Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За тревичката в дворчето.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За тревичката в дворчето.

Жилото за газта е стоманена тел вкарана в броня,като телта в двата си края е огъната специфично,бронята в единият си край се заступорява в ръчката за подаване на газНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5934.jpg
Прегледи:1
Размер:105.2 КБ
ID:5461675,а в другият си край се заступорява с П-образна планка и болтче към корпуса на двигатела.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5935.jpg
Размер:130.3 КБ
ID:5461676

Жилото (телта) в единият си край е захванато в ръчката за подаване на газ,а в другият към "лостовата" система на карборатора.

Име:IMG_5936.jpg
Размер:109.8 КБ
ID:5461677
    Ръчка за газ вкомплект с жило,водят ги универсални маже да се намери от 18-40лв зависи от магазина колко е марков.Иначе наистина сама си подава газ когато се натовари в по-висока и гъста трева и оборотите и паднат,ако махнеш горния капак ще видиш колко просто и гениално е направено ,управлява се от въздушната струя за охлаждане на цилиндъра .Успех.
    Трагичното не е смъртта, а животът, който
    хората живеят или не изживяват до смъртта си.
    Чарлз Буковски

Коментар

Огромно благодаря! Записвам в тефтера бира. Капака махнах още като я гледах. Когато я пробвах се замисли да гасне и затова си мисля да и накова едно жило.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

А ако вземете и аерирате тревичката , ще ви зарад зелен килим след месец :-)
        HONDA XL650

Коментар

Дай сега на български.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аериране, най-общо казано с една вила се дупчи почвата, така през дупките влиза кислород в нея.Валирането, аерирането, торенето, търмъченето на мъртвите треви , както и правилното поливане доста подобряват качеството на тревата.Но все пак зависи на кой колко му се занимава и инвестира.Аз лично спрях всички тези процедури, просто мерака с времето намаля.Но ефекта от поливна система за мързеливи стопани като мен е най голям.Иначе съм в близки контакти със собствениците на една фирма за поддръжка и сега има всякаква техника, не е като навремето кога аз започвах, тогава даже нямаше кой да ми каже А и Б-то на декоративната трева.
            Последно редактирано от BRANCO; 16-03-13, 12:15. Причина: повторение

Коментар

Ами да взема да си направя някакъв валяко аератор, така ще комбинирам двете дейности. Барабан с заварени на него шипове и пълен с нещо за да тежи. Има ли подобни готови дивайси?

Коментар

Не може да няма, все пак сме 21-и век.Тези дни като се видя с момчетата ще ги питам и ще дам точен отговор.Скоро си купиха една машина която събира мъртвата трева.На вид е пак като косачка, аз му викам бензинов търмък.
                Последно редактирано от BRANCO; 16-03-13, 12:28. Причина: допълнение

Коментар

Аз в момента работя по валяк ,но не и за аериране. Малко варелче от боя една водопроводна тръба със същата дължина и няколко кръстосани арматури вътре .Ще го пълня с бетон..да видим какво ще стане.. Сега избирам вида "треволяк"...5 кг са за около 150 кв.метра от евтината
                  ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Има такива валяци. Аз никога не съм си играл да аерирам особено, ама понякога като не ме мързи минавам на почивки навсякъде със тежко гребло. Иначе на мойта газта е направена само с един лост със задържащо положение. Ама още е затрупана машината та като я извадя може и аз да снимам, но в долния край към карба е абсолютно същото като горните снимки. Помага като се засилваш към някой по-обрасъл участък , ама по принцип на тревата си й харесват високите обороти на ножа.
                    висете отпуснато

Коментар

За аериране се продават едни като чехли с пирони отдолу. Нахлузваш ги върху обувките и ги стягаш с ремъци. И като ходиш след косачката едновременно косиш и аерираш. Аз си купих миналата есен и нямаше много време да ползвам, но тази година ще видя какъв е ефекта от тях.

Коментар

Валяк си направих от стара кофпомпа пълна с бетон,

Име:IMG_5940.jpg
Размер:161.8 КБ
ID:5461757

Име:IMG_5941.jpg
Размер:191.5 КБ
ID:5461758

Име:IMG_5942.jpg
Размер:170.5 КБ
ID:5461759

Име:IMG_5943.jpg
Размер:227.5 КБ
ID:5461760

Име:IMG_5944.jpg
Размер:226.2 КБ
ID:5461761
                        Трагичното не е смъртта, а животът, който
                        хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                        Чарлз Буковски

Коментар

Почвам да издирвам такова. Бетон, винкел и ръце имам...

Ако му се заварят и едни шипове, дали няма да върши и работата на аератор или не е добре на всяко косене да се аерира и ти трябва два валяка?

Коментар

Много добре е станало валячето...Много добре!!!
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Намерих си коф помпа. Намерих и бронзови плъзгащи лагери за високо натоварване за да се търкаля по лесно. Сега оставя да ги събера и да лея бетона. Само да останат два часа свободни за заваряне.

За косачката, мерак голям. Остана един час тази неделя и веднага го използвах да сменя маслото. Какъв катран излезе, не е истина. Сложих оригинално Волво масло 10w30, такова имах останало от Трактора. Запалих, косих на най-високата степен и учудващо за мен не гаснеше дори и през чимовете. Открих, че има и самоход който работи перфектно, да не повярваш.

Както си косих изведнъж угасна и повече въпреки опитите ми не запали. Предполагам, че е от бензина, има само един пръст на дъното на резеорвара. Незнам така ли трябва да остава. Нямах бензин да налея, че всичкия го смесих с двутактово за резачката, а и време нямаше за повече косене. Другия уикенд живот и здраве опитите ще продължат ако остане време.

Коментар

Аз също мисля да реновирам тревата на вилата... надявам се до средата на месеца да съм направил сондажа,че да имам вода за поливане. За сега плана за тревата е следния,поправете ме ако бъркам някъде или ми е грешна технологията
                                1. Минавам двора с мотфреза (казаха ми че трябвало да е сухо) ... изчиствам старата трева,каманаците и боклуците които излязат: (Доколкото успях да събера инфо,най-правилно било късната есен преди фрезата да се мине цялото с права лопата и после да се фрезова) ама в моя случай вече е късно.
                                2. Изровените от фрезата места се запълват с нова пръст
                                3. След почистването избирам смеска според условията.Аз съм с южно изложение,но имам няколко дръвчета в двора вкл. един бор.. и за под дърветата и сенчестата част мисля да ползвам др. смеска (за сенчести терени) грешно ли е?
                                4. Посявам тревата и валирам,след което почвам да поливам? Имам план за автоматична поливна система... гледах някакви цени (не ми харесаха) и май ще си я правя сам. ЩЕ си положа тръби предварително,ама за др. неща ще видим,как ще ги измисля. Та.. след като почнем да я поим тревата... торове някакви трябва ли да се слагат и ?
                                До тук на правилна посока ли съм ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X