Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За тревичката в дворчето.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За тревичката в дворчето.

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
    Глифозат е добър. Бая литра съм изпръскал от него.
    Купих си и така и не разбрах как се разрежда.
    Понеже е 5л и на тубата не пише.
    Моля ако някой знае да сподели?

Коментар

Глифозада се пръска в доза от 400 милилитра до 1 литър на декар.

Пълниш си пръскачката с вода и засичаш колко площ покриваш с една пръскачка. Аз изпръсквам 4-5 пръскачки по 15 литра за един декар.
      По така засечения разход си смяташ колко препарат да сложиш за една пръскачка.

Най-грубо казано-120-200 грама на пръскачка. КОлкото по-концентриран разтвор направиш-толкова хербицидния ефект е по-силен.

Имай предвид, че това се нарича "тотален хербицид". Т.е-убива всякакви растения, не отбира от културни и плевели.

От неизмита пръскачка след пръскане с такъв препарат един цял ред на лозето си замина. Смятай колко препарат е останал след пръскането, и колко се е разредил като се напълни пръскачката с новия разтвор, и все пак белята стана.

Та умната...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колегата Кольо е прав. Аз си разделях бутилката от 1л на 5 пръскачки, т.е. по около 200мл на пръскачка.
        Миенето на пръскачката също е важен момент. Аз я мих със силна струя до като спре да се появява пяна от препарата и отделно всяка тръбичка и дюза обилно под чешмата!!!
        HONDA XL650

Коментар

Аз пръскам лозето 150гр на 15литрова пръскачка и резултата е отличен!!!

Коментар

Съвет:
            За пръскане на треви в лозето е добре да се пръска с ограничител на струята.
            Брата направи такова нещо от гърлото на бутилка от минерална вода(10 литра). Значи капачката на бутилката се пробива така, че да се нахлузи стегнато на накрайника на пръскачката. Нашата е с гайка, та закрепването става много лесно и сигурно. Всеки може да приложи някаква фантазия и да направи капачката според конкретния накрайник.
            Бутилката се отрязва там където свършва конусната част, цилиндъра се изхвърля. Конуса(фунията) се завива към закрепената капачка, и така имаме ограничител който не позволява мъглата от накрайника да попадне върху леторастите на лозата. Пръска се колкото може ниско, нещо като 3-5 см над земята, пак със същата цел.

Ако се цели пълно унищожаване на растителността-такава фуния не е нужна разбира се. Пръска се свободно, и по-нагъсто, та да не се получат зелени петна впоследствие.
            Добре разпрашения препарат е гаранция за доброто полепване на разтвора по листата на растенията. Постига се с по-високо налягане на разтвора в пръскачката. Демек трябва си помпене.

Коментар

Аз съм отрязал трилитрова бутилка,и като пръскам се движа назад,та да не бутам капките от плевелите,и пръскам след залез слънце,та да не се изпарява бързо!!!

Коментар

Няма лошо, но според мен е излишно. Препарата действа не само докато листа е мокър. След като е попаднал веднъж върху листата-и да изсъхне-няма проблем, ако до час-два не завали дъжд и да измие препарата-ефекта е гарантиран.
                Най-добре се получава при сравнително млади плевели, когато са в активен растеж. Тогава движението на соковете в растението е интензивно, а препарата се поема от листата, но действа в корена. Та бързото и лесно придвижване е важно.

Трилитрова бутилка е с три пъти по-малък диаметър от 10 литровата. С това губиш покриване на площ, оттам и загуба на разтвор, вследствие ненужно предозиране на препарата. Не, че е лошо, но няма нужда, при нормалната доза си е напълно достатъчен.

Коментар

Като се замисля-прав си,ще сменям тактиката!!!!

Коментар

На 2.05. засадих към 100 квадрата тревна смеска....е още не се е показал....Поливам всеки ден...Кога да го чакам аааа?
                    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Чакай. И аз го ядах това с една смеска. Изби на 20тия ден.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Мисля да пробвам със 200 мл на 15 литра вода.
                        При мен е овощна градина и листата на дърветата са на високо.Пак ще внимавам де.
                        Бурените са едни гадни големи-бъзак му викаме тука.
                        Дано да му видя сметката,сега е с чудесни листа.Като го утрепя ще му мисля за треви.
                        Ще снимам и ще покажа.

Коментар

За да унищожиш всички плевели, ще се наложи да пръскаш няколко пъти! След първото третиране никнат семена, които са били в почвата от други треви. Използвай момента, когато буренака е още млад и свеж (ефекта е най-голям), а ако е висока тревата, изкоси и почакай да тръгне да расте на ново.
                          HONDA XL650

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
                            За да унищожиш всички плевели, ще се наложи да пръскаш няколко пъти! След първото третиране никнат семена, които са били в почвата от други треви. Използвай момента, когато буренака е още млад и свеж (ефекта е най-голям), а ако е висока тревата, изкоси и почакай да тръгне да расте на ново.
                            Да да,ще пръскам докато ги махна.Имам и участък с хубава трева.Мисля да го запазя.
                            А след като пожълтеят как да ги отстраня?
                            С мотика или с тармък?Трудно ли става?

Коментар

Не ги бутай, докато не изсъхнат напълно. Може и да няма смисъл да ги събираш. Пусни някоя снимка на мястото...
                              HONDA XL650

Коментар

Остави ги ,изсъхналото ще си влезе в почвата,като косите и пръскате гадните бурени,накрая ще започнат да преобладават дивите житни и ще си стане морава.Аз също така правя вече 4-5 години и има ефект.Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X