Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видеонаблюдение-размисли,съвети,решения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Видеонаблюдение-размисли,съвети,решения?

Колегата питаше за аналогови камери от 30,00лв от Илиенци. Вие почнахте да му обяснявате за AHD, IP и POE. То винаги така става - човек пита за едно, но веднага се намират поне 10 специалиста дето да му предложат нещо друго на 3, 5 пъти по-висока цена....... Ама така е, всеки гледа да изпъкне, колко е умен, колко е кадърен. Други пък ползват форума за реклама и личен интерес. Я кажи сега за аналоговоите камери, кога ги спряха от производство, теб лично ли те информираха производителите или ситуацията е ЕЖК?
    2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
    2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
    2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Вземи си от камерите по 30 лева една. Пусни я за няколко дни и виж харесва ли ти денем нощем. Ако си доволен от резултата смело и на късмет да е ...... Тия скъпи и прескъпи неща модерни и нови правят на 80% същото. Ако камерите от 30 лева изкарат 2 или 3 години, ще си купиш нови а тези ще ги подариш на някого с кеф Технологията се развива достаъчно бързо че след 2 години за 30 лева ще си вземеш сегашните който са по над 100 лв. Понякога когато се иска нещо не трябва да се предлага най-новото, модерното и скъпото най-малкото е доста по скъпо. Само за информация в едно малко училище тук в село Търнава, хората си закупиха комплект такива камери 8 вътрешни с двр и 1 тб диск за 400 лева. Помогнах им да ги пуснем, ми 2 ра година бачкат без авария. И понеже кабела е много скъп използвахме обикновен кабел за интернет с 8 жици. По кафяв и бял кафяв + и - за тока, и на другите 3 чифта 3 камери за сигнал. Бързо лесно и просто. Ако искате пробвайте ако искате плювайте решението работи вече 2 ра година без трептения без мигания и си записват много прилично. Нека камерите да служат само за превенция и дано при никого никога да не се налага да се гледат записите за лошо нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
        Вземи си от камерите по 30 лева една. Пусни я за няколко дни и виж харесва ли ти денем нощем. Ако си доволен от резултата смело и на късмет да е ...... Тия скъпи и прескъпи неща модерни и нови правят на 80% същото. Ако камерите от 30 лева изкарат 2 или 3 години, ще си купиш нови а тези ще ги подариш на някого с кеф Технологията се развива достаъчно бързо че след 2 години за 30 лева ще си вземеш сегашните който са по над 100 лв. Понякога когато се иска нещо не трябва да се предлага най-новото, модерното и скъпото най-малкото е доста по скъпо. Само за информация в едно малко училище тук в село Търнава, хората си закупиха комплект такива камери 8 вътрешни с двр и 1 тб диск за 400 лева. Помогнах им да ги пуснем, ми 2 ра година бачкат без авария. И понеже кабела е много скъп използвахме обикновен кабел за интернет с 8 жици. По кафяв и бял кафяв + и - за тока, и на другите 3 чифта 3 камери за сигнал. Бързо лесно и просто. Ако искате пробвайте ако искате плювайте решението работи вече 2 ра година без трептения без мигания и си записват много прилично. Нека камерите да служат само за превенция и дано при никого никога да не се налага да се гледат записите за лошо нещо.
        Последното изречение е много готино. Дано камерите не трябва да се използват да се види/разпознае нещо [emoji1]
        За превенция може да сложиш и бутафорни камерки по 5лв дето святкат и мигат...
        Скоро по тв пускаха едни кадри в които някаъв бяга от борисовата градина, ама реално по тоя кадър ако трябва да разпознаеш човек...
        Ако тази камера беше FullHD снимката на човека щеще да е подходяща и да си я сложи като селфи в ФБ.

