Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се държат вашите климатици в студа?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Как се държат вашите климатици в студа?

    Климатика е втора употреба. Присъствах, когато монтираха и зареждаха. Има датчик за заскрежаване.
    Днес го пусках пак. Работи си.
    Питата се заскрежава, но вътре спира да духа и за няколко минути си се размразява сам и пак се включва.
    Днес работи по-дълго. Градусите ги покачвах постепенно и заскрежаването беше доста по-малко.
    Your conscience is all you can take to your grave.

    Коментар


    • От: Как се държат вашите климатици в студа?

      Колеги здравейте отново!
      При мен има лъч светлина, но незнам дали да се радвам, че са минали успешно само 48-часови проби, а не 72 ч. както е по закон!
      След много консултации с различни фирми и техници,онзи ден реших да сваля платката и вътрешната турбина, за да ги нося в сервиза, да видят къде е проблема и дали ще могат да измислят /присадят/ друга платка или турбина ,ако проблема е в тях и немогат да го оправят!По рано през деня, смених за всеки случай двата кондензатора на външното тяло, дане би нещо да е от тях, но не беше! Разкулачих кутията на вътрешното тяло и преди да сваля цялото управление /платката и турбината/,реших да зачистя всички кабелни обувки и тези с пласмасовите куплунги с многото крачета,както и огледах за студени спойки /нямаше/!Стигнах накрая и до датчиците /термо двоиката-за въздушния поток и тази която е на тръбите на самата пита/ ,разкачих ги и ги замерих! Този за въздушния поток работеше, но втората ту отчиташе стойности ту прекъсваше!След зачистването на крачетата и - пак съшата работа!Случайно имах подръка няколко подобни,избрах една с близки параметри които хванах от старата ,закачих ги и направих проба!След тестовия режим при пускане /2-3 мин/ климатика заработи! Няколко пъти /4-часа го наблюдавах/ си обръщаше режима да разкрежава и си бачкаше като пич! Зарадвах се и го сглобих,така и така най-рано в понеделник можеше да нося частите за ремонт! И така вече два дни си работи като нов, а дали съм успял да си го оправя сам -времето ще покаже, ако пак даде фира ще пиша!
      Само един приятел ,който не е техник на климатици ,но се разправя с хладилни инсталации ,допусна и ме насочи ,че проблема може да е от термо двойката, която ако не работела коректно можела да прави бъг в програмата и от там се бъркала цялостната работа на климатика!

      Благодаря ,на отзовалите се колеги, а ако има проблеми по натам, ще пиша и ще умуваме евентуално за присаждане на друго управление!
      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

      Коментар


      • От: Как се държат вашите климатици в студа?

        Опитах се да направя едно точно измерване на консумацията. То пък се оказа топла зимата, ама нейсе.
        Предварително правя уговорката, че замерването касае единствено и само моя климатик, при условията които са при мене. Данните са само за обща култура.
        Климатиака е Митсубиши неинвертор, 9-ка. Условиата в стаята бих казал, че са кажи речи от най-неблагоприятните. Последен етаж, 3 1/2 външни стени, според мен, изолирани не много добре, външно. Прозорци на 3 от страните, макар и с Ка стъкло. Висок таван, кубатура към 50.
        С контролен електромер, закачен само за този климатик, за 18 дни, до днес, имам 130Kw. Значи средно по 7,2 на ден. Сметнати по 19ст сердна крайна цена за киловат(нощна /дневна). По междинните наблюдения които имам е че в най-студените дни ми вдига разхода до към 13К. В топлите пада на 5-6К. Не съм го спирал. Настройвам го, когатото ме няма и когатао се спи на 17-19. Когато стаята се ползва и особено преди лягане, го пускам за малко на макс. По този начин, след като стаята вече е темперирана, климатика обръща въздуха наистина като калорифер, и за няколко минути се усеща усезаема разлика. Иначе, ако се тръгне от студена стая, 8-10гр. както става зимата, и цяла нощ да работи на макс, ако вън са -10, няма стопляне. Трябва си време за загряване на стените

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X