Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Като пренебрегнем вместимостта на бойлери, защото всеки който си купува бойлер знае колко литра иска да бъди вида на покритието, типа на нагревателя, магнезиев анод + тестер, вид на монтаж, тип на управлението, с или без серпентина.
    Ако някой се чуди какъв да е бойлера, стъклокерамичен или емайлиран, да знае че те са еднакви, просто някъде са решили да напишат стъклокерамични покритие за да звучи по тежко . Неръждаемите бойлери са най-издръжливи но пък по скъпи и според мен са удачни ако ще се купува 200 или повече литров бойлер. Има модели с 2 магнезиевия анода, а някъде пишат че са с по-голяма маса, но дали е така не мога да кажа. Има бойлери които могат да се монтират хоризинтално и вертикално, но това не е от голямо значение, вертикалния е по-добре, защото има повече остатъчна топла това, а в хоризонталния по-бързо изстива. Едни приятели казаха че за 1 къпане 80 литра едвам стигало. Ако на някой му се дават повече пари може да си вземе с електронно управление, казват че „много малко консумирало”, а пак нагревателя е 2KW . Идеята при него е че като ако бойлера е 200 литра и ако автоматично се вклщчва и изклщчва ще консумира по-малко ток, (подобно на инверторните климатици). Серпентината е яко нещо .

Коментар

Здравейте.
      Бойлера за моето семейство е най болната тема. След като му узтече гаранцията и нагревателя изгаря и се пробива.
      В началото запорнахме с първите варненски бойлери. Всяка година сменяхме нагревател, а на 4-5 бойлера се пробиваше. Една година баща ми купи хромникелов водосъдържател, но с него след 4-тата година по едната заварка протече. Завари го и след още 2 пак протече. Няколко дена по-късно и нагревателя изгоря. Купихме на елдом инвес с 5 години гаранция, със серпентина. Цяла зима парното ни дава топлото, но на втората година изгоря нагревателя. Тука нагревателя изкара повече по простата причина че половината от годината не се ползва. Обслужването беше много мидно, чак на 3-тия ден дойдоха да сменят нагревателя за тяхна сметка. След като изтече гаранцията изгоря пак нагревателя. Сложих нагревател, който беше никилиран и така го 7-8година докато не се проби.
      Сега сме с бойлер на дипломат (мисля че е пак на елдом инвест), след втората година му изгоря също нагревателя. Сега му е трета година.
      Има хора който казват че при тях изкарват по 7-8 години без да бутат нагревателя, но при нас може би от водата, на 2 години си заминава. при смяната вадя една-две кофи с варовик. Нагревателите са цъфна ли като майски рози.

Коментар

Дипломата е китайски бойлер да го знаете

Коментар

Дипломат=елдом инвест
          НИКОГА НЕ КУПУВАЙТЕ ТОЗИ БОКЛУК!
          Имам такова чудо в къщи от три години и половина, което ще изхвърля веднага. За това време два пъти сменях нагревател, а водата не е варовита изобщо. Просто си изгарят. Но последното е, че ми наводни дома като се проби серпентината за нагряване от котле.
          Ако искате да се занимавате само с техници и да си хвърлите парите на вятъра, купете и вие тази така рекламирана марка Diplomat !!!
          Всичките му части са боклук.

Коментар

Първоначално публикуван от dvdiakov Преглед на мнение
            Дипломат=елдом инвест
            НИКОГА НЕ КУПУВАЙТЕ ТОЗИ БОКЛУК!
            Имам такова чудо в къщи от три години и половина, което ще изхвърля веднага. За това време два пъти сменях нагревател, а водата не е варовита изобщо. Просто си изгарят. Но последното е, че ми наводни дома като се проби серпентината за нагряване от котле.
            Ако искате да се занимавате само с техници и да си хвърлите парите на вятъра, купете и вие тази така рекламирана марка Diplomat !!!
            Всичките му части са боклук.
            Благодаря на всички толкова полезни мнения в темата!
            И аз да споделя опита си с Дипломат... Монтиран от строителя на блока през 2006 г. Първо се спука възвратният клапан - 2007 г. После изгоря нагревателя - 2008 г. После протече - 2009 г. и последва смяна на бойлера като трябваше ние да си го свалим, да го закараме до сервиза някъде накрай града и после сами да си го монтираме... През 2011 г. гаранцията изтече и... бойлера протече... Като преди дни само прокапваше отвън, днес направо си течеше жълта вода и то точно някъде около нагревателя... добре че чух шума на водата навреме и го изключих направо от таблото...

След като изчетох всичко, стигнах до решението за мен - Св. Шишков.
            Единственото ми колебание е между нормален 80-литров и тези хибридни 30-литрови, които били като проточни, но не съвсем.
            Техническата страна горе-долу я разбрах, въпросът е дали наистина хибридния ще затопля достатъчно вода за къпане (жена съм, разберете ме, водата е моя стихия) Каква всъщност би била разликата между двата вида? Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от ladysmile Преглед на мнение
              ) Каква всъщност би била разликата между двата вида? Благодаря предварително!
              Хибридните стават, стига да имате трифазен ток 3х3 киловата. Предполагам нямате и остава класиката.

Коментар

Казах ви аз, още в началото на темата. Вземете си газов бойлер, вместо да се занимавате с ремонти, нагреватели и релета.
                Пусти страх от тая газ. 35 години сме с газови бойлери вкъщи.
                Първият беше немски и изкара 18 години само със една смяна на мембрана. Вторият е испански и досега никога не е имал проблеми.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Саше , голяма благинка си е газовия бойлер.Обаче има един проблем , като влезе жената да се къпе и няма излизане , всеки път се мъчи да свърши газовата бутилка.Ако беше един 80 литров бойлер нямаше да стои вътре поп половин час.
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

И тоя вариант го има, Румба. Прав си. Ама си е благинка.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Хибридните стават, стига да имате трифазен ток 3х3 киловата. Предполагам нямате и остава класиката.
                      Точно така - нямаме 3х3 и взехме класиката - 80-литров на Св. Шишков.
                      И тъкмо му се зарадвах, че 80те литра ми стигнаха, изглежда добре, отникъде не капе и загрява достатъчно бързо и... прокапа... Според домашния майстор - от уплътнението на нагревателя. Всички кабели вътре са мокри...
                      Вчера го купихме, утре ще се наложи да ползваме гаранцията за първи път...

Откога чакам и аз да стигне газифицирането до нашия район, обаче няма... пет години все казват "догодина"
                      Веднъж да дойде газта, никакви такива бойлери вече...

Коментар

Докато чакате да "дойде газта", най-спокойно можете да си го ползвате на бутилки пропан-бутан. Последващото задължително преработване на метан е елементарно, бързо и се състои в смяната на дюзите. За метан са с малко по-голям диаметър.

Коментар

Прав си Саше, моите дюзи за природната газ си стоят прибрани и чакат да дойде тръбата.
                          RAV 4
                          F650GS

Коментар

Четох и не разбрах - защо се пренебрегва проточния бойлер!?Предстои ми обзавеждане на нова къща и вчера разглеждах много варианти!Иