Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се държат вашите климатици в студа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се държат вашите климатици в студа?

На съседите климатика се скъсва да тече , от моя нищо . Влажността е еднаква и за двата.Всъщност не тече вече втора зима , обаче си топли .Наближава ли краят на живота му или тази "суша" означава нещо друго.
    RAV 4
    F650GS

Коментар

Щом не натрупват лед не ги мислете. Разликите идват от различните режими, в които работят и различните алгоритми за размразяване.

Коментар

Моите Не натрупват лед и работят в напълно автоматичен режим, единствено променяме градусите вътре в стаята но това е в диапазона 22-24.
        LZ3YG

Коментар

Сметката ми за ток към 18.12.2012 е 110 лв., като се има предвид, че 2/3 от крушките са енергоспестяващи,
          и е ползван само единия климатик който е Hitachi 14 EH01,
          но в големите студове се налагаше няколко пъти да му се помага с радиатор.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Два Дайкина подови 12-ки сметка за декември 150лв за цялото домакинство.От тази зима съм за първи път с климатици като бях заклет фен на дървата.Оказа се че съм се заблуждавал.
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Колеги ,за да не отварям друга тема ,да попитам по-запознатите /ако има такива/ за един стар /7-8 год./ обикновен климатик Мидея-модел/KFR-61C/ - с параметри охл.-21000BTU и отопл.-23500BTU, но за жалост, не е много разпространен!
              За всичките години, е работел безпроблемно и лято и зима ,дори и при -15,-20 гр. и е работел като вярно куче , до вчера!
              За два дни идваха няколко техници, уж да го погледнат и отремонтират, но понеже не е много разпространен модел,се отказваха!
              Та проблема е следния :
              както си работи ,изведнъж спира ,затварят му се перките и се включва интензивно да мига ,зелената индикация OPERATION /това е някаква грешка/! Други индикации не мигат !
              Трябва да го изключа от мрежата ,да изчакам повечко време ,за да мога да го стартирам отново от дистанционното ,но не всеки път захапва да работи! Проверен е за Фреон от техниците-има ,когато работи манометрите показват нормално налягане ,но по някое време се включва някаква защита и се изключва!
              Техниците допускат ,че е нещо по платката-токовете , но не са сигурни и не се наемат да го ремонтират!
              Обаждах се и до официалния вносител на тази марка "Магнум" за тук, /Климатика е купуван от друга фирма ,още преди "Магнум" да станат оф. вносители/, но и те не са запознати с този модел!
              Просто държа да го отремонтирам, въпреки ,че е стар и не че немога да купя нов!
              Молбата ми е да помогнете за разчитането на грешката /мигането/ ако има запознати ,или дадете някакви идеи за ремот или добър сервиз!
              / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Ето как изглежда китайска инверторна 12-ка след един час работа при вънка около-1-2 градуса.
                Помещението е в строеж и не се отоплява. Бъкел не разбирам от климатици, но като го видях, го изключих.
                Вътре беше настроен на 25 градуса. Затопли чувствително, но едва ли ги е достигнал.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:снимка0032.jpg
Прегледи:1
Размер:98.3 КБ
ID:5443742
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Я да го види някой има ли фреон.А спира ли да духа вътре топло и да обезскрежава на вън питата?
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

Не е спирал да духа топло, докато беше включен. Около час беше.
                    Монтираха го преди седмица, та едва ли е от липса на фреон.Вероятно е щял да достигне и такъв етап, но нали не му отбирам и го изключих
                    Питата се размрази сама след около час.

Коментар

• От: Как се държат вашите климатици в студа?

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Монтираха го преди седмица, та едва ли е от липса на фреон.Вероятно е щял да достигне и такъв етап, но нали не му отбирам и го изключих
                      Питата се размрази сама след около час.
                      Щом работи какво го мислиш. При мене и двата стават такива когато е много мъгливо.

Коментар

.
                        Причината е студеното помещение и това , че си го надул вътре на 25гр. При тези условия му се задава първо по-ниска температура - например 18 гр. и след няколко часа започваш да му вдигаш градусите с по 1-2.
                        Каква марка е китайчето?

Коментар

National
                          Не исках да го включвам с часове, защото не ми трябва да се грея аз.
                          Исках да ми помогне да се поосуши боята.
                          Духалката не се справя, че кубатурата е доста.

Коментар

Много е обледен, на практика това намалява топлобмена на външното тяло.
                            И при инвертора ми и при нормалния, не ми се задържа такава скреж. Започват си дефроз режима, без значение от температурата която е зададена вътре.
                            На тебе ти трябва режим на сушене, ама през зимата как ли ще стане!? Освен периодично да го пускаш на затопляне и сушене.
                            Колегата с повредения климатик. Наистина щом нямат резервни платки, работата ще е доста трудоемка и явно не им се изплаща да се занимават. Не знам, не е ли възможно да се присади друга платка и да се ползват датчиците на оригинала, но става доста работа за нагаждане.

Коментар

Стига бе, в тази влажност е съвсем нормално външното тяло да заскрежи. Оставяш го да работи и не го мисли, той си знае работата кога да влиза в дефрост...

А Колегата с неработещата Мидеа, има вариант с присаждането на друго управление.
                              Успех, ще помагаме.
                              Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                              Mercedes w212 E350 4matic
                              Ducati Monster 600
                              O888795575

Коментар

National
                                Не исках да го включвам с часове, защото не ми трябва да се грея аз.
                                Исках да ми помогне да се поосуши боята.
                                Духалката не се справя, че кубатурата е доста.
                                Ако няма нискотемпературен режим е нормално да заскрежи по този начин. Най-евтините климатици работят до 5 градуса положителна температура, точно защото нямат сензор за заскрежаване. После са до 0, до -5 и до -20.

Също съм на мнение че може да няма достатъчно фреон, но това лесно може да се установи. Ако не духа топло вътре или влиза в режим размразяване, но не може да размрази, това се получава.

Наистина е обледенил много и няма да се оправи сам.

Това че е монтиран наскоро не значи че всичко с фреона е ок. Монтажистите не го и проверяват, защото пристига от завода производител зареден с фреон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X