Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видеонаблюдение-размисли,съвети,решения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видеонаблюдение-размисли,съвети,решения?

Първоначално публикуван от Peppy Преглед на мнение
    Струва м/у 70ст и лев на метър, ползва се за по къси разстояния м/у ус-вата, според мен до 30м. след това става скъпо, а и мисля, че ще се влоши качеството.

Вторият кабел е обикновен кабел за и-нет UTP или FTP. Ползват се две жила за видео /в двата му края се слагат балун-трансформатори - струват м/у 5 и 10лв за два бр. е има и по-скъпи, но аз съм доволен от тези за 10лв/ и още две за захранване на кемерата. Ако в една посока има две камери може да се ползва един кабел като се раздели на 2Х4 жила и с него да захраниш две камери, но остава с нарушена изолация, ако е навън не е добре. UTP или FTP кабела се ползва при големи разстояния едно, че е по-евтин и второ има по-малко загуби. Един кашон 305м от него е м/у 80 и 120лв зависи от производител и как го намериш.
    Само леко да коригирам Пепи,по коаксиален кабел по правило до 80-100 метра би трябвало да нямаш проблем нито със сигнала нито със захранването,пускали сме до 350 метра по коаксиал и работят отлично но коаксиалния кабел трябва да е от качествените които пък напоследък са кът и струват едни други пари !

Когато се използват балуни то те биват два вида пасивни и активни,пасивните в зависимост от производителя дават качествен сигнал при цветна камера до 300 метра и черно-бяло изображение до 500-600 метра ,пасивните видео балуни не се нуждаят от захранване ! Активните видео балун устройства могат да предават аналогично 1.5 км. някои и до 3 км. !По принцип УТП или ФТП кабел положен на 1.5 -3 км. си е чисто предизвикателство както заради статичното електричество,така и заради липсата на дуракоустойчивост на тоя вид кабел,има такъв на който производителите дават 25 години гаранция с Ув защита ,но както казах гръмотевиците не прощават.В моята практика за разстояния над 200 метра и на външни условия или под земята задължително минаваме на оптичен кабел !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

“Ако искаш от DVR-a можеш да извадиш сигнала и с кабел да го пратиш и в телевизор /с чинчове/ чрез AV входа му.“ - Да, това искам да направя, но има ли кабел с чинчове с дължина 30-50 метра? Искам да изкарам сигнала от DVR-а и да го пратя до съседа, за да го ползвам за охрана, когато мен ме няма в къщата, а когато съм там, откачам кабела към неговия дом и закачам друг, към моя тв. Поне така ми се иска. Какво трябва да стане и как? Какво е балуни? Имате ли изображение или подробно описание, за да търся в магазините? За да избегна светкавици и накацали врабчета, ще се наложи кабела да е и 50 метра, но ще го преглътна. Удачно ли е да използвам гъвкава изолация за вкопаване на кабел?

Коментар

..... но има ли кабел с чинчове с дължина 30-50 метра?
        Аз не виждам проблем 50м коаксиален кабел да не стане. Монтираш чинч в двата му края и включваш в AV входа на телевизора.

Какво е балуни?
        в Предишното си мнение съм дал препратка и на снимките се вижда добре, но ето пак: https://www.google.bg/search?q=%D0%B...2F%3B600%3B490

Балуните се ползват за връзка м/у камерата и FTP/UTP кабела. Писах по-горе, защо е за предпочитане този кабел. Ако ще ползваш коаксиал не ти трябват.

За да избегна светкавици и накацали врабчета, ще се наложи кабела да е и 50 метра, но ще го преглътна. Удачно ли е да използвам гъвкава изолация за вкопаване на кабел?
        Ако го вкопаеш ще е по-добре, но е трудоемко, не знам района, ако е високо и има опасност от мълния е за предпочитане.
        LZ1PER

Коментар

Успях да изкарам от DVR - а сигнал през VGA изхода и вече имам картина. Устрийството има два VGA изхода - primary и secondary, вкарах кабела (1.5 метра) в първия и всичко е наред. Втория за какво служи? Не смея да опитвам, за да не повредя техниката. Ако е за втори монитор - супер, точно това ми трябва. Остава въпроса с втория кабел, който тр да е доста по-дълъг. В и-нет има обяви от магазини за такива кабели и най-дългия, който се предлага, е 30 метра. Какви специфики трябва да търся? Този който имам, 1.5 м, освен другите обозначения има и “60 V“, трябва ли дългия да има същото обозначение или да търся друго? В монитора няма възможност за вкл. на друг тип букса.

Коментар

Всичко с кабелите, камерите, захранването, охраната, разпознаването е така... А не става ли автора на темата да избере следния вариант:

1. Някакво компютърче, СТАЦИОНАРНО за 200 лв.;
            2. Безжичен рутер от рода на ТП Линка - 25 лв;
            3. 5 безжични ИП-камери, въбшен монтаж за по 120-150 лв = 600-750 лв;

Схемата е: Пуска си Вирелесс мрежа в рамките на обекта/двора. Камерите ги връзва към брежата. На компютъра със ВСЕКИ Виндовс можи да си пусне ФТП/ХТТП сървър. Всяка камера има моушън детект, има функция "запис на ФТП", има "лайф вю". Според нуждите - при движение, камерите изпращат скрееншот на ФТП сървъра (по-лесно се разпознава картинката на снимка, отколкото на видео) с подходящо наименоевание, папка.. и каквото се сети човек, за да разбере кога е правена снимката, от коя камера и т.н. За анблюдение "на живо" се прави една "начална страница" на ХТТП-сървъра и ако камерата снима MJPЕG имаме перфектната ненатоварена вирелесс мрежа и гледаме видео в реално време.
            Каква е причината за да предложа този вариант? 1. Досадното опъване на кабели: ще стигне ли кабела, как да го накова по стената, как да не го закача с инвентара, как да не ми се обледени зимата, как да не го удари мълния, как да не се скапе обурудването от статично електричество и т.н. 2. Изградената схема лесно се адаптира за гледане през интернет и с много по-малко главоболия и смного и различни приложения, устройства и т.н. 3. Лесна промяна схемата на наблюдение - преместване на камери.

Това го пиша, поради перипетите за "бюджетно" видеонаблюдение, които съм имал. Като сума - цената е една и съща. Конвенционалната система е много по-малко адаптивна и ще се радвам ако някой ме оспори.

Изводите на kuzdov са вярни и трябва всеки да се замисли върху разсъжденията му. Личният ми опит ги птвърждава.
            Като извод: конвенционалната система за видеонаблюдение, която я ползвам в момента в къщи, е с цел ПРЕДИМНО да се вижда дали има някой, където не трябва да има никой. Сама система къща не варди. Отделно си има аларми, огради, разни "капани" с цел известяване, куче, решетлки и тояги тук-таме на сгодно място...
            Публикувайте отговор

Коментар

конвенционалната система за видеонаблюдение, която я ползвам в момента в къщи, е с цел ПРЕДИМНО да се вижда дали има някой, където не трябва да има никой. Сама система къща не варди. Отделно си има аларми, огради, разни "капани" с цел известяване, куче, решетлки и тояги тук-таме на сгодно място...

Системата за наблюдение може да помогне да види човек дали съседът не си взима от пясъка и чакъла пред къщи за себе си. Но дали в институциите ще вземат отношение, ако, не дай си боже, нещо стане, е силно хипотетично.
              p-pleven, може ли нещо повече за останалите части от системата: капани, решетки, евентуално капаци на прозорците, тояги с лопати накрая(в къщи). Капаните са нещо твърде неизвестно за широката общественост, освен за ловците на мечки и вълци, та, ако може, малко повече за тях?

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение

Системата за наблюдение може да помогне да види човек дали съседът не си взима от пясъка и чакъла пред къщи за себе си. Но дали в институциите ще вземат отношение, ако, не дай си боже, нещо стане, е силно хипотетично.
                p-pleven, може ли нещо повече за останалите части от системата: капани, решетки, евентуално капаци на прозорците, тояги с лопати накрая(в къщи). Капаните са нещо твърде неизвестно за широката общественост, освен за ловците на мечки и вълци, та, ако може, малко повече за тях?
                Мисля, че съвсем правилно си отговорила на въпроса, като си се сетила да споменеш институциите... Тоя мач играла ли си го?
                Другите елементи са според зависи и са строго индивидуални, според задачата.
                Неприятно е, когато се опитат да ти "отрежат" СОТ-а, чрез гасене на тока, разчитайки (както всеки аматьор), че няма бекъп захранване.. да ти се качат на втория етаж през 2 разбити врати в рамките на 2 минути... и да се откажат, когато идва "групата за спасяване", точно преди да разбият вратата, в която спи майка ти...
                Някви коментари? Пожелавам ти да не участваш в такъв филм...
                Публикувайте отговор

Коментар

Мисля, че съвсем правилно си отговорила на въпроса, като си се сетила да споменеш институциите... Тоя мач играла ли си го?
                  Този мач го наблюдавам, и виждам, че понякога има реакция, но всеки случай е различен, така, както са различни потърпевшите. Мача се стремя да го отигравам мислено във всичките му варианти, предварително, а не следварително. Стигнах до извода, че трябва да се мисли самостоятелно, да се мисли мното, да се анализират всички вероятности, да се направят изводи, които са верни в 100% от случаите, и на тях да се стъпи. А също и да се отчита мисълта на другата страна, не само върха на айсберга, но и самия айсберг. В случая съм стигнала до извода, че единственото, което няма да подведе, е човек да разчита на себе си и да не се влияе от чуждо мнение. Иначе лошо. А също и неетично, както и готованско. Нима някой е длъжен да се грижи за тебе? Откъде накъде?
                  Относно тока, при нас много често няма ток, от години, и когато си сложихме СОТ-а, сложиха и някакъв уред, който може да поддържа устройството няколко дни без ток.
                  Сега, в тази тема, като става дума за камери, трябва да се постави въпроса как е по-добре:- камерите да имат ли достъп до интернет, или не.
                  Благодаря за пожеланието!

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
                    Моя съвет е да сложиш задължително UPS, поне line-interactive като технология, ще ти спести доста главоболия в последствие, както са написали и колегите по-горе потвърждавам, че при качествен монтаж иизползването на UPS, всичко може да работи с месеци без никаква външна намеса, дори евтини китайски камери и ДВР-и.......
                    Ясно ми е за какво служи UPS-а и какви главоболия може да спести и съм съгласен /това в синия цвят/, но това в червения цвят, нещо не можах да го схвана напълно, или не съм го разбрал правилно.
                    За да си го изясня, ако можеш ми отговори:
                    Нали не казваш, че при липса на захранване с месеци , UPS-а ще ти осигури работата на системата , а ще служи като един вид защита - или имаш друго в предвид ?

И към въпроса на колежката n_petrova:
                    Сега, в тази тема, като става дума за камери, трябва да се постави въпроса как е по-добре:- камерите да имат ли достъп до интернет, или не.
                    Според мен, почти е задължително да имат достъп до интернет, за да може да използваш системата за видеонаблюдение пълноценно.
                    Без интернет и възможността, във всеки един момент да имаш отдалечен достъп за наблюдение и контрол, самата система се обезсмисля на 90%.
                    Това е лично мнение, /неангажиращо/ но на база близо 20+ години използване.
                    Последно редактирано от emicha1; 08-03-14, 03:46.
                    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                      .... Личният ми опит ги потвърждава.
                      Като извод: конвенционалната система за видеонаблюдение, която я ползвам в момента в къщи, е с цел ПРЕДИМНО да се вижда дали има някой, където не трябва да има никой. Сама система къща не варди. Отделно си има аларми, огради, разни "капани" с цел известяване, куче, решетлки и тояги тук-таме на сгодно място...
                      Ми то и аз от личен (макар и не изпатен лично) опит го казвам, ама .... Виждал съм десетки къщи, оборудвани с ултра-мега-хипер-супер системи и ошушкани до дупка. И на записа после само виждаме как са изнесли имуществото (ако въобще се види нещо, щото често камерките почват да гледат в небето). Системка, която би се раздрънчала и би оповестила пристигането на неканен гост е сто пъти по-ефикасна.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        (ако въобще се види нещо, щото често камерките почват да гледат в небето).
                        Напоследък по новините все гледаме хора с маски, което ги освобождава от труда камерите да гледат в небето.

А оповестяването за неканен гост е ефективно, ако има кой да се отзове, но обикновено няма такав желаещ.

По отношение на връзката с интернет, някъде преди две години приеха закон, който задължава операторите/доставчиците на интернет да предават данните. Всички знаем, че съществуват IT специалисти, които могат да бръкнат отдалеч в базата данни и просто не се знае в чии ръце ще попадне базата с данни. При това не е желателно човек да бъде разглеждан в двора му, защото се вижда разположението на градината и навиците на собственика. Поради тези причини, според мен май е по-добре камерите да нямат връзка с интернет. В една съседна тема четох, че може да се обезвреди определена територия, но не знам как точно става.

Освен всичко друго, мисля, че в съда не признават такива доказателства, ако предварително не е дадено разрешение за ползване на специални разузнавателни средства. Съществува и вероятността да заснемеш как при самозащита нараняваш нападателя и тогава вече наистина може да се използва срещу теб.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
                          Напоследък по новините все гледаме хора с маски, което ги освобождава от труда камерите да гледат в небето.

А оповестяването за неканен гост е ефективно, ако има кой да се отзове, но обикновено няма такав желаещ.

По отношение на връзката с интернет, някъде преди две години приеха закон, който задължава операторите/доставчиците на интернет да предават данните. Всички знаем, че съществуват IT специалисти, които могат да бръкнат отдалеч в базата данни и просто не се знае в чии ръце ще попадне базата с данни. При това не е желателно човек да бъде разглеждан в двора му, защото се вижда разположението на градината и навиците на собственика. Поради тези причини, според мен май е по-добре камерите да нямат връзка с интернет. В една съседна тема четох, че може да се обезвреди определена територия, но не знам как точно става.

Освен всичко друго, мисля, че в съда не признават такива доказателства, ако предварително не е дадено разрешение за ползване на специални разузнавателни средства. Съществува и вероятността да заснемеш как при самозащита нараняваш нападателя и тогава вече наистина може да се използва срещу теб.
                          ИП-камерата ти качва матряла в интернет на място, което ти и кажеш. Казва се "хост" това място- склад за файлове. Интернет доставчика може само да "види", че се качва, ама не му е зор да го "прихваща" и разглежда, а и да го направи - какво. Хоста ти може да е в БГ, може да е в БФ (Буркиняако Фасо, ако правилно съм го написал)...
                          Записи от камери не се признават в съда, щото не са направени "по установения от закона ред" - писано е много. Мисля, ако има убийство или подобно тежко престъпление, някой може си направи труда за "анализ" на заснетото, иначе ще те отсвирят (пробвано, нали знаеш, че сме с опит). То е за лична информация или ако "кварталния" измъкне признания от бандита или ако ти решиш да раздадеш справедливост или е снимана муцуната на престъпника 1:1... Тва характерни черти на походка, тялото, че е с един крак и се съмняваш в едикойси - забрави.
                          Тва за "обезвреждането" е ако има някякво минно поле предполагам - трябва да питаш в раздел "Оръжие"...
                          Публикувайте отговор

Коментар

На едно място с подобно описание като това от задачката този проблем гореших с 2 ловни камери с ИР подсвет и ММС и мейл в реално време. Скрити са , не се виждат, имат собствено захранване за дълго+ постоянното.
                            Все пак има и една "нормална " камера за превантивната дейност която в случая е по- важна.
                            На бул. русе ги има.
                            Човек който иска търси начини , който не иска - причини.
                            НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА -ИМА САМО ПО ТРУДНИ И ПО СКЪПИ
                            Всички искат да се върнат към природата, но никой пеша...

Коментар

Може ли и аз да ползвам темата и да задам въпрос.
                              Имам инсталирани камери и проблем със картината, при лошо време камерите се дискънектвът и започва да пищи аларма, че са повредени.
                              Камерите са оборудвани с ЮПС и са модел самсунг ?
                              Колеги някакви предположения от къде идва проблема и как мога да го реша ?

Коментар

IP или аналогови са ?Вероятно стойките са метални?
                                Последно редактирано от Roninn; 16-06-15, 23:16.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X