Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Под наем или на изплащане?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Под наем или на изплащане?

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
    Цената на една стока винаги се определя от купувача.
    След като в останалия свят е така, що у нас да е различно?
    Ами ти щом си Купувач и с право ( според теб ) да определяш цената, защо плащаш кашкавала по 20 лв килото, бензина по 2. 65 лв, тока по 300 лв зимата, нали ти определяш, или теб тия цени те устройват. Много интересна логика. В понеделник смятам да отида в Балкан стар и да им се изпъча като горд КУПУВАЧ и да им определя цена от 1000 лв за последната S - класа. Със сигурност, ще ме помислят за хахо - перко. Схвана ми мисълта нали?

Коментар

Не ти схванах мисълта. Аз не определям цените. Аз просто не купувам кашкавал, защото цената не ми харесва. Като го направят достъпен тогава ще купя. Имаш някаква извратена представа за света.

Коментар

Не смятам да споря ,това са го измислили хора по умни от мене и повервай ми е така.
        Във тази истина цените на монополистите не влизат ,затова в нормалните страни има ефективен контрол върху монопола на пазара.
        Не го ли устройва купувачът цената -той не купува. И когато стоката почни де намирисва, търговецът се замисля.Когато жилището което ти отдаваш под наем се застои значи има нещо, което не се нрави на наемателите и т.н.

Притежаването на стоката носи само разходи.Затова ти бързо трябва да се освободиш от нея ,колкото повече стои -толкова по скъпа става.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
          Не ти схванах мисълта. Аз не определям цените. Аз просто не купувам кашкавал, защото цената не ми харесва. Като го направят достъпен тогава ще купя. Имаш някаква извратена представа за света.
          А ток плащаш ли, бензин сипваш ли, мляко и хляб купуваш ли, в имот ли живееш или под мостовете, кафе пиеш ли и т.н.

Коментар

Не смятам да споря ,това са го измислили хора по умни от мене и повервай ми е така.
            Във тази истина цените на монополистите не влизат ,затова в нормалните страни има ефективен контрол върху монопола на пазара.
            Не го ли устройва купувачът цената -той не купува. И когато стоката почни де намирисва, търговецът се замисля.Когато жилището което ти отдаваш под наем се застои значи има нещо, което не се нрави на наемателите и т.н.
            Опитвам се да ви кажа, че цените на всичко са взаимно свързани. Не може тока да ти е 300 лв месечно, бензина 2. 65, детската градина 100, а пък цените на имотите да са по 100 $ бройката, или пък на колите по 50 кинта парчето. Няма значение кое е на монополист, кое не е. Ама май само малко хора ме разбраха.

Коментар

Цените на имотите се определят по друг начин и нямат връзка с мамбото.

В търсенето на бърза печалба строителите и инвеститорите легнаха на собствениците на имоти да им дават толкова голямо обезпечение ,което качи цената незаслужено ,след това прословутата лакомия на банките и на старите разбирания на българите дом -трябва да е собствен.Центи неоправдано се увеличиха и сега цяла камара хора си скубят косите заради неизгодните условия по кредитите.
              Даже призиви да се спасят домовете на хората.
              Ако всичко се беше развивало нормално ,нямаше да има маломерни кутиики и блокове на по 20-30 метра един от друг без никаква инфраскруктура.

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
                Има три вечни актива в пространството, които защитават стойността на парите.
                Имоти, Злато, Диаманти.
                Мдааа ама в нормална държава, нормален квартал и нормално общество! Веднага бих ти предложил да инвестираш в едни прекрасни имоти в Детройт примерно, апартаментчето е има нема 10-15 хил. долара - ти си човека. Аз не мога да разбера що се правим на по-тарикати от дявола, примерната логика и тенденция на западното общество, към което уж принадлежим, е живеенето под наем. И няма как да е в този глобален свят, където Китай вече не е толкова далеч колкото е бил през 80-тте! Днес си тук утре на 20000 километра. Човека е преди всичко мобилен, действащ и глобален. Говоря за младия съвременен човек. Не може да допусне в съзнанието си, че неговите деца биха имали други "уседнали" нагласи. Идеята, че ги "осъжда" на наем е пълна глупост, тъй като дори и сега младото поколение не гори от желание да живее с мама и тати в семейното огнище, разбирате смисъла, така или иначе ако нямате поне 2-3 апартамента наследниците пак ще са под наем.
                Най-големия плюс на наема, е че все пак имаш избор, можеш да имаш късмета да изкараш пари накуп и да си купиш жилище без да го изплащаш 100 години на тройни цени, а при сегашните цени на имотите тегленето на кредити за жилище е върховно скодоумие. Просто не мога да повярвам, че млад умен и енергичен човек не може да спести едни 30-40 хил евро за лелеяната кутийка

