Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се държат вашите климатици в студа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се държат вашите климатици в студа?

Колеги, не очаквайте от климатиците моментен резултат като от калорифер 5 kW !

Въздуха който преминава през вътрешното тяло си променя температурата +/- 2-3 градуса според режима на работа,
    и при стайна 8-10 не може да Ви гори ръцете,
    и като добавим студено помещение,
    трябват поне ден-два за темпериране и поддържане на желаната от Вас температура.

От огромно значение е и колко Ви е "проветриво" помещението, имате ли изолация, колко са дебели стените и с какво са зидани,
    и не на последно място, външната температура и влажност на въздуха.

Темата ми е доста интересна, но освен това как се държат вашите климатици, силно ме интересува:

Как се държат вашите електромери ?
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Re: Как се държат вашите климатици в студа?

Миналата зима като монтираха мицубишитата ги мерих с термосондата на мултицета: изходящия въздух беше около 45 градуса. Тази вечер ще ги премеря пак, но разликата е доста повече от 2-3 градуса.

Иначе: ЕПК, стените са отвън бетон и отвътре тухла 4-ка, няма изолация, алуминиева дограма с термо-мост и двойни К стъкла, изложение югоизток ( кухня, хол, стая ) и югозапад ( 3-те стаи ). Проблема е че долния апартамент е празен и е с отдавна изгнила чамова дограма с единични прозорци, температурата сигурно е колкото външната. Пода е осезаемо студен въпреки двойния слой ламинат.

Електромера: последната сметка: 350лв. В блока няма топлофикация, 5 климатика, 2 бойлера, печка, пералня, хладилник, etc...

Разделили сме се горе-долу по равно. Аз и щерката сме правени за Маями, жената и сина за Сибир. Но освен нас има папагал, две персийки, десетина орхидеи които точно сега са решили да цъфтят и купчина други цветя дето не знам какви са. Мицубишитата духат изключително 'меко', не се усеща жегата която дават. В комбинация с 30+ саксии които се поливат ежедневно въздуха не е сух и в целия апартамент е приятна температурата.
      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
      Suzuki Grand Vitara 1.6
      LZ1ZPM

Коментар

От: Re: Как се държат вашите климатици в студа?

Първоначално публикуван от Zarhi Преглед на мнение
        Миналата зима като монтираха мицубишитата ги мерих с термосондата на мултицета: изходящия въздух беше около 45 градуса. Тази вечер ще ги премеря пак, но разликата е доста повече от 2-3 градуса.

.
        По скоро премери на 20см над пода под вътрешното тяло.

Коментар

Re: Как се държат вашите климатици в студа?

Е там е ясно че няма да има и 20 градуса. При стенни вътрешни тела и температура под плочата на пода -10 то е ясно. Много ми се искаше да сложа подови/стоящи вътрешни тела, ама парите им бяха умопомрачаващи.
          Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
          Suzuki Grand Vitara 1.6
          LZ1ZPM

Коментар

Първоначално публикуван от Zarhi Преглед на мнение
            Е там е ясно че няма да има и 20 градуса. При стенни вътрешни тела и температура под плочата на пода -10 то е ясно. Много ми се искаше да сложа подови/стоящи вътрешни тела, ама парите им бяха умопомрачаващи.
            Е, то там е интересното. Че крачетата ни са и по-ниско обикновено....

Коментар

Mitsubishi 9-ка на 3 години и Daikin 14-ка втора употреба. Вътрешна изолация с 3-5 см фибран, където е Митсубишката, 200-400W отвреме на време след като си достигне зададената температура, достига я 15 минути след пускане. До момента не се е размразявал, тази година му е първата активна работа на отопление. Дайкина е малък за стаята с частична вътрешна изолация, в големите студове се тормози доста. Шуми като малко водопадче повреме на размразяването, но е тихо и се усеща само вечер. Забелязах че Митсубишито вдига над зададената температура в стаята с 2-3 градуса, а Дайкина я дръжи точно.

Коментар

За мен темата е много интересна .

Ако нямате нищо против в бъдещите постове да пишете и сметката на тока при използване на климатик, за да сравним колко е на "далавера" инверторен или конвенционален климатик и съответните марки.

Аз в момента съм с акумулиращата печка /за първи сезон/ на нощна тарифа и обещавам да пиша за сметката на тока следващия месец. За сега съм изключително доволен - абсолютна тишина, равномерна комфортна температура от нагорещените тухли. Отоплявам 20 кв.м. Печката е Dimplex 3.4 kW.
                Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                Бахти, как се изказах...

Коментар

Здравейте,
                  днес климатика ми LG 24 .. обикновен (не е инвертор) изпуши яко (външното тяло). Някакъв пушек тип пара (без мирис). Питането ми е дали е нормално за тоя студ или се е запушил извода за конденза. Климатилка си работи иначе , но ме притесни това пушене. Дали не е фреона да е избягал?
                  Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Първоначално публикуван от Stefchev Преглед на мнение
                    Здравейте,
                    днес климатика ми LG 24 .. обикновен (не е инвертор) изпуши яко (външното тяло). Някакъв пушек тип пара (без мирис). Питането ми е дали е нормално за тоя студ или се е запушил извода за конденза. Климатилка си работи иначе , но ме притесни това пушене. Дали не е фреона да е избягал?
                    Размразил се е.

Коментар

Здравейте,
                      Не е фреона .Спокойно.Това е дефрост система.Размразява външното тяло....до време.Като паднат още температурите си вземи един сешоар и ти ще го размразяваш през 2 часа.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Фууу, тамък си викам хайде отиде си.
                        Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Здравейте,
                          Щом издава звуци и вътре духа топло (зимата де ), значи всичко е наред !

Ако трябва да съм по-сериозен, гледай да има място около външното тяло, щото като стане ледена топка, ако няма къде да се оттича при размръзяване, е проблем.

Коментар

Чудя се кога ли ще минат от РИОКОЗ да глобяват за шум и вибрации по-голямата част от отопляващите се с климатици... На моя блок (ново строителство) има доста накачени кой където свари и вечер е една синфония... Ако не бяха семейства с малки деца досега да съм отстрелял външните тела. Като си легна имам чувството, че съм в машиностроителен цех трета смяна...
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                              Чудя се кога ли ще минат от РИОКОЗ да глобяват за шум и вибрации по-голямата част от отопляващите се с климатици... На моя блок (ново строителство) има доста накачени кой където свари и вечер е една синфония... Ако не бяха семейства с малки деца досега да съм отстрелял външните тела. Като си легна имам чувството, че съм в машиностроителен цех трета смяна...
                              И аз се радвам на звучната работа на комшийските.

Дайкините на комшиите от съседния двор ги чувам прекрасно, а този който е на къщата близнак на моята, и е голям от супер-неизвестна марка, го и усещам, та препоръчвам на всички да си монтират външните тела в/у тампони (лев-два/бр.) дори и за собствен комфорт.

Аз съм с китайски Hitachi 14 и 8, но са доста тихи в сравнение с някои прехвалени марки,
                              не съм доволен когато отвън е под -10, но проблема не е в тях,
                              а и ми харесва, че миришат тока !

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                                Точно когато минат да глобят и тези дето ми удимяват душата и покриват колата с прах.

Наложи се да си запуша всички отвори на комините в къщи ама май някой пали печка и в одушника в кухнята , пък да отворя прозорец да проветря дори не смея камо ли да проснеш дрехи навън зимъска
                                088455338две
                                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                                Джамбазов 2010г..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X