Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За тревичката в дворчето.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За тревичката в дворчето.

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    Аз също мисля да реновирам тревата на вилата... надявам се до средата на месеца да съм направил сондажа,че да имам вода за поливане. За сега плана за тревата е следния,поправете ме ако бъркам някъде или ми е грешна технологията
    1. Минавам двора с мотфреза (казаха ми че трябвало да е сухо) ... изчиствам старата трева,каманаците и боклуците които излязат: (Доколкото успях да събера инфо,най-правилно било късната есен преди фрезата да се мине цялото с права лопата и после да се фрезова) ама в моя случай вече е късно.
    2. Изровените от фрезата места се запълват с нова пръст
    3. След почистването избирам смеска според условията.Аз съм с южно изложение,но имам няколко дръвчета в двора вкл. един бор.. и за под дърветата и сенчестата част мисля да ползвам др. смеска (за сенчести терени) грешно ли е?
    4. Посявам тревата и валирам,след което почвам да поливам? Имам план за автоматична поливна система... гледах някакви цени (не ми харесаха) и май ще си я правя сам. ЩЕ си положа тръби предварително,ама за др. неща ще видим,как ще ги измисля. Та.. след като почнем да я поим тревата... торове някакви трябва ли да се слагат и ?
    До тук на правилна посока ли съм ?
    Мисля , че не е нужно да взимаш две различни смеси..освен ако няма някаква рязка граница между местата на засяване...Има разлика като гледаш такъв двор в цвета и вида на тревата. Поне аз съм виждал такъв двор и разликата си личи.
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Май го убих тоя Бригс. Де е Тони, дето разправяше, че са железни...
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Важно е "Стратън-а" да е жив Да не си я някланял на някоя посока ?

Коментар

За валяка:
          Нашите валяци ги правихме от балони на бойлери, а вместо бетон, наливахме вода. Така валякът става лесно преносим от място на място.
          колкото до тревата, ако не сте маняци на "острата трева" си насадете детелина!!!
          + сама се размножава
          + ако не се коси само ще цъфти, а райграса се унищожава
          + ако не поливате съхне, а после се възражда
          + можете да си ходете по нея колкото ви се иска
          + цъфти в бяло и лилаво. Можете да си нарисувате нещо на полянката
          (отдавна не съм чел тази тема)
          Последно редактирано от peshunov; 21-04-13, 21:56. Причина: допълнение
          HONDA XL650

Коментар

Да ви питам нещо относно косенето на тревата - в момента си я кося с ел. косачка Bosch Rotak 320, всичко е ок - обаче около кошерите като кося с нея и пчелите малко се дразнят, даже доста оттях излизат от кошера и идват да помагат да косим заедно Гледам да кося вечер по-късничко, на свечеряване, като са се поприбрали, тогава по-не се дразнят, обаче така или иначе около самите кошери не мога хубаво да обера с нея, та ползвам ето тая чесалка:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Akumulatorna_nogitza_i_hrasti.jpg
Прегледи:1
Размер:51.7 КБ
ID:5474178

Става идеално, пчеличките въобще не усещат, че вършея около тях, обаче си е хамалогия - все едно с нокторезачка да косиш

Мисля да си взема електрически тример - и тук идва въпроса - той самия по-тих ли е от електрическата косачка?
            Така или иначе, мисля да взема някакъв, тъй като кошерите са ми качени на едни циментови колове, та поне около тях да мога да кося по-бързо.
            На конкретен модел още не съм се спрял, гледам на Райдер, нещо за около 50-ина лв и мощност около 500 вата, но ми се струва, че някъде видях модел с корда + диск ...
            Та основния въпрос е да си взема някакъв евтин тример, нещо за около 25-30 лв да кажем, и с мощност около 200 вата, или на двойна цена и двойна мощност ...
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
              Да ви питам нещо относно косенето на тревата - в момента си я кося с ел. косачка Bosch Rotak 320, всичко е ок - обаче около кошерите като кося с нея и пчелите малко се дразнят, даже доста оттях излизат от кошера и идват да помагат да косим заедно Гледам да кося вечер по-късничко, на свечеряване, като са се поприбрали, тогава по-не се дразнят, обаче така или иначе около самите кошери не мога хубаво да обера с нея, та ползвам ето тая чесалка:
              [ATTACH=CONFIG]573440[/ATTACH]

Става идеално, пчеличките въобще не усещат, че вършея около тях, обаче си е хамалогия - все едно с нокторезачка да косиш

Мисля да си взема електрически тример - и тук идва въпроса - той самия по-тих ли е от електрическата косачка?
              Така или иначе, мисля да взема някакъв, тъй като кошерите са ми качени на едни циментови колове, та поне около тях да мога да кося по-бързо.
              На конкретен модел още не съм се спрял, гледам на Райдер, нещо за около 50-ина лв и мощност около 500 вата, но ми се струва, че някъде видях модел с корда + диск ...
              Та основния въпрос е да си взема някакъв евтин тример, нещо за около 25-30 лв да кажем, и с мощност около 200 вата, или на двойна цена и двойна мощност
              ...
              Аз си взех "Скил". Не е много шумен..обаче ако ти е по "корава" тревата се мъчи много. Не е и много удобно щото виси на ръката ти. Има едни модели с малки поддържащи колелца отдолу ако ти е по равна и гъста тревата може да ти е по лесно с него.
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                Аз си взех "Скил". Не е много шумен..обаче ако ти е по "корава" тревата се мъчи много. Не е и много удобно щото виси на ръката ти. Има едни модели с малки поддържащи колелца отдолу ако ти е по равна и гъста тревата може да ти е по лесно с него.
                Ами райграс е около кошерите, не е корава тревата - ето, само че снимката е от миналата година:

И аз си мисля, за тия с колелцата отдолу ...