Коментар

Цените сега според мен са неоправдано ниски, ама това е друг въпрос.
                  Иначе за кутийките и 30 - те метра. Първо за кутийките. В Япония стандартен тристаен апартамент е около 60 - тина наши квадратни метра. Но въпреки това цените са толкова високи и непосилни за 90 % от населението, че в тия 60 кв.м. живеят обикновенно две или три поколения със семействата си. Голям бизнес в Япония е стаи за секс. За по два часа. Младите ходят масово там за да могат да се осамотят, щото в три стаи четири семейства не стават нещата. Тия двучасови хотелчета са разпространени в Япония повече от станбдартните хотели. Как е у нас. Маломерните кутийки бяха съсдадени от строителите, за да могат да задоволят желянията на новодошлите " софиянци " да си купят тристаен апартамент от 80 м2. Пазар.
                  [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/123/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]Блокове на по 20-30 метра един от друг - ами във всички големи мегапосиси по света за небостъргачи на по 100 - 200 етажа през улицата, но това не пречи цените им да са милиони долари.

Коментар

Колегата svetlio111 е много прав! Автомобила, хляба, телевизора и т.н. не са дълготрайни активи, а цените на дълготрайните активи се формират по малко по-различни закони от "търсене-предлагане"! Простата истина е, че с всяка изминала година закупуването на недвижима собственост ще е екстра за все по-малко хора! Първоначалното натрупване на капитали у нас е към края си и много скоро "кака ще се ожени"...

Коментар

• От: Под наем или на изплащане?

Япония е различна от всиччки останали страни.

Коментар

А ток плащаш ли, бензин сипваш ли, мляко и хляб купуваш ли, в имот ли живееш или под мостовете, кафе пиеш ли и т.н.
                        Ще ти го напиша бавно - аз се ограничавам. Гледам да не харча много ток, гледам да не се глезя с храни, нямам нужда и от автомобил. Разбери, че човек когато не може да си позволи нещо, той не го купува. Ти може и да си мислиш, че твоят имот ще поскъпва вечно, но може да се изненадаш неприятно, ако тръгнеш да го продаваш и не ти се обади никой. Аз съм за притежаването на имот и ако е възможно да не се наема никога жилище, но да се заробя да плащам половин живот - не благодаря. За щастие си имам кутийка и мога да си позволя да съм независим. Все ми е едно дали наемите са 200-300-500, аз мога и да не съм под наем. Все ми е тая и колко вървят имотите, защото имам покрив над главата си, на който не гледам като инвестиция а като даденост.

