Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулаторни електроинструменти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ......
    Твърде много и то технически твои аргументи има с които НЕ съм съгласен.
    Ще напиша подробно, но ще бъде дълго и максимално не-емоционално.
    Затова ще отворя нова тема. Надявам се модератор да прехвърли няколкото мнения там.

Коментар

• Имам китайска мини резачка, вървеше с китайска батерия "съвместима с Макита". Веднъж щях да пробвам моята батерия на един винтоверт макита. Оказа се, че захвата е същият (или поне така изглежда), но пиновете са огледално. Но нито на китайците вярвам, че е съвместима с Макита, нито на онзи винтоверт, че е истинска Макита.
      Въпросната китайска батерия вече не държи, като погледнах трябват едни над 100 лв за смяна на елементи (10 броя са). Чудя се дали да не взема оригинална батерия Макита, ако наистина са съвместими.
      Исках да питам някой, който има истинска батерия Макита - като на китайска ли са ѝ пиновете (+ е от страната с двата пина, ляво на снимката)? И някой замествал ли е на китайски инструмент батерията?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2025-02-17 16.18.29.jpg Прегледи:0 Размер:117.2 КБ ID:6989157

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Аз да, купувам директно от Китай батерии клонове на Макита, доволен съм, на цената на 1 оригинална вземах поне 3 клона.

Втора година обаче ползвам предимно Милуоки, не защото са велики и 10 пъти по-добри от Макита, а защото Макита се осраха с цените, а качеството им само пада и пада и пада.

Ако държиш ще потърся и ще премеря на кой пин какво е, ама нали знаеш, че има сигурно 100 клона на Макита, не знаем ти какво ще избереш но пък съм убеден, че ако погледнеш отзивите в Алиекспрес ще направиш информиран избор кое си струва и кое не.

• orela
        orela коментира
        Редактиране на коментар
        За качеството на Макита не знаех.

Трябва ми инфо дали захват, улеи + и - на батерията от снимката са същите като на оригинална Макита.
        Вчера говорих с един производител на преходи и потвърди, че има предох от парксайд батерия към китайския ми инструмент. Утре го чакам.

• Как се развиха нещата: Оказа се, че Макита имат няколко (поне 2) серии батерии 18V. Едната е точно като тази от снимката по-горе, с по 2 контактни точки с пластините на инструмента. Пластините на Макита инструмента, обаче са доста по-дълги, от тези на китайския ми инструмент. И китайския контактува само на външната контактна точка. Поръчах преход от производител (поне така пише) от България. Обаче имаше само вътрешните пластини и китайският инструмент не контактуваше. Върнах го и поръчах от друг бг производител, след като си поговорихме по телефона (то не че и с първия не говорих). При него нещата се получиха с малко побутване, но пак имат една контактна точка. Направи ми впечатление, че преходите от али имат 2 контактни точки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X