Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се държат вашите климатици в студа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се държат вашите климатици в студа?

Три броя Дженерал 12-ки. В спалнята поддържам 24 - 25 С при зададени 25С. В другите помещения температурата е 22 - 23С при зададени 20С. С добра дограма и стъклопакет съм (едната стена на всички помещения е витрина, а не нормални прозорци), но над плочата имам само небе (няма покрив и таван отгоре), нямам изолация на външните стени и долния етаж не се отоплява! При това положение на нещата миналата година платих 3 месеца по 300лв. за ток а другите месеци от 150 до 200лв. (когато се отоплявам). Тази година реших да пробвам без да спирам въобще климатиците, а и имам 3 месечно бебе, та за миналия месец платих 200лв., от които 50лв. са от бойлера ( на отделен електромер е, 600л. е и е отгоре на покрива /терасата). Доволен съм, и като се има в предвид че тука дървата са по 90лв. кубика за дъб а ми трябват не по-малко от 12 - 15 кубика за зима + хамалогията + опушен апартамент за ремонт всяка пролет, та съм на сметка от климатиците.
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

За всички собственици на Hitachi:

Днес бях в сервиза на К&К (Техномаркет) относно проблема с топленето при отрицателни температури.
      Корифея на климатиците ми обясни, че софтуерно са ограничили компресора да не си дава зор под -5 градуса,
      от където идва и ниския разход на електроенергия (но какво от това !).
      Преди проблема се е решавал със смяна на платката, но вече могат да сменят софтуера, което е доста по-изгодно.
      За сега нямат опит, защото го правят отскоро, и не знаят как софтуера за по-новите, ако въобще е съвместим,
      ще се държи при по-старите подобни модели.

Надявам се да успея преди Н.Г. (но след края на света, разбира се ) да разкостя 14-та и да занеса платката,
      след което ще споделя резултата.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
        За всички собственици на Hitachi:

Днес бях в сервиза на К&К (Техномаркет) относно проблема с топленето при отрицателни температури.
        Корифея на климатиците ми обясни, че софтуерно са ограничили компресора да не си дава зор под -5 градуса,
        от където идва и ниския разход на електроенергия (но какво от това !).
        Преди проблема се е решавал със смяна на платката, но вече могат да сменят софтуера, което е доста по-изгодно.
        За сега нямат опит, защото го правят отскоро, и не знаят как софтуера за по-новите, ако въобще е съвместим,
        ще се държи при по-старите подобни модели.

Надявам се да успея преди Н.Г. (но след края на света, разбира се ) да разкостя 14-та и да занеса платката,
        след което ще споделя резултата.

Аз съм с Хитачи и нямам никакви проблеми от 2006 година до сега.Сервизиран е два пъти.Топли и охлажда вярно през тези години.Отоплявам с него около 32кв.м/което си му е много/ но не се зори и е топло/около 22-23 градуса/.Не знаех ,че има проблем с платката и работа в студено време.
        Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
        GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
          Аз съм с Хитачи и нямам никакви проблеми от 2006 година до сега.Сервизиран е два пъти.Топли и охлажда вярно през тези години.Отоплявам с него около 32кв.м/което си му е много/ но не се зори и е топло/около 22-23 градуса/.Не знаех ,че има проблем с платката и работа в студено време.
          Колега, не се изразих правилно, става дума за RAS/RAC 14 EH1.
          Ще му сменят му софтуера с този от ЕН3, но не беше ясно как ще работи (към момента когато писах в темата), но всичко би трябвало да е О.К.

Твоят климатик кой модел е ?

Коментар

Да не отварям друга тема, ако може един въпрос. Е, тоя климатик дали ще ми топли стая 18кв.м.:
            http://megaelectronics.bg/klimatici-...cs-hr12nt.html
            От фирмата ме навиват за инверторен, щото тоя в голям студ нямало да топли, ама сега не мога да дам повече пари.
            П.П. Външното тяло ще е в остъклението на верандата.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
              Абсурд! Нищо добро не те чака. Трябва му мнооого въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                Абсурд! Нищо добро не те чака. Трябва му мнооого въздух.
                Мога да го сложа и отвън. Мислех, на по-топло по-добре. А верандата не е много уплътнена.
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                0887770735

Коментар

Ако е вътре, зимата верандата ще ти е фризер, ако го ползваш пък и лятото, сауна. Освен това, така се намалява и ефективноста му. За марката нищо не мога да те посъветвам, на тази не и се носи добра слава.

Коментар

Това е другото, което гледам:
                    http://megaelectronics.bg/klimatici/invertorni-klimatici/staini-klimatici/hisense-as-12ur4svnvl.html .
                    0887770735

Коментар

Да не отварям друга тема, ако може един въпрос. Е, тоя климатик дали ще ми топли стая 18кв.м.:
                      http://megaelectronics.bg/klimatici-...cs-hr12nt.html
                      От фирмата ме навиват за инверторен, щото тоя в голям студ нямало да топли, ама сега не мога да дам повече пари.
                      Необходимата отдаваната мощност за отопление/охлаждане е 60-70 W на куб. метър.
                      Някои спецове предпочитат да се застраховат, и препоръчват преоразмеряване до към 80-100 W на кубик, но така пада ефективността, защото по-малките машини са с по-голям COP/COR, а от там и по-малкия разход на ел.енергия,
                      но всичко е въпрос на сметка и преценка на помещението.
                      Ако климатика ти трябва преференциално за отопление, задължително инверторен.
                      Външното тяло трябва да се обветря добре !

P.S. Ще дам пример за бърза сметка, без да влизам в подробности:

Климатик 9 -Помещение 45 куб. метра.
                      Климатик 12 -Помещение 60 куб. метра.
                      Климатик 14 -Помещение 70 куб. метра.
                      Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 27-12-12, 15:48. Причина: P.S.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        Необходимата отдаваната мощност за отопление/охлаждане е 60-70 W на куб. метър.
                        Някои спецове предпочитат да се застраховат, и препоръчват преоразмеряване до към 80-100 W на кубик, но така пада ефективността, защото по-малките машини са с по-голям COP/COR, а от там и по-малкия разход на ел.енергия,
                        но всичко е въпрос на сметка и преценка на помещението.
                        Ако климатика ти трябва преференциално за отопление, задължително инверторен.
                        Външното тяло трябва да се обветря добре !

.

Това с ватовете на кубик доста относително. Факторите са много.
                        Изложние/север,юг,изток../ изолации, височина, процент остъкленост, вид дограма, панел/тухла, къща/блок, местоположение/Силистра,Сандански......и още доста.
                        Сриозните климафирми си имат програмки за прсмятане спрямо конкретните параметри.

Коментар

Идеята ми е да поддържа 14градуса и в големите студове. А, като съм си в къщи, ще си паля и камината.
                          0887770735

Коментар

Идеята ми е да поддържа 14градуса и в големите студове. А, като съм си в къщи, ще си паля и камината.
                            Тогава конвекторен радиатор, по би ти свършил работа. Щото в големия студ климатика е доста неефективен. Дори и инверторния.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Тогава конвекторен радиатор, по би ти свършил работа. Щото в големия студ климатика е доста неефективен. Дори и инверторния.
                              А сметката за ток....
                              0887770735

Коментар

А сметката за ток....

Ами при отрицателни температури, няма да е доста по-различна. Това от опит, не от реклами.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X