Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камина с водна риза - схеми,цени и направа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Камина с водна риза - схеми,цени и направа.

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Така е ...
    За твоята биха отивали красиви ковани решетки.
    Крадците не ги спира нищо. Съвест нямат. Да не дава Господ да разчитаме на такива решения.
    Нищо подобно,най добре е без решетки.
    Просто да опънеш кожата на някой мангал и .............!
    Аз ремонтирах един профилактично,така понеже се объркал.

Коментар

Проблема е че отсъстваме дълго време от там.
      Иначе, в наше село това лято яко се развилняха. Но успяха да ги арестуват. Оказаха се наши хора. Разбира се, след няколко седмици ги пуснаха. Обаче, някакви маскирани юнаци добарали една вечер шефа, та след това го отремонтираха в интензивното. Засега се е поуспокоило.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        .... Обаче, някакви маскирани юнаци добарали една вечер шефа, та след това го отремонтираха в интензивното. ....
        Тъй, тъй... Това е правилният начин.
        Виждам, че колегата ТайгърЛовец слага EPS за вътрешна изолация. Тоба не създава ли някакъв дискомfорт - мухъли, спори и т.н. ? Или повишава КПД на отоплението ?
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Вилата ми е такава, че външната изолация не е опция. При строежа, баща ми не е предвидил никакви кухини в стените и съответно е както следва отвън-навътре: Камък (зидан, не лепен)-бетон- газобетон 7,5см.
          Излишно е да споменавам, че за сметка на здравина, термомоста е сигурен навсякъде.
          При строежа (зидането) на стаята която правя сега, добавих 1см стиропор между бетона и газобетона, за да избехна термомоста по фугите от зидането на газобетона.
          За подсигуряване и допълнителна, най-вече термоизолация, лепя пак 1см стиропор и 2см на северната стена.
          Проблеми с мухъл и спори няма. По-скоро би имало при възможност за конденз при големи темпетарурни разлики на неизолирани стени.

Върху стиропора нанасям мрежа с лепило флекс с фибри. Следват поне две ръце гипсова шпакловка и две фина гипсова шпакловка, или Шийт рок.
          Следва задължително дълбокопроникващ грунд и две ръце латекс.
          Не виждам никакъв вариант да се образуват мухъли и плесени.
          Цялото стълбище си направих така до тавана и след зимата, няма никъде и петънце мухъл.

Бих предпочел гипсокартон на рамка и 5см каменна вата, но помещенията и така са мънички, за да ги стеснявам още допълнително.

Някъде в темата " На вилата", трябва да има снимки...
          Последно редактирано от TigerHunter; 19-02-14, 16:52.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Ще работи ли колектор вертикално?
            Казаха ми, че няма проблем, но да попитам...
            Разширителния съд ще е на около метър над него.
            От колектора ще се спускат отделни линии за всеки радиатор.
            За "студената" вода мисля да направя пак така.

[ATTACH=CONFIG]684194[/ATTACH]
            Отгоре дето е изхода на разширитела сложи един обезвъздушител,дори обикновен ,а изхода за разширитела го направи пак най -отгоре ,но настрани,защото така директно ще набиваш топлата вода най-напред в разширитела,което не е никак ефективно при тая малка височина от 1 метър може даже и да изхвърля топла вода .Ако имаш възможност монтирай все пак колектор-разпределителя хоризонтално,може и вертикално ,но с малките промени ,че сигурно ще ти се наложи да преправяш!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Не разбрах, обезвъздушителя на тръбата към РС, каква роля би играл...
              Иначе, няма проблем да изместя леко странично изхода за РС. С две колена, примерно...
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

В нас ползвам за разширителен съд един ресивер за въздух от шкода мадара. Събира около 50л. От котела излиза една тръба право нагоре и захранва 3 стаи с 4 радиатора. На единия радиатор се е закачен разширителния съд от долната тапа под входа. Така никога не ми стига топла вода в разширителя и не съм имал проблеми. Другия кръг е с една хоризонтална тръба през мазата с малък наклон и пак нагоре. Захранва пак 3 стаи. Системата работи без помпа около 10 години. Страничните три стаи доста бавно стигаше топлото до тях, но стигаше. Тръбите са 1,3/4 цола до разклоненията за радиаторите. От там са на 3/4 цола. Като правихме системата нямаше тръби с алуминиева вложка и беше мъка първо с направата на резби на големите тръби и второ с напасването. преди 5-6 години си купихме бойлер със серпентина и я свързахме с тръби с алуминиева вложка 20мм. Леко се затопяше тръбата, но не затопляше бойлера и сложихме помпа.
                Разширителния съд ни е пълен около половината. Има една прозрачна тръбичка от където следим нивото. Като е студено парното (около 20 градуса) и когато загрее (70-80) разликата в нивото е 15 тина см. Веднъж беше завряло парното и започва да образува въздушни възглавници. На повечето места автоматичните обезвъздушители са повредени и са затапени с капачката. И така беше прелял разширителния съд веднъж съвсем малко и добрече на време го видяхме да обезвъздушим. Много хора се оплакват с малките РС че преливат и за това повечето ги слагат в банята. Има друга грешка, която някой правят. Поставят на преливащия отвор маркуш и го пускат под нивото на радиаторите и после не могат да си обезъздушат системата.
                Сега сигурно ще ми кажете че трябва да си сменя обезвъздушителите, но ми е писнало да ги сменям и все същото е след няколко години. Те изпускат въздуха и започват да прокапват след това и за да не ми капят ги затварям с капачката.
                Разширителния съд е бутилка за въздух но сложена вертикално. В средата има отвор и в двата края. От средния ми излиза прозрачния маркуч за нивото.

Коментар

Здравейте колеги имам 1:1 същата камина направена е преди около 10-на год. и сега ми предстои ремонт на помещението в което е направена около 30 квадрата,и съм решил да я преправям с водна риза но никак не ми е ясно как да стане тая работа.Ако може някой да даде акъл,ще съм благодарен

Коментар

Дали пък ако прочетеш темата от началото няма да ти се изяснят нещата? Само 158 поста са с твоя !
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X