Коментар

Първоначално публикуван от cheto Преглед на мнение
                          Мдааа ама в нормална държава, нормален квартал и нормално общество! Веднага бих ти предложил да инвестираш в едни прекрасни имоти в Детройт примерно, апартаментчето е има нема 10-15 хил. долара - ти си човека. Аз не мога да разбера що се правим на по-тарикати от дявола, примерната логика и тенденция на западното общество, към което уж принадлежим, е живеенето под наем. И няма как да е в този глобален свят, където Китай вече не е толкова далеч колкото е бил през 80-тте! Днес си тук утре на 20000 километра. Човека е преди всичко мобилен, действащ и глобален. Говоря за младия съвременен човек. Не може да допусне в съзнанието си, че неговите деца биха имали други "уседнали" нагласи. Идеята, че ги "осъжда" на наем е пълна глупост, тъй като дори и сега младото поколение не гори от желание да живее с мама и тати в семейното огнище, разбирате смисъла, така или иначе ако нямате поне 2-3 апартамента наследниците пак ще са под наем.
                          Най-големия плюс на наема, е че все пак имаш избор, можеш да имаш късмета да изкараш пари накуп и да си купиш жилище без да го изплащаш 100 години на тройни цени, а при сегашните цени на имотите тегленето на кредити за жилище е върховно скодоумие. Просто не мога да повярвам, че млад умен и енергичен човек не може да спести едни 30-40 хил евро за лелеяната кутийка
                          Разликата между мен и теб е в това, че на мен западното общество не ми е за пример.
                          Какво като живееш в собствено жилище не можеш да имаш късмета да искараш куп пари ли. Айде да не ставаме смешни. А и не виждам логика в това, че не си бил мобилен с собствено жилище. Видиш ли ти нямаш пари за цобствено жилище, живееш под наем, обаче си супер мобилен да пътуваш по целият свят за десетки хиляди евро. Сигурно съм глуповатичък, извинявай, не можах да схвана логиката ти.

Коментар

Опитвам се да ви кажа, че цените на всичко са взаимно свързани. Не може тока да ти е 300 лв месечно, бензина 2. 65, детската градина 100, а пък цените на имотите да са по 100 $ бройката, или пък на колите по 50 кинта парчето. Няма значение кое е на монополист, кое не е. Ама май само малко хора ме разбраха.
                            Колега, малко хора те разбират, защото говориш от единият край до другия. Нещата които искаш да са скъпи ги завишаваш, а другите ги занижаваш ( Фиеста 2000 г. струва около 2000-3000 лв. зависи от купувача). София не е България или светът, и ние гледаме "От местопрестъплението". Като цяло пазарът е динамичен, преди 10 години имот от 2 дка с двуетажна къща в село На баира е стръвал 5000 лв. то сега стръва 2500 лв., а след 5 години ще струва 1000 лв. Защото ще си само ти там. ( Примерът е в твоя стил.) А купувача определя цената, защото обпеделя равновесната цена, или поне е най-важния фактор за нея. И ако ще купуваш S класа за 1000 лв., по добре си вземи една Лада за 600 лв. тя държи цена от поне 7-8 години насам. А след 3 може и за 700 лв. да я продадеш.

П.С. Не се заяждам, но гледай обективно на нещата, а не както на теб ти се искат. Говоря на ТИ, защото както каза Вълкът " Не сме на коктейл".
                            Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Има прекрасни къщи за по 3-4 хиляди лева със земята във обезлюдяващи села ,това според тебе Светльо -реална цена ли е.Кое от тази къща струва тези пари ,земята ,труда ,циглите или ?

Идва един ненормалник като настоящите и решава че няма да имаш право на жилище по голямо от еди си колко метра. И какво ,или пък децата искат да живеят на село, а ти си им купил апартамент у софия или пък искат у Нови Йорк ,а апартамента в София не струва и 10 % от цената там.

въпроси ,варианти и т.н.

Ако имаш успешен,постоянно разширяващ се бизнес не е оправдано да се прахосват пари за жилище,което носи много по малко приходи от бизнеса.
                              Байкърите са го разбрали това.

Коментар

Има прекрасни къщи за по 3-4 хиляди лева със земята във обезлюдяващи села ,това според тебе Светльо -реална цена ли е.Кое от тази къща струва тези пари ,земята ,труда ,циглите или ?

Идва един ненормалник като настоящите и решава че няма да имаш право на жилище по голямо от еди си колко метра. И какво ,или пък децата искат да живеят на село, а ти си им купил апартамент у софия или пък искат у Нови Йорк ,а апарартамента в София не струва и 10 % от цената там.

въпроси ,варианти и т.н.
                                Пак е въпрос с много отговори, защото примерно мен ме устройва или много стара българска автентична къща или новоизградена къща, а пък такова нещо няма в нито едно от селата в България за 3 - 4 000 лв. За 3 - 4000 лв има тридесет - четиридесет годишни западнали къщи. А с ненормалника е ясно, макар, че трудно ще дойде по смотано управление от това, ама това е друг въпрос. Де да струваха в София апартаментите 10 % от тия в Манхатън.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X