Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За тревичката в дворчето.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За тревичката в дворчето.

Е да сега се сетих...Но това е подходящо за алпинеум ако си спретна някъде Как да покриеш голяма площ с него и да става да си правиш BBQ-то
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
      Е да сега се сетих...Но това е подходящо за алпинеум ако си спретна някъде Как да покриеш голяма площ с него и да става да си правиш BBQ-то
      ами те се развъждат бързо...слагаш ги сега както е райграса и паралелно си растат
      най ситните сукуленти са подходящи за килима

Коментар

тези също са сухоустойчиви и им казваме -калпазанските треви
        Правят сянка и задържат влага наоколо

Имерата

Тази също, даже е на съфорумец от Ямбол -Мюленбергия

Коментар

Този тип треви могат да се сложат да "разчупят" гледката Но мисля , че няма да са удобни да си ходиш бос или да се търкалят деца наоколо. Иначе изглеждат много оригинално.
          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

има много решения
            китки и треви колкото искаш има

даже има някаква трева която си остава малка и не се коси
            подобна на райграса е

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
              даже има някаква трева която си остава малка и не се коси
              подобна на райграса е
              Такова искам и аз. Аман от косене.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Бранко, а с какво е обрасла къщата, че живо ме занимава тоя въпрос? Дива лоза или нещо по-засукано?

Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
                [ATTACH=CONFIG]549828[/ATTACH]
                Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
                  Бранко, а с какво е обрасла къщата, че живо ме занимава тоя въпрос? Дива лоза или нещо по-засукано?
                  Според мен е Цисус по фасадата.

Коментар

Растението най-вероятно е петлистен партеноцисус-дива брашлянолистна лоза.Аз не бих си направил инсталация за 300-400 кв.м.трева-слагай сухоустойчиви треви,косиш и поливаш като си отидеш.Мисля,че и пространството е малко за алпинеум-не може всичко да се нагъчка на малко място и да стане красиво.успех

Коментар

Къщата е обрасла точно с дива лоза.Насадихме я преди около 15 г.Не е вечнозелена, на есен става пурпурночервена и е много красиво.Лятото служи за естествен климатик, не става повече от 25 градуса в стаите, а горе в спалните се спи с одеяло.На пук на градските легенди не се събират никакви насекоми и животни в нея.Единственото неудобство е че в началото на м. Юли цъфти и около една седмица се сипе един дребен прашец.Ето снимки в близък и далечен план.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:New_New_New_Picture 043.jpg
Прегледи:2
Размер:149.9 КБ
ID:5455979Натиснете снимката за да я уголемите

Име:New_New_Picture 054.jpg
Прегледи:2
Размер:157.4 КБ
ID:5455980

Коментар

Както е така тази лоза, засей до нея пъстролистен бръшлян и така целогодишно ще е зелено.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                          Последно си вех едни пръскалки на гардена дето са с регулиращ се обхват от 4-16м или нещо от сорта. Доста добре се представят.
                          Извинявай, но може ли модел и цени за тях.
                          И още един важен въпрос, как определяш коя колко ще покрие. Как се регулират, ако мястото е правоъгълно или квадратно-това регулира ли се, как мога да разбера каква пръскачка ще го покрие максимално или изцяло?
                          Имам помпа, която прави около 3атм налягане, ако са 4бр, дали ще могат да работят едновременно или трябва два кръга?
                          Имам 4бр тревни площи по около 70м/2 разделени с пътечки, маркучите и тяхното прекарване не са проблем. Интересуват ме самите пръскачки, дали са "универсални" или се избират според мястото и по колко атм. и трябва на всяка, за да работи нормално?
                          Благодаря!
                          LZ1PER

Коментар

Влизаш Пепи в сайта на производителя (аз ползвах само на Гардена), там пише всичко, как, какво и колко покриват, как се настройват, и т.н. Включително има и такава пръскалка, дето ти следва контура на мястото. В най-общ смисъл пръскалките се въртят на 360 градуса да кажем, но ти можеш да си ги регулираш на колко градуса да се завъртат и колко надалеко да пръскат - например ако ти е правоъгълно или квадратно мястото, в четирите ъгъла слагаш по една, която настройваш да се върти на 90 градуса (четвърт кръг), може по средата да сложиш една цвъкалка, дето да се врътка на 360 градуса, и така всяка една ще се припокрива малко със съседната и готово. Оказа се при мене, че по-евтините покриват по-добре. Т.е. по-добре да се заложи на повече, пък по-евтини, отколкото на по-малко бройки, но от по-скъпите.
                            Налягането също е проблем, ако не можеш да им осигуриш достатъчно, няма да си вършат работата както трябва ...

Дано ми остане скоро време да напиша тема за моята поливна система, със схеми, модели, каталожни номера, всичко.
                            Последно редактирано от HD; 19-02-13, 18:48.
                            Hristo Draganov
                            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 055.jpg
Прегледи:1
Размер:95.6 КБ
ID:5456015Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 056.jpg
Размер:97.2 КБ
ID:5456016Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 004.jpg
Размер:116.6 КБ
ID:5456002Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 012.jpg
Размер:111.1 КБ
ID:5456003Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 014.jpg
Размер:139.7 КБ
ID:5456004Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 018.jpg
Размер:133.5 КБ
ID:5456005Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 027.jpg
Размер:164.0 КБ
ID:5456006Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 028.jpg
Размер:159.5 КБ
ID:5456007Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 033.jpg
Размер:103.6 КБ
ID:5456008Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 038.jpg
Размер:47.8 КБ
ID:5456009Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 040.jpg
Размер:126.6 КБ
ID:5456010Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 054.jpg
Размер:166.0 КБ
ID:5456011Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 059.jpg
Размер:105.9 КБ
ID:5456012Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 061.jpg
Размер:103.8 КБ
ID:5456013Натиснете снимката за да я уголемите

Име:New_Picture 018.jpg
Размер:137.3 КБ
ID:5456014
                              По идея на автора на темата прилагам тези снимки да придобиете представа за моята поливна система.Направена е от доказани професионалисти, просто в мен не е развито чувството че нещо като го направя сам и ме кефи повече.Изпълниха я за около 5 дни, като едната фирма прави поливната част а другата е техен подизпълнител и монтираха помпата и хидрофора.Разпръсквачите са 30+ бр. в три поливни кръга, отделно в четвърти кръг капково напояване на два живи плета с 50 м. дължина и около 150 м. на зарзавата.Всичко изградиха двете фирми без шахтата на хидрофора, че за нея поискаха 300+ лв.А аз съм строителен техник четвърто поколение и поне АБ-то в строителството го мога.Шахтата направих за 2 дни по 4-5 часа работа и излезе 20 лв. за цимент и пясък, напролет ще й правя метален капак, той ще е около 100 лв. някъде.Помпата е потопяема Грундфос от серията SPO 5-70 и работи безупречно, захранихме и къщата и сега имам 4,5 бара налягане.Проточния бойлер започна да работи чувствително по-добре и сега когато някой се къпе може да се пуска и чешма.И ми отпаднаха едни 20-25 лв. на месец към ВиК.Ами за моите изисквания е отлично, откакто я имам се сдобих и със свободно време.Просто по-рано кой какво прави аз все с маркуча в ръка.

Коментар

Хидрофора е нужен ако взимаш вода от кладанец..така ли е??? Иначе може да се ползва устройството което се слага направо на крана...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X