Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премахване блажна боя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Премахване блажна боя

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Дърво към дърво
    Ще обръщам един трегер и се чудя с лепило или да го накова
    По железариите има Ракол. Немско, вероятно най -доброто, като изключим разните поксиполи и епоксиди.
    На консистенция е като кисели мляко, жълтеникаво и смърди чудесно
    Дядоми е дърводелец и нищо друго не признава.
    А относно колегата по горе - слепването на дървесината е най -доброто решение. Я виж 5м.м. шперплат а те издържа целия, ако стъпиш на 5м.м. летвичка -
    Само най -важното е да се стяга много здраво, за да избяга въздуха м/у отделните летви ..
    Поздрави!

Коментар

По дължина може да се лепи, но със презастъпбане на няколко слоя. Колкото повече, толкова по-добре става. Аз ползвам едно испанско лепило, бяло е и гъсто, но като изсъхне става прозрачно. Стяга много здраво ако пристегната сглобката добре. При опит за отлепване след около час се сцепва едната дъсчица до лепеното, но по равнината на залепване не мръдва.
      Лепил съм сцепен сап от права лопата и след това кара още месец. За справки на около месец издрържа един сап при баща ми и се чупи от всекидневната работа.

Коментар

Да те отварям нова тема - има лепило Момент за дърво - то колко здраво държи?
        И по-добро ли е от обикновеното С200?
        Всъщност - и Ц200, и Момент са просто марки. Ц200 е поливинилацетатно лепило и върви като нарицателно за всички такива. Момент е марка на Хенкел и покрива горе-долу цялата гама лепила - като нищо имат и поливинилацетатно, и то като нищо е по-качествено от българското. Аз лично не съм ползвал такова. Много добри са хелметексовите лепила на Хенкел (Момент). Хелметексовите лепила, лепят дърво много добре, но най-добрите лепила за дърво (извън фабрични условия) са си поливинилацетатните - те са си специализирани за това. Имат дълго отворено време; след изсъхване са безцветни; достатъчно еластични са; не се разтварят от нищо, с което дървесината в последствие би могло да се третира; шлайфат се, оцветяват се, лакират се и пр. про много сходни с дървесината параметри.
        Колкото по-качествено, толкова по-добре . Има едно - Клеберит, намирам го по магазините за паркет. И упаковката му е много удобна - с "човка". Препоръчам го.

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Не са навсякъде така. Аз в началото разказах съкратения вариант на историята. Къщата е достроявана през 1930-та. Старата част сигурно е от турско време и има стени дори от плет. Ти като копривщенец знаеш какво е това. Та тази, която ще бутам е доста по-тънка.
        Да не те шашкам и разочаровам, но манипулациите по простанствени ферми са много по-сложни и ограничени, отколкото на статични носещи стени!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Да не те шашкам и разочаровам, но манипулациите по простанствени ферми са много по-сложни и ограничени, отколкото на статични носещи стени!
          Тези задачки ги обичам. Физически величини, 2+2 и такива работи.
          Виж това - дизайн, харесвам/не харесвам, това върви с това... там блокирам.

Коментар

Я да питам, къде се продават рендосани дъски на размер? Чам. За Бриколаж знам
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За Бриколаж знам
              Баухаус има по-голям избор, но и цени.
              Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
                Баухаус има по-голям избор, но и цени.
                Така де, и в Практикер има, ама нали 7 лв за 80х22х200 не ме кефи
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

В Ташев провери ли?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Значи, купуваш си мат'рял, даваш го на някой да ти го нацепи, калиброва и изшлайфа, и покрай разправията, мъкнене на дъски и прочие ти излиза пак толкова. Или айде, с 30-ина процента надолу.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Премахване блажна боя

И де го хубавия СУХ материал, който ще си купиш ? След 3 месеца ще имаш перфектни дъги за бъчва.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        И де го хубавия СУХ материал, който ще си купиш ? След 3 месеца ще имаш перфектни дъги за бъчва.
                        Сух трудно, да не кажа почти невъзможно. Не съм заглеждал тия в Бриколаж колко са сухи. По складовете има просъхнал - става за всичко, дето е фиксирано, но не и за врети, плотове и т.н, без сериозно пробиране. Ако искаш сух - подреждаш си го на преседи година или повече, в зависимост от дебелината, и вече може и да имаш сух. С избиране може да се направи - поне на чама проблема му са главно чеповете - ако някъде се изкриви, почти винаги е благодарение на някой чвор. Поработил съм с такова доволно - все пак имаме собствен дърводелски цех.

Мисълта ми беше че да, цените в Бриколаж изглеждат високи (и са високи - поне с 20-30 процента над това, което трябва да са според мен), ама защото човек не си дава сметка какво стои зад това.

ПП: Дъгите за бъчва са доста тънка работа между другото.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В Баухаус материала е доста добър и ако иде реч за малко количество си заслужава ходенето до там.
                          Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Преди 3 години баща ми започна да облича стените с дървена ламперия. Купува я от практикер, но както беше един пакет 16-17лв в началото, така се вдигна по малко и миналата година стана около 40лв. Наистина ламперията е обработена с нещо и не е необходимо да се импрегнира допълнително. А лак почети не поема. Но ми се видяха много парите. Намерих в един склад нашенска чамова ламперия на 4м дълга (от практикер е 2м) само за 25лв. Не е обработена с импрегнатор, но аз си я напоих обилно с безир и после лакиране. Като цена ми излезе около 40лв пакета с допълнителната обработка, но и 2 пъти по-дълга.
                            За дървения материал също от там го вземам. Гарантират че е минал през сушилня. Цената на кубик е около 400лв, но не са рендосани. Рендосването не е голяма философия. Така че за този размер дъска, ще си купиш на 4м за по-ниска цена. А предвид че аз съм от Русе, а до София е по близо и цената предполагам че там трябва да е и по ниска.

Коментар

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
                              В Баухаус материала е доста добър и ако иде реч за малко количество си заслужава ходенето до там.
                              Някъде 8 дъски по 2м или 6 по 3.

Коментар

Ти доста отдавна си питал, но пък ако все-пак не си решил още въпроса:
                                Отиваш на Сточна гара, най-старите складове на Топливо. Цената на материала е 350лв/куб. м, за всички видове, той разбира се, не е сушен на сушилня (което всъщност си е плюс) но поради кризата виси от година-две. Има много нацепен, изметнат, засинял (мухлясъл и загнил), но никой няма да те спре да си пробереш. За обработките до калиброване на щрайхмус, за количеството, което си споменал, ще ти вземат неповече от десетина лева.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X