Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видеонаблюдение-размисли,съвети,решения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видеонаблюдение-размисли,съвети,решения?

Извинявам се пак, IP са с външен монтаж на метални стойки. Има само една аналогова ама тя не прави проблем

Коментар

През PoE ли ги храниш,dvr хибрид ли е ? Записва ИП и Аналогови ,ако захранването не е пое,а е общо за всички камери трябва всички метални стойки да ги изолираш от стълбове забити в земята,хванати в арматура ,ограда и т.н. Когато вали,се променя съпротивлението на земното спрямо нула,минава през минуса на оплетката на аналоговата към захранването,при ИП камерите не би трябвало да има проблем.Щракни една снимка когато станат кофти
      Последно редактирано от Roninn; 17-06-15, 19:46.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Какво ще рече при лошо време - студ, сняг, гръмотевици или дъжд? Колко ампера са им захранванията, наскоро имахме проблем с един Самсунг - при консумация по спецификация под 2А се оказа, че при включване на подсветката камерата консумира над 4А и захранванията "клякаха".
        2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
        2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
        2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Камера с вграден подсвет над 400-500 милиампера не съм виждал,само за последния месец са ми минали през ръцете над 300 камери само за матурите.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Най сериозния подсвет който съм монтирал е 4 ампера и свети постоянно денем и нощем,снима номера на коли и на 30-40 метра преди подсвета изчезват всички радиа,варненци знаят каде,говорим за мощни подсветки с размер 200 на 300 ,трафовете са с работна температура 78 градуса и ги поръчвахме специално за местата.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              ...на 30-40 метра преди подсвета изчезват всички радиа,варненци знаят каде...
              Ба, къде е това место?!
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Камера с вграден подсвет над 400-500 милиампера не съм виждал,само за последния месец са ми минали през ръцете над 300 камери само за матурите.
                Това, че ти не си виждал не значи че няма. Ето два бързи примера :

http://www.maxtel.bg/cvetna-vodousto...c-g190vip.html

http://www.longse.com/Info/View_pro.asp?id=333
                Последно редактирано от shavo; 21-06-15, 16:55.
                2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Колега,кат не съм виждал,значи няма.Подсвета на първия линк е 400 мА.Няма ли да питаш откъде знам.
                  Четеш евангилието като дявола.Подсвет с един ампер и нагоре иска оребрен радиатор само за подсвета,такъв във стандартна камера няма.
                  Имам камера със 60 метра реален подсвет със 800 милиампера ,корпуса е колкото 650 грама хляб,а диодите са с вградена оптика за всеки поотделно.

Коментар

По Илиенци има камери по 30-тина лева, аналогови. Не им запомних марката. От сегашните си куполни HikVision 720 ТVL с подсветка съм доволен, ама са на двойна цена. Струва ли си да експериментирам, мога да отида да видя каква марка са на Илиенци. Трябват ми докъм 8 броя, че още един 4 входов кепчър мисля да вземам.
                    За евтинка непретенциозна камера питам, съвети?

Коментар

Ако искаш да виждаш, не се занимаваи изобщо с аналохови камери. За 100 лв може да си вземаш 1.3 Mpx.
                      Ние с аналогови не работим от ппне година. Още повече, че хувбава аналогова върви около стотина лв...

Коментар

Засега оставам на аналогова техника. Не гоня кой знае какво качество, количеството наблюдаеми зони ми е с приоритет. Питах за тия по 30 лева, струва ли си да се занимавам. Съзнавам, че въпросът ми е непълен - ни параметри съм дал, ни марка.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                          Засега оставам на аналогова техника. Не гоня кой знае какво качество, количеството наблюдаеми зони ми е с приоритет. Питах за тия по 30 лева, струва ли си да се занимавам. Съзнавам, че въпросът ми е непълен - ни параметри съм дал, ни марка.
                          Марката няма значение. Параметрите са важни и да се покриват естествено. На този етап да се взима камера под 800TVL е безмисленно, наи-вероятно тия на Илиенци ще са някакви остатъчни 450, 600TVL.
                          Също така, много е важно дали камерите за вътре или за вънка.
                          Мога да ти кажа ние какво правим като попаднем на заварено положение (клиент с аналогови камери които не иска да сменя А принципно не искат да ги сменят, защото им "вършат работа" и не искат да хвърлят много пари за обновяване. Та процедурата е следната. Взема се един комбиниран 4 канален DVR - поддържа 4 IP, 4 аналогови и 4 AHD - струва 200 лв.
                          В него клиента може да си включи старите аналогови камери, но задължително трябва да сложи и една AHD 1.3mpx, обикновено след 2-3 дни ни звънят и сменяме всичките камери с AHD . Тези дето не ни се обадят ни се обаждат когато камерите им се скапят и пак се сменя с AHD, като се сменя само камерата, кабели, захранвания всичко остава...
                          Евтина AHD 1.3 за вътрешен монтаж струва 100-тина лв...

Коментар

Предпочитам 3-4 камери по 30 лева, отколкото една наблюдаема позиция, па ако ще и като камерата като тая де ходи до Плутон да е.
                            Иначе ясно, че по-добре богат и красив, отколкото беден и грозен. Горница от 560 лева (8 по 70 лева) е много над границата на отказването. Иначе има прекрасни с PTZ, ама едни 600 лева бройката, че щяла била да се върти...
                            Ще взема да отида да ги видя аз тия тънкажните. Кофтито е, че са без гаранция, експеримент за моя сметка.

Коментар

Вземай ип камери,и аз така правя,заварвам аналогови камери и упорит клиент,слагам една ип от мен за тест,и след време се обажда да сменям другите.Не се занимавай с глупости и приоритети,каквото съм взел от илиенци е заминало в кофата.
                              Камери над 480-500 тв линии няма на цена под 200-250 лв.Всичко друго е лъжа и игра на надпис на кутията.Имам личен контакт с един голям китайски производител на техника,виж само колко струва гола матрица на 800 твлинии.
                              Преди няколко години търсехме стенд или организация в Бг. за проверка на резолюция на камери,не открихме.

Коментар

Друго да питам - доколко пожаро-безопасни са тия техники? Има ли случаи да причиняват пожар, да търся ли с алуминиев корпус, какво им се поврежда всъщност?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X