Скил-а ти колко вата е?

Друго също си мисля, ако взема по-як тример ( към половин киловат примерно) няма да го ползвам само заоколо кошерите, ами и отвън около тротоарите ще мога да кося, къдет отам тревата е малко по-твърда, и с тия слабичките няма да ми се получат нещата.
                Ще потърся както казах и за вариант с корда + сменяем диск, макар че не се вместват в бюджета ми вече тия ...

Накрая по съвет на Райковски ще взема да напръскам с препарат около кошерите и трева там няма да има, но ми се иска да си начеша първо крастата с някакъв тример
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от peshunov Преглед на мнение
                  За валяка:
                  Нашите валяци ги правихме от балони на бойлери, а вместо бетон, наливахме вода. Така валякът става лесно преносим от място на място.
                  колкото до тревата, ако не сте маняци на "острата трева" си насадете детелина!!!
                  + сама се размножава
                  + ако не се коси само ще цъфти, а райграса се унищожава
                  + ако не поливате съхне, а после се възражда
                  + можете да си ходете по нея колкото ви се иска
                  + цъфти в бяло и лилаво. Можете да си нарисувате нещо на полянката
                  (отдавна не съм чел тази тема)
                  Като каза това, се сетих, че едни комшии са засадили "Декоративни ягоди"

Име:i010186.jpg
Прегледи:1
Размер:367.0 КБ
ID:5474218

Листата са като на ягода, плодът и той прилича на дива ягода, но не е сладък и вкусен. Но пък правят доста добър зелен килим.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                    Ами райграс е около кошерите, не е корава тревата - ето, само че снимката е от миналата година:

И аз си мисля, за тия с колелцата отдолу ...

Скил-а ти колко вата е?

Друго също си мисля, ако взема по-як тример ( към половин киловат примерно) няма да го ползвам само заоколо кошерите, ами и отвън около тротоарите ще мога да кося, къдет отам тревата е малко по-твърда, и с тия слабичките няма да ми се получат нещата.
                    Ще потърся както казах и за вариант с корда + сменяем диск, макар че не се вместват в бюджета ми вече тия ...

Накрая по съвет на Райковски ще взема да напръскам с препарат около кошерите и трева там няма да има, но ми се иска да си начеша първо крастата с някакъв тример
                    Не помня колко вата е ,но мисля , че е само един модел. Най неудобното е , че ти виси в ръката и го "мандахерцаш" буквално Мисля , че ще се справи като ти гледам тревата За корави плевели не става..определено

Коментар

• От: За тревичката в дворчето.

И аз съм на тоя хал в момента.Бурените искат да ми откраднат къшата,а аз още даже не съм я и направил.
                      Та мисля да купя някоя машина и когото и да попитам всеки ме насочва към най-скъпите.
                      Май тази година ще взема на заем и догодина профи-машинка за 1000лв

Кажете де,все пак,какво ще ми препоръчате за гадните бурени. Мястото е 1,5 декара.

Коментар

• Re: От: За тревичката в дворчето.

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                        И аз съм на тоя хал в момента.Бурените искат да ми откраднат къшата,а аз още даже не съм я и направил.
                        Та мисля да купя някоя машина и когото и да попитам всеки ме насочва към най-скъпите.

Кажете де,все пак,какво ще ми препоръчате за гадните бурени. Мястото е 1,5 декара.
                        Ами пробвахме 2-3 китайски (бензинов и електрически) (предадоха богу дух) и накрая хускварна за 1000 и кусур, ама тва е положението. Сега щил гледам имат добри предложения, ама цената пак такава-злобна...

Коментар

Зависи с колко време разполагаш Аз преди ги пръсках с препарат от който изсъхват ..събирам ги и ги горя. После част от мястото го засадих с райграс . Но и при него трябва косене и поливане Иначе не става с тример ..трябва сериозна машина .

Коментар

За бурените имаме една служебна хонда само с метален нож от тези триъгълните. Много яка машина. Всичко дялка. Но и тя е от злобните ценово...
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ето на това съм се спрял дано да не сгреша.
                              Штил FS 56 C-E.
                              Посъветва ме човек който ги ремонтира и продава.
                              Все пак цената е промоциoнална сега 585лв с комплект корда и нож.

Име:F-FS56-D001_p.jpg.png
Прегледи:3
Размер:43.1 КБ
ID:5474435

Дано да не сгреша.

Aма това със пръскането не съм го изключил,смятам и да пръскам.
                              Утре ще понаправя някоя снимка да поизясним нещата.

Коментар

Ето на това съм се спрял дано да не сгреша.
                                Штил FS 56 C-E.
                                Посъветва ме човек който ги ремонтира и продава.
                                Все пак цената е промоциoнална сега 585лв с комплект корда и нож.
                                [ATTACH=CONFIG]573862[/ATTACH]

Дано да не сгреша.

Aма това със пръскането не съм го изключил,смятам и да пръскам.
                                Утре ще понаправя някоя снимка да поизясним нещата.
                                Ей това е решението И аз искам такава...Поздравление за избора

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X