Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Под наем или на изплащане?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Под наем или на изплащане?

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
    Eто това незнам кой ще го обори. Как така цените ще се дигат цял живот, как сградите са вечни и как ще свършат възможностите.
    Всеки имот, в момента в който земята под него стане по скъпа от всичките етажчета, незабавно получава своята доза пироксилин и се превръща в купчина трошляк!

Тази опасност не грози селските имоти, защото тяхната стойност ще пада с всеки ден... Народа се изнася към големите градове ...

Тия , които могат излизат от града, но те са пренебрежимо малка бройка.. Народа се натиска у Софето, в Бургас, във Филибето, само и само да да се разхожда сред граждани, а не сред селяни и тия хора в амбицията си трябва да бъдат осигурени с подслон!

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      ...
      Много лапат от наеми в Илиянци и Свобода заради близоста с пазарището.Ако направиш едно китайско градчеи не те плашат триадитеможе да се получи.
      Това беше преди години сега и китайците вече си имат жилища , а и пазарището не е това което беше със сръбските туристи

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Всеки имот, в момента в който земята под него стане по скъпа от всичките етажчета, незабавно получава своята доза пироксилин и се превръща в купчина трошляк!

Тази опасност не грози селските имоти, защото тяхната стойност ще пада с всеки ден... Народа се изнася към големите градове ...

Тия , които могат излизат от града, но те са пренебрежимо малка бройка.. Народа се натиска у Софето, в Бургас, във Филибето, само и само да да се разхожда сред граждани, а не сред селяни и тия хора в амбицията си трябва да бъдат осигурени с подслон!
        Цената на селските имоти падав северозападна България и ти знаеш защоЦени около София я помисли въпреки че има огромно количество застроена площ то не са къщи на 4 етажа то не са вили на 3Софийски окръг може да подслони 4 000 000 жители толкова има изградено...
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

В момента инвестиция в строителство и респективно продажба на етажна жилищна сграда си заслужава единствено ако можеш да я предложиш на 100-200 евро на квадрат под средната, без да глътнеш вода.
          Александър

Коментар

Според мен точно сега, ако човек няма висок доход, изобщо няма смисъл да се живее в жилище, което те набалбуква с кредити, а заради фиксидеята на балканеца да си има свое и да живееш като скот.........ха ха но пък си имаш жилище....нали ..........е това че живееш като скот не е толкова важно нали........да нямаш пари да пиеш една бира с приятели, да си купиш цигари и т.н.

Минах през драмата с ипотеки и кредити и извода който си направих е че ако нямаш полза от банката, не трябва да влизаш там.
            Последно редактирано от mitko punev; 12-06-11, 23:25.

Коментар

П.С. davc, за чий са му три жилища?
              Успява ли да ги ползва пълноценно, примерно да преспива в трите за една нощ едновременно? Винаги съм се чудил, как може да имаш повече от една спалня, това си е мъка.. През час -два да ставш и да се местиш от една спалня в друга, за да може да ги ползваш...
              А на теб (на мен и пр.) защо са ни!
              Попридавва ги под наем, без много да се шашка за какви пари и дали винаги са заети, защото те не му представляват никаква тежест - каквото капне "берекет версин".
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Хубавото е че в преспектива лихвите по депозити ще падат и населението ще търси някакви други начини да печели от спестявания, а това за неподготвени "инвеститори" е като да се натресеш сред акули!
                Какви спестявания бе човек? Къде ги видя? В 5% от населението дето държи 95% от депозитите ли? Това ли са неподготвените инвеститори според теб? Я не слушай прогнози на разни учили недорасляци ами се вземи в ръце.
                Всеки който има пари мисли по начина по който ти мислиш - рационално и пресметливо. Ти как би инвестирал и къде би живял ако това или ако онова? - разиграй си вариантите и това ще ти дефинира стратегиите...

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                  ...Погледни от този ъгъл колко апартаменти в София и други градове има в които живеят по един двама старци колко дву три и четири етажни къщи има около София .В които живеят по един двама човека.Правили етаж за едното дете етаж за второто па не мислили че децата им ше дават мило и драго да не живеят с тях...
                  Volk Ето ти пазарна ниша - управлението на чужди имоти
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Инвестирането в имоти и отдаването им под наем е сладък бизнес и колегата правилно се е насочил. Но не в БГ! Напоследък се забелязва засилено инвестиране от страна на нашенци из немско и австрийско. Цените на имотите във Виена например се доближават до лозенските , а наемите там са по високи и правилата на играта по ясни! И най-важното е ,че има едно гарантирано покачване на цената на дадения имот !
                    Навремето работех с един евреин, от Телавив. Той така си купуваше апартаменти: имаше един в Париж и един във Виена . Имотите бяха купени с кредит който се покриваше от наема и щяха да станат негови след около 25-30 год.
                    Дано съм бил полезен!
                    п.п. сега се сещам за някой български хотелчета в покрайнините на Залцбург......а не на нашето черноморие!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                      Volk Ето ти пазарна ниша - управлението на чужди имоти
                      Малко по-малко почва да се разработва.

Коментар

Това с управлението на чужди имоти нещо не ми е ясно!

Коментар

Примерно имам няколко имота- апартаменти, къща или др. обаче хабер си нямам какво да ги правя, или съм зает да върша работа от която разбирам или просто ме мързи. Идваш ти- намираш наематели, грижиш се за поддръжката и стопанисването на имота. Част от приходите са за теб, а аз съм доволен, че печеля вместо да губя и се занимавам с нещо смислено- примерно да си дърпам пишката.
                          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                          No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                            Примерно имам няколко имота- апартаменти, къща или др. обаче хабер си нямам какво да ги правя, или съм зает да върша работа от която разбирам или просто ме мързи. Идваш ти- намираш наематели, грижиш се за поддръжката и стопанисването на имота. Част от приходите са за теб, а аз съм доволен, че печеля вместо да губя и се занимавам с нещо смислено- примерно да си дърпам пишката.
                            ...........звучи добре, ама като знам бай Ганьо колко е доверчив.........

Коментар

Интересно, че никой досега не спомена и качеството, наречено "ликвидност". Но то няма и как да е различно, щом има поговорка, че имот храна и вода не иска.

Не знам защо, но покрай мен болшинството народ от моето поколение, "байкърско", както го кръстихте, борави с разни наследени имоти. Я, апартаменти, я ниви някъде си, които се "обръщат" в апартаменти. Само аз, сиромах, съм на собствени мускули

По темата, в момента съм под наем, но работя по въпроса да съм далеч, извън града (за ужас на децата, предполагам). Тъй като по мои наблюдения наемите в момента са ниски, разковничето, както някой написа по-горе, е разликата между наема и еквивалентната вноска за изплащане на евентуалната ипотека на имота, да се спестява. А това от собствен опит знам, че е трудно. Много трудно.

Коментар

Volk, друга хубава схема е хем под наем, хем продаваш - викат му "Покупка на имот на лизинг"! Примерно пазарната цена на апартамента е 60 000 евро. Продаваш имота на изплащане за 10 години без допълнително оскъпяване, без изискване на гаранции и т.н.! Купувача ти плаща по 500 евра на месец и след 10 години имота е негов! Ако не успее да го изплати - пие една студена вода с вноските до момента, както и с вложените пари по апартамента, а ти след това ако искаш пак го пускаш да се продава и така...! Всеки който иска да закупи жилище ще избере тази схема, защото няма да го изплаща 20-25 години и няма да ползва 60 000 евро, а да връща 150 000 еврака на банката! На това му се вика взаимноизгодна сделка, но за подобен бизнес се иска "финансово дупе" от страна на инвеститора.... Аз лично в момента се оглеждам за закупуването на жилище точно по тази схема - вече има пионери в тази област...

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X