Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се държат вашите климатици в студа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се държат вашите климатици в студа?

Поставен на 21, поддържа 21 градуса. Никакъв проблем. Най-много да спре за 5 мин.... за 12ч. Топли и поддържа. Daiseikai.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      Нищо не пречи на външната пита да се набие с боклуци за 6 месеца, от там и неработенето. Добре е два пъти годишно да се прави почистване и на двете тела, а поне веднъж и проверка на хладилния агент.
      Отвън са чисти питите.При обръщане за размразяване вътрешното тяло при мен става като живо,шума е неописуем.
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Имам и един General Electric 9 произведен 1994г,стаята е 18кв. за момента я отоплява но не може да дигне повече от 24градуса,а новите ми климатици за по 1500лв. на момент ми идва да взема големия чук,след това с чука и при VIMAX

Коментар

Фуджицу 12BTU (3 години ) обледяване само при снеговалеж и мъгла. Температура измерена на ~80 см от пода .гр Пловдив
          Прикачени файлове
          LZ1UFS

Коментар

Моя климатик е руски.Котел.Работи с донбаски,слагам му и едни завързаци от дъб от корена(нарочно си ги поръчах 30х30х30).Клада го следобед в 15.00 и така до следващия следобед....Не съм забелязал да му е замръзвало външното тяло....
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

С централно парно съм но е нагласено да подържа 24 градуса. Оттам нагоре който иска пуска климатик и за целта във всяка стая има по една инверторна 12-ка на Panasonic. До сега вече 4 години съм нямал никакви проблеми при много ниски температури. За целия период на експлоатация до сега съм забелязал няколко пъти този в моята стая да минава в режим на размразяване на външното тяло, но при мен прозореца е постоянно отворен, защото пуша доста и климатика вижда голям зор. Почти не спира. Между другото схемата за подържане на температурата с парно и доотопляване с климатик се оказа доста ефективна. Щом се пусне климатика парното само се изключва заради превишаване на температурата. Вече трета година ползвам този метод на отопление с два източника. Управлението на радиаторите е електрическо и дистанционно на Honeywell като за всяка стая е независимо.
              My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Имам парно руско чугунено котле,хамалогията е доста и затова сложих климатици,ще си минавам на руското.

Коментар

mihov_1969

Място
                  >>>Раднево<<<

Моя климатик е руски.Котел.Работи с >>>донбаски<<< .................

Предател
                  Тва е престъпление бре

Климатика ще направи 28 в стаята кът цъфнат налъмите , с три мицубишита съм и една мидея работили са и при по-големи студове миналата година , проблема на мидеята/ не инверто/ е че като размразява духа "студено" вътре мноо тъпо.

За тия години освен чистене друга профилактика не съм им правил и да чукна на дърво засега работят. Не съм съгласен с колегата че може да е намалял фреона. Поради каква причина ще намалява фреона , данеби хладилника да си го зареждате през определен период. За да е намалял значи има пробив , а да зареждаш пробит климатик е малко . Много ме кефят автоджамбази дето викат абе той климатика си работи перфектно ама иска зареждане хо хо хо
                  088455338две
                  "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                  Джамбазов 2010г..

Коментар

В офиса Мидеа 12-ка, неинверторен, вече четири зими ни топли безпроблемно. Есента се включва, напролет се изключва. Пак там един Краун 12-ка, също неинверторен се изложи още първата зима ( замръзна ) и от тогава не го включвам. Иначе в къщи - като Mihov1969, с котле, обикновено работи "нон-стоп" до напролет...
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                      Имам парно руско чугунено котле,хамалогията е доста и затова сложих климатици,ще си минавам на руското.
                      При теб има и нещо друго, не може да са толкова зле пък... Модерна "девятка" да не се справя с 14 квадрата?!

Коментар

Май има и нещо друго, ефективноста(КПДто) е различно при различна външна температур. Изглежда не случайно го дават при температура 6гр. когато вероятно е най-голямо.
                        Иначе, защо да няма от къде да изпуснат? Има поне 2 холендъра, освен спойките. Лесно ще извикам да го заредят с-у 80лв., ама ако нищо не се промени ще си умра от яд.
                        От това което чета до сега, горе-долу си вадя заключение, че във веднъж вече затоплени помещения климатиците се справят с поддържане на температурата. Но при ледени стаи като при мен, в такива студени дни, явно идва нанагорно.

Коментар

Мидея 12 ка конвенционален...в момента е на 30 градуса ,вътре е 26 градуса с живачен термометър в средата на стаята и съм по къс ръкав.....Миналата зима при -24 градуса го бяхме изключили и не тръгваше докъдо не го полях с маркуч вряла вода от бойлера .....Та сега не се гаси ....Митсубиши 12 ка конвенционален прави 30 градуса в спалнята и не се трае от жега ....по принцип мидеята е по слаба работа в сравнение с митсубишето ....
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Климатик нов Mитцубиши . Преди това 2 години Самсунг /голямо дърво отървах се от него - две години мръзнах/. И двата инверторни.

1.Първия ден на студена стая Митцуто не можа да отлепи и да затопли стаята. Слагах го на 20 след това и на по висока но си беше студено целия ден . Явно студените стаи са го подплашили или просто по дефолт е Самурай и първо трябва да страда.Хубаво де той се мъчи но защо и аз да се мъча.
                            Като си тръгнах го оставих на 20 град. до сутринта. На сутринта влизам в офиса и топло да му се невиди. Дигнах го на 24 град. и ОК. Цял ден беше топло.
                            2. Утре ще видя как ще се държи.
                            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Незнам как го дишате тоя 30градусов въздух! В спалните се държи 20 градуса макс...инъче не се спи.

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                                Незнам как го дишате тоя 30градусов въздух! В спалните се държи 20 градуса макс...инъче не се спи.
                                Да нистина. До сега където съм живял на парно температурата никога не е превишавала 20 градуса зимата, и съм се чувствал добре. Сега и при брат ми с малко бебе е така 18-20 с парно. Като дойде ред да го къпят, пускат климатика да позатопли още малко спалнята, и толкова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X