Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За тревичката в дворчето.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За тревичката в дворчето.

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Греда.
    Възможни са няколко причини.
    Останали спящи семена от бурена.
    Негодни семена тревна смеска.
    Мравки.
    Неспазена технология за засаждане.
    Неспазена технология за поливане.
    Лош късмет.

Така или иначе ще се почва от начало. И при мен избива тук там някой бурен, но плевя тъй като не обработих за бурени, не исках да губя един сезон без трева.
    Ами имаше един много сериозен мравуняк...и какво сега да си ми отнесли семената ли...гадове мръсни...Дано да имам време да отида да го снимам...
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Ходи с една кирка и си вземи семената обратно.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Ходи с една кирка и си вземи семената обратно.
        ....И трябва да ошамариш всяка една мравка поотделно- за да те помнят.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

....или просто да:
          1. накиснеш семената във вода за 2-3-4 дена и да ги нахвърляш- ще покълнат бързо и мравките няма да успеят да ги отнесат
          2. омесиш семената с калиев перманганат- няма да си помислят да ги събират

....И трябва да ошамариш всяка една мравка поотделно- за да те помнят.
          само ще се ядосат и ще викат родата за вендета
          HONDA XL650

Коментар

Мравките са враг номер едно за райграса.
            Затова докато поникне се полива всеки ден, ако е топло и сухо-даже по два пъти на ден. Целта е почвата да е кална, та мравките да не могат да ровят и да извадят семената.
            След като поникне вече няма опасност.
            Но все пак едно или няколко(според нуждата) пръскания с хербицид против широколистни плевели са си повече от необходими. Не, че не става и с плевене, но не е оферта...

Петьо, на снимката ефекта е много добър, но нали виждаш и зелени листа?.. Повтори, а ако след 7-10 дни все още има зелено-още веднъж.
            По-горе го писах, но нека пак-бъзака е коренищен плевел, с доста силен корен, който не умира лесно. Та си трябва сериозна борба с него.
            Може да се наложи да пръскаш до есента, щом избиват зелени листа значи корена все още има сила да храни издънки от собствените си запаси.
            Даже и догодина ще има нови растения, и пак пръскай. Но след основното унищожаване на корените можеш да изореш, и напролет да сееш каквото ти харесва. Като борбата с остатъчните растения ще трябва да я водиш или с мотиката, или със селективни хербициди. Те щадят култирните растения, и борят нежеланите, но си е играчка да спазваш дози и срок на пръскане.
            Ако не ти е много важно-пръскай и догодина с глифозат, така почти със сигурност ще се отървеш от бъзака.

Разбира се, става и с копане, дядовците и бабите ни все с химия са се борили с плевелите...
            Ама нали имаме лесен начин за справяне-защо да не го ползваме...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

За мравките преди да се сее райграса се пръска с нуреле и мравките изчезват за известно време докато поникне.Иначе щом имаш мравуняк наблизо бъди сигурен, че за един ден са изнесли всички семена.А я да попитам някой знае ли как да се преборя със гъби в райграса, че след последните дъждове стана гъбарник?
              Николай Папазов

Коментар

И при мен забелязвам гъби,пускам кучето и до вечерта ги няма !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  И при мен забелязвам гъби,пускам кучето и до вечерта ги няма !
                  Явно при мен са някакви отровни баси, кучето по цял ден е там ама не ги ще
                  Николай Папазов

Коментар

Такива ли са?
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:KFI_G_152.4383.jpg
Прегледи:1
Размер:71.3 КБ
ID:5488670
                    Това е бяла мухоморка...
                    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Не ,при мен са малки и кафяви !Вчера и тая нощ вали ,сигурно пак са покарали,ще ги снимам !
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Не ,при мен са малки и кафяви !Вчера и тая нощ вали ,сигурно пак са покарали,ще ги снимам !
                        Може да са от онези дето ги "пасат" наркоманите...Ако са такива направо пускаш слуха и те идват да ти "острижат" дворчето
                        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

И при мене са основно от дребните кафеви ама и от белите си имам.А бе гъбарник баси
                          Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                            Може да са от онези дето ги "пасат" наркоманите...Ако са такива направо пускаш слуха и те идват да ти "острижат" дворчето
                            Навремето един зевзек пусна слух че в двора на техен колега имало стар дюкян и скрито имане,една сутрин човека неможа да си познае релефа ! Аз по същия начин ,викахме грейдер за 3 декара да заравнява,и това при условие че ги видях с една бяла нива и металотърсачи да търсят в моето място,ама си викам будали и така на пролет изненада !

Ето ги моите !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130602_113849.jpg
Прегледи:1
Размер:223.7 КБ
ID:5489293
                            Последно редактирано от Roninn; 02-06-13, 23:11.

Коментар

Прилича ми на вълчи зъб - отровна и то много, но аз лично не съм специалист.
                              Виж тук може и друга да е.
                              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Търся причина за отравянето на кучето ми снощи,дали това е възможна причина !

http://www.offroad-bulgaria.com/show...24#post2205924

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X