцедеси. Не ходиш с лачени обувки в гората.
                  Тая инфраструктура е създавана хилядолетия, и заема мизерна територия. Ако искаш да направиш същото на цял континент и за кратко, трябва да измислиш автомати на Нойман, а не да се мъчиш да използваш неадекватна техника. Може и с ролс ройс в тайгата. То сигурно може и да прекопаеш Добруджа с лъжица.
                  А трябва ли?
                  Създай техника за средата и не я сравнявай с техниката за друга среда. Че става смешно. И с джапанки на бал е смешно, и с фрак на плажа. Който строи мерцедеси не може да мине с тях и 20% от оная територия. Камо ли да живее и работи на нея.

Коментар

"Техниката за средата" би могло поне да се направи качествено. Не, че Жигулата е най-подходяща за Сибир, но там, където тя може да се използва може да се използват и голф-1 или кадет, които също може да вършат работа очукани и гнили и да не им излизат шарнирите, примерно... и със сигурност ще издържат повече.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                      Въпросното клипче с локвата обаче, си е доста добра илюстрация, не е монтаж (колегата с Черокито май е бил там) и сравнението е извършено при равни условия с изключение на гумите на Черокито.Това за гумите става ясно едва когато колегата kinex внесе яснота по въпроса. Е извинявайте, ама в една и съща локва в случая Нивата и Уазката се справиха по-добре от Черокито (подчертавам с лоши гуми, което се изясни по-късно), а това че някой се обидил и ще търси диаметрално противоположни клипчета само може да помогне в дискусията.
                      Дори от това, което си написал, много добре личи, защо клипчета най-често не са никак подходящи за сериозно доказателство. Причината е, че на видеото НЕ се виждат много неща, които са от много съществено значение.

Извинявай, ама приказката "при равни условия с изключение на гумите" е просто смешна за всеки, който е карал офроуд. Ами че гумите са един от най-важните фактори, оказващи влияние върху проходимостта на един джип ...
                      А на едно клипче това далеч не винаги може да се види добре и, ако няма кой да даде пояснения, картината може да създаде съвсем погрешни впечатления.

Освен това, както преди време беше казал един колега, "Разликата между минаване и закъсване може да е една педя". Това неведнъж е проверявано на практика - един джип прецапва през някаква локва като едва-едва си намокря гумите, а следващият го затъва в нея така, че гуми 33-ки хлътват почти изцяло. Причината? Ами просто първият е уцелил плиткото, а другият е минал някакви си сантиметри встрани и е попаднал в скрит от водата дълбок ров.

Да не говорим пък за това, че снимки и видео почти никога не могат да създадат вярна представа за това колко стръмен е даден участък.
                      Много от нас неведнъж са констатирали колко безобидно изглеждат на снимка или клипче места с неприятно стръмен наклон ...

Т.е., написаното по-горе, в т.ч. и дадените примери за видео с друго съдържание, цели единствено да ти покаже защо видео и снимки твърде често НЕ са подходящи за сериозно доказателство.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ха ! Че има ли изобщо нещо в настоящата дискусия да се приема за "сериозно доказателство" ? Тук сме в един форум, всеки твърди разни неща. Сигурно по-сериозно доказателство е, че щом някой каже че на Нива и се счупил съединителя на 6000 км, значи това е правило. На филмчето не се виждали гумите, а със съединителя сигурно всичко е ясно... Амчи тия 6000 км ако всички са по чукарите ? То и аз мога твърдя, че новия Пассат(дизел) е калпав и че на няма 20000 км сменя и съединител и турбо, щото съм виждал и такива случаи. Тезата ми е, че изобщо не може да се говори за "сериозни доказателства", и клипчетата са най-малкия проблем. Извинявам се, ако някой се засегнал лично от тях.

Коментар

защо пък Мерседеса да е лачените обувки... Ако говорим за S-класата да..... (тук няма да питам кое е по-добро - Волга ГАЗ24 или Мерседес 280, щото си е гавра) Обаче Мерседес от годините на ВАЗ-а имат невероятния здрав работен кон 123, който с дизелов мотор обикновено откарва над милион километра ако му остане здрава ламарина...... Прост, здрав, надежден, неубиваем.... Или бебето 190... Или доста луксозния 124, който също може да го играе работен кон, но да речем има електроника малко и не е подходящ. Не че нашите хора не ги карат поголовно из селата из Русия вече..... Намерете поне един човек от 250 милионна Русия, пълнолетен и неосвидетелстван, който след като е карал месеци наред Мерседес после ще се върне на ВАЗ....
                          Бе тя темата е изначално безмислена, но последните постове на Стефан вече личи явно безсилие и липса на аргументи......

Коментар

Да, безсилие. Разгледай сервизните инструкции на кой да е мерцедес. А после върви да ги изпълниш къде да е след МКАД.
                            Прощавай колега, но точно твоите постове докарват темите до спама. Или чети кой какво пише и мислИ, или разправяй какво как веднъж. Но другаде.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              .... или разправяй какво как веднъж. Но другаде.
                              Ами тя темата е в кошчето, има ли по другаде

Коментар

да, сега аргументите станаха инструкциите за Мерседес... Иска ти се постовете ми да са спам, ма не са защото съм карал достатъчно време и руска техника и западна такава.... Джипът е 21-вия автомобил който лично аз съм си купил.... И в момента от две години имам и Мерседес и съм си ремонтирал доста неща от него сам... Не, не защото е скъпо... а защото е удоволствие.... И защото се развалят само дреболии които мога след денонощно висене в офиса да се разкърша да си ги ремонтирам сам.... Но за твое удоволствие ще спра да пиша в темата...... и без това изтърпях доста лично отношение към себе си.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на Вчера.

Зареждам...
                                X