Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За тревичката в дворчето.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За тревичката в дворчето.

Аз също се интересувам от бензинова косачка. Как се разпознава репликата на Бригса. Убих един такъв "Бош нещо си" електрически и сега търся бензинова. Където и да отида все тяхната е най-добра и повечето са с мотори на Бригс. Отделно самоход не искам.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
      Капковото поливане го приветствам, но пръскачките правят мана.
      -прави си, но само при полужение, че се пръска в жегите и през деня. Когато се настрои системата да полива презноща или в ранните части на денонощието проблем почти няма. Пък и тревата не толко податлива на такива болести. Другите растения като цветя и храсти са по-за притеснение.

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Аз също се интересувам от бензинова косачка. Как се разпознава репликата на Бригса. Убих един такъв "Бош нещо си" електрически и сега търся бензинова. Където и да отида все тяхната е най-добра и повечето са с мотори на Бригс. Отделно самоход не искам.
        Ами тия дето ги има навсякъде са все едно истински хонда генератор и тия илиенските хонда дето бръмчат да мамят хората последните 10 години. Аз бих заложил на машина втора употреба внесена отвън. Тук около Софето почти всички дето внасят хладилници и всичко друго дето бръмчи доста често докарват и добри косачки. Истински бригс да е повече от 3- 4 коня - трудна работа също. Гори бензин всякакъв и е супер непретенциозен мотор. Ама и ти сега да питаш как да различиш истинска ламарина от целофан... Да беше некой от некое кафене на жълтите павета да почна да му обяснявам , ама на теб е излишно . Като видиш внесена отвън и венага ще забележиш разликите . И аз не съм никак фен на самоходи ( говорим за малка косачка, не за тип тракторчетата, че те ми се привиждат понякога лятото у жегата докато бутам мойта косачка ) . Не съм видял "самоходна" да не се прецака. "Професионални" със странично изхвърляне също в никакъв случай. Ямахата ми беше 7.5 коня по надпис отгоре, чемпиъна с бригса ми е 3.5 коня при еднакъв обем. Бригса я отнася. Ямахата гаснеше от всеки засукан кочан трева.... Най-ценното е ,че супер добре изравняват терена такива косачки. Аз се мъчих дълго и с електрически тример за по недостъпните места (изгорих два) ама миналата година оттук от форума изпадна бензинов на добра цена и се родих и там . Сегашната косачка си я докарах при едно от прибиранията от Англия в голф натъпкан с неща за бус висока кабина. Купих я втора употреба там от един пич с озеленителна фирма където беше работила над 10 години. Това беше 2006 та година. Оттогава до сега от май до октомври веднъж седмично по декар и половина и яко къртичини редовно. Чистя й дунапренения въздушен филтър понякога на две три години ей така от скука. Ямахата ми задра цилиндър едно време , ама то и щилката , ама това е друга тема.....
        Така и така се отплеснах ама може да е интересно тук - същия филм е например и с Маккълок тук и навън - абсолютно нищо общо. Ама то едно и две ли са тия явления. По някога се чудя откъде намират тия ментета ли са, друг завод производство ли,реплики ли, знам ли как да ги нарека.... Ама си ни щавят като за най-доброто. То и за хладилници либхер у наще вериги ли да говорим колко общо имат с внесен отвън, за какво ли...... Знаем си песента на продавачите.
        Друго което сега се сещам май и би помогнало - преди време раглеждах бригс мотори за косачки и нямаше май да излизат под 500 лева. Та ако е по-евтина и нова - сами се сещайте. Пък и косачката не е само мотор.
        Последно редактирано от Tony33; 25-02-13, 02:25.
        висете отпуснато

Коментар

Не ми е проблем да е над 500лв, просто не им разбирам на тези моторчета. Последно гледах някакви хонди, но въпреки, че за първи път ги виждам ми се сториха голям боклук. Втора употреба гледах три досега. Едната не пали, ама било от свеща, като му казах да я смени и да тестваме, нямал време. Другата пали, но трака все едно буталото ще излезе да види кой го тормози. Третата беше с толкова размазан корпус, че все едно са я влачили зад буса от острова до тук. В моя регион няма нищо което да си струва парите като втора употреба. Аз и китайче съм навит да взема стига да е читаво. Имат и хубави неща. Последно един мотоблок го доказа, по грамотно е направен от "италианските".
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не ми е проблем да е над 500лв, просто не им разбирам на тези моторчета. Последно гледах някакви хонди, но въпреки, че за първи път ги виждам ми се сториха голям боклук. Втора употреба гледах три досега. Едната не пали, ама било от свеща, като му казах да я смени и да тестваме, нямал време. Другата пали, но трака все едно буталото ще излезе да види кой го тормози. Третата беше с толкова размазан корпус, че все едно са я влачили зад буса от острова до тук. В моя регион няма нищо което да си струва парите като втора употреба. Аз и китайче съм навит да взема стига да е читаво. Имат и хубави неща. Последно един мотоблок го доказа, по грамотно е направен от "италианските".
            Според мен размазания корпус не трябва да те притеснява особено. Ако е добра машинта ще го усетиш веднага. Англикчаните са далеч от акуратността на германците, ама па си поддържат техниката откъм масло и части например. На външен вид са си мърлячи обаче. Ама това е само плюс да свалиш цената според мен . Няколко чука и един грунд правят чудеса после. А и най-вероятно повечето второупотребени да са много скъпи и качествени модели. В албиона поне от косачки наистина разбират.
            висете отпуснато

Коментар

В моя регион няма нищо, а тревата е вече за косене. Ако ти попадне някоя читава имай ме предвид, че иначе ще купя някоя нова, дето ще ме е яд после.

Коментар

В моя регион няма нищо, а тревата е вече за косене. Ако ти попадне някоя читава имай ме предвид, че иначе ще купя някоя нова, дето ще ме е яд после.
                Оки. Като хода насам натам ше имам впредвид. Скоро ше надокарат според мен.
                висете отпуснато

Коментар

Купих Бригс класик 3.5 трета употреба. Уж работи. Маслото май никога не е сменяно, въздушния филтър е бетон. Не работи много стабилно.

Коментар

Купих Бригс класик 3.5 трета употреба. Уж работи. Маслото май никога не е сменяно, въздушния филтър е бетон. Не работи много стабилно.
                    Еее супер. И мойта е с 3.5 и е бетон тоя мотор. И аз не съм сменял маслото от 5 години поне . Ама като неще да го пипа много много и не му мисля особено. Винаги след като не е работил много време в началото работи нестабилно. Ама после се успокоява. А може и някой ентусиаст да я е обърнал за да я чисти отдолу и се сещаш какъв е ефекта.
                    Със здраве да си косиш .
                    висете отпуснато

Коментар

Ами аз заради тебе взех такава. В събота ще я обслужа и започвам косенето ако даде време. Интересно е, че няма от де да се подава газ. Всички ли са така или тая има някаква липса?

Коментар

Че какво косите в това време? На двора тревата расте със сантиметър на месец.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                          Че какво косите в това време? На двора тревата расте със сантиметър на месец.
                          Моята нацяло спря да расте миналото лято зради сушата и забраната за поливане, образуваха се и плешивини като по темето ми. Но сега имам вече два сондажа и в момента изхвърлям водата в канала за да ги промивам. Смятам да я съживя това лято. Тревата, а не растителността по темето

Коментар

Ами аз заради тебе взех такава. В събота ще я обслужа и започвам косенето ако даде време. Интересно е, че няма от де да се подава газ. Всички ли са така или тая има някаква липса?
                            Тя сама си подава газ,не е липса.
                            ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Мойта има и ръчна газ по принцип- изкарана с жило и лост на една от страничните дръжки. Но наистина си дава и сама газ когато се наложи.
                              Мойта трева дърпа поне 4 до 6 и повече сантиметра на седмица от ранна пролет. Ама и мен ми се струва рано за косене още. Първото израстване за годината го дават да стигне поне 8 сантиметра, някои спецове препоръчват да се остави и до 10-12 за да може да заякнела тревата след зимата. Винаги го спазвам и има ефект наистина. След това първия път кося на максимално вдигната косачка, а следващите вече ниско долу.
                              висете отпуснато

Коментар

Косенето се отлага. Имам 5 см сняг. Пусни някоя снимка като я извадиш как е реализирано жилото да тунинговам и моята.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X