Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За тревичката в дворчето.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За тревичката в дворчето.

Капковото поливане го приветствам, но пръскачките правят мана.

Коментар

Хидрофора е нужен защото това е затворена система под налягане.Не че няма подобни изпълнения и без хидрофор но помпата включва и изключва много често.Дали пръскалките правят мана не зная, а в моя случай е без значение.Зарзават имам под 100 кв. м. и го сея между другото, асмата я държа само за сянка, един съсед си я реже и бере.Иначе с капковото плевелите растат значително по-бавно сравнено с гравитачното поливане и се тесат също по-рядко.
      Последно редактирано от BRANCO; 19-02-13, 22:18. Причина: правописна грешка

Коментар

Не намирам никакъв смисъл в система за поливане на 300-400 кв.м.трева-това се коси за нула време и можеш да си го поливаш спокойно без системи,при положение,че нямаш ценни декоративни растения,които изискват по-специални грижи.

Коментар

Първоначално публикуван от dim_ara Преглед на мнение
          Не намирам никакъв смисъл в система за поливане на 300-400 кв.м.трева-това се коси за нула време и можеш да си го поливаш спокойно без системи,при положение,че нямаш ценни декоративни растения,които изискват по-специални грижи.
          Аз с моите около 50 кв. м (дали има и толкова) да не се обаждам значи ...
          Можеш да си го поливаш ако имаш достатъчно свободно време и си там на място - при мене нито едното го има налице, нито другото, ходим си уикендите. През седмицата си има хора, дето си живеят на село, обаче само това им е до главата, сега с пръскалата е значително по-лесно и по-добре.
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
            Можеш да си го поливаш ако имаш достатъчно свободно време и си там на място - при мене нито едното го има налице, нито другото, ходим си уикендите. През седмицата си има хора, дето си живеят на село, обаче само това им е до главата, сега с пръскалата е значително по-лесно и по-добре.
            Моята идея е точно такава ..Минимум посещения при максимум релултати Сега търся райграс дето сам се полива ,коси, валира....И подрежда масите и BBQ в петък вечер...Ама няма...Ръка не пипне ли...В природата знаете как е
            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Само райграс вече не изглежда добре.
              Има тревни смески с 20-30 вида тревички, които правят чудесен килим.
              Има всякакви комбинации- за сянка, за слънце, за влажни места, и. т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                Само райграс вече не изглежда добре.
                Има тревни смески с 20-30 вида тревички, които правят чудесен килим.
                Има всякакви комбинации- за сянка, за слънце, за влажни места, и. т.н.
                Абсолютно, трвна смес в която има райграс, а не само райграс .

Поздрави !

Коментар

Аз да попитам кой как и с какво коси тревата?Аз съм с ел. косачка Партнер 32 еЛ от 1999 г. още е с оригиналния си нож, за това време съм сменил един кондензатор, лостчетата на ръкохватката и малко побългарих контактора.Това беше първата ел. косачка която се появи на пазара в Ст. Загора тогава и съм повече от доволен.1200 кв. м. ги кося за 3 часа, като ножа го заострям през косене, като кося всяка седмица.Вземам една каручка от съсед и малко я препълвам дори, после я дърпам на ръка до реката на около 100 м. там има сметище за тревни отпадъци и така.А тази пролет ще си вземам мулчираща косачка Викинг, идеята е че смила тревата и я връща обратно в земята и отпада изхвърлянето.Ако някой има опит с такава моля да сподели.

Коментар

Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
                    Аз да попитам кой как и с какво коси тревата?Аз съм с ел. косачка Партнер 32 еЛ от 1999 г. още е с оригиналния си нож, за това време съм сменил един кондензатор, лостчетата на ръкохватката и малко побългарих контактора.Това беше първата ел. косачка която се появи на пазара в Ст. Загора тогава и съм повече от доволен.1200 кв. м. ги кося за 3 часа, като ножа го заострям през косене, като кося всяка седмица.Вземам една каручка от съсед и малко я препълвам дори, после я дърпам на ръка до реката на около 100 м. там има сметище за тревни отпадъци и така.А тази пролет ще си вземам мулчираща косачка Викинг, идеята е че смила тревата и я връща обратно в земята и отпада изхвърлянето.Ако някой има опит с такава моля да сподели.
                    Аз със една от тези на "Бюджет" ли как бяха 110 лева май беше..Въпреки , че пред мен върнаха две..Моята излезе стока..Е един път и резнаХ кабела ама върши си работа
                    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                      Споко,градски си ми,давах си само мнението.И не го налагам на никой-най-важното е да се кефиш на това, което правиш.Знам,че поливните системи са адски удобни и ги приветствам.честно казано ние се грижим за 3 дка декоративна градина и малко плодни дървета.ходим си два пъти в месеца.и една яка поливна система ще ни облекчи много,ама засега имаме други по-важни неща.имаме малко засети треви.просто кося вече няколко години и дивите житни превземат останалите и пак става подобно на морава

Коментар

мулчираща косачка Викинг- мой колега я ползва от няколко години и е доволен.

Коментар

Аз съм с електрическа Бош Ротак 320 (32 см нож) - ножа го точа на шмиргела като се понащърби, принципно ако аз кося, се щърби по-редичко и го остря 2-3 пъти в годината максимум
                          Имам я от може би 3-4 години вече, досега никакви грижи не ми е създавала.
                          Сега напролет ще увеличим още малко тревната площ (сея изключително и само райграс, никакви тревни смески - и само с райграс си става хубав килим, вече зависи от самия сорт на райграса) - при което вече май ще се замислям за няква бензинова и с по-голям нож, че ми омръзна да размотавам тия удължители ... Като го изтърва да порастне повечко, коша много бързо се пълни, освен че се мъчи и косачката повечко, и ми е доста досадно, но ако се коси всяка седмица няма проблем.

П.П. Нали знаете - ножа се точи само от едната страна - отгоре! Отдолу само му обирам леко "мустачките", ако има. Принципно няма смисъл да се прави остър като бръснач, само да не е нащърбен - тези косачки не косят с острота на ножа, а с обороти на същия. По спомен дори като беше нов, и да искаш, трудно можеш да се порежеш на него.
                          Hristo Draganov
                          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Нека някой да си сподели опита си с бензиновите косачки,че май няколко души ще пазаруваме.Мерси

Коментар

Да споделя малко ,че чак ме уплашихте. По няколко хиляди лева за поливане и после с електрически косачки косите. Най важното за всяка трева е косенето. Мощна бензинова с голям тежък и не много остър нож е истината. Предимствата са неизброими - от заравняването на почвата , през естествено разнасяне на семената , заравняване на къртичнини и т.н. .... За мен изкуствена тревна смеска е майтап. Стават за подхранване и дотам. Природата си е самокултивирала устойчива трева толкова дълго време и се справя успешно за да пълните гушите на някакви измислени фирми с гръмки заглавия за тревните им смески. Райграс става за нещо което не се използва наистина и само да хваща окото. Аз съм с над декар и половина трева - като взех първото място ( две съединени са) тревата беше над кръста. Второто място беше в кал и тръни. За една две години с косене успях да съживя тревата навсякъде. Петната дето се мъчих с някакви прехвалени тревни смески така и не успях да оправя преди естествената трева да стигне до там и да се задържи. Природата си знае работата в общи линии и не го забравяйте никога. И аз бях тръгнал да ора цялото място , но моя позната озеленител на запад ми каза ,че съм луд и да пробвам тоя начин. И нямам думи колко съм й благодарен. Сега имам истинска трева устойчива на всякакви мъки. Карам си през нея с колите. Съжалявам нямам други снимки освен тези долу, но тъкмо ще усетите колко коли са я газили тревата и как изглежда...
                              Всеки с по над 100 ина квадрата трева препоръчвам сериозно да се замисли да инвестира в добра бензинова косачка. То класиките са ясни там - Бригс бие даже ямаха за мен ( имах първо ямаха а последните 5-6 години имам Чемпиън със бригс) . Обаче има много ментета на нашия жалък пазар. Даже повечето са ментета та внимавайте. Нож поне 40 см и нагоре. Пластмаси в конструкцията - айде да са джантите на гумите максимум ама ако може да се избегне още по-добре. Да е тежка е голямо предимство за тревата и почвата , но недостатък за едната човешка сила дето бута. Ама си струва усилието. Мързи ме леко да пиша и не съм голям теоретик та да разкажа. Ама с бъхтене стават чудеса. И в момента имам на двора трева. Малко поизмъчена от зимата, ама е жилава яка трева. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:576329_3251129283410_332047183_n.jpg
Прегледи:1
Размер:137.7 КБ
ID:5456425Натиснете снимката за да я уголемите

Име:576944_3251130403438_887372124_n.jpg
Размер:132.5 КБ
ID:5456426Натиснете снимката за да я уголемите

Име:577755_447400265285418_1978786798_n.jpg
Размер:189.8 КБ
ID:5456427
                              висете отпуснато

Коментар

Мерси за информацията.Поздравления за тревата.Имаш и хубави дървета.Преди 2 години сухоустойчива смеска на Вилморин-освен треви има и дребнолистна детелина-за да пази водата,отделно вкарва азот в почвата.Тревна смеска мечта на висока цена и ....само тревата поникна...детелината още я чакам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X