Нещата тук не опират до това да вземеш най-скъпото и новото(това е момента е 4К), става въпрос за това да вземеш нещо което ДА ТИ ВЪРШИ РАБОТА. Нещо като минимум...
        Що се отнася до училищните камери, и аз се занимахах с донстройка на такива и то от хубавите, купени преди няколко години... С тия камери е абсурд, да хванеш някои да преписва като изключим тези на първите 3 чина [emoji1]

Иначе за камерите за 30 лв, ако ще давам 300 лв за камери + 100 за двр, които няма да ми върши работа, по добре тези пари да си дам за нещо по смислено. За мен това са пари хвърлени на вятъра...

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
          Послена идея и спирам - ако великата банка задели по едни 1000,00лв на офис за по един UPS нещата ще заспят. Ама вие това си го знаете предполагам, кой съм аз, че да ви давам акъл. Вие сте монтирали милиони камери, имате опит.
          Стига си чесал клавиатурата,тая велика банка има юпс които са мрежови и са управляеми,и са едни пари няколко пъти над 1000 лв.с отделни батерийни пакети ,сглобени може да местиш с мотокар.Аз зимата си храня зарядните общо 4 бр.за колите и мотора които не карам често,но отговорноста и парите са си мои,когато става въпрос за чужди пари,нещата стоят по друг начин,и не такъв за който си се сетил,ясно....
          Неставаш за консултант!
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=-fFBdkyN1rE#t=66
            Glow е прав, горното видео, и особено края му ме накараха да размисля. Поне да не слизам надолу от качеството, на което съм стъпил сега. Неудовлетворението от компромиса с качеството - трае несравнимо по-дълго, от моментното удовлетворение от ниската цена.

Коментар

Освен 'чистата' разлика в резолюцията, двете сравнявани камери имат и огромна разлика в динамичния обхват. Тоест евтина 1080 ip камера няма да ти докара подобна качествена картина. При покупката сравни колко децибела е DR на камерата, а не само дали е 1920/1080

Коментар

Попадна ми китайска IP камера и нямам представа дали поддържа PoE. Мисля да пробвам да я захраня като не ползвам инжектор, а направо подам 12В на синият и кафявият кабел. Дали съм на прав път или ще я опукам?
                Диян Димитров

Коментар

Първоначално публикуван от sunny88 Преглед на мнение
                  Попадна ми китайска IP камера и нямам представа дали поддържа PoE. Мисля да пробвам да я захраня като не ползвам инжектор, а направо подам 12В на синият и кафявият кабел. Дали съм на прав път или ще я опукам?
                  Ще стане интересно. Или ще тръгне или ще гръмне [emoji1]

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Ще стане интересно. Или ще тръгне или ще гръмне [emoji1]
                    То това е ясно, но доколкото четох из нета инжектора горе долу подава напрежение по същия начин и надали като свържеш камера която не поддържа PoE със захранен кабел и гърми.
                    Диян Димитров

Коментар

Първоначално публикуван от sunny88 Преглед на мнение
                      На какво разстояние се намира камерата от захранването?

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                        На какво разстояние се намира камерата от захранването?
                        12 метра, но това е без значение в случая.
                        Диян Димитров

Коментар

Отворих камерата и си отговорих сам на въпроса. 4,5,7 и 8-мо краче на конектора не са свързани изобщо. Така, че нито щях да я захраня, нито да я изгоря.
                          Диян Димитров

Коментар

въпроса е ако бяха свързани към ЛАН чипа какво щеше да стане...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                              въпроса е ако бяха свързани към ЛАН чипа какво щеше да стане...

Тези жички в UTP по принцип не са свързани за никъде. Масово в "кръжока" се прави т.нар. "сдвояване" - измъкване от положение при недомислено опъване на недостатъчно броя кабел.
                              Спокойно се практикува за PoE на недълги разстояния. При по-дълго - вдигаш волтажа заради пада.
                              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                                Тези жички в UTP по принцип не са свързани за никъде. Масово в "кръжока" се прави т.нар. "сдвояване" - измъкване от положение при недомислено опъване на недостатъчно броя кабел.
                                Спокойно се практикува за PoE на недълги разстояния. При по-дълго - вдигаш волтажа заради пада.
                                А ако чипа е гигабитов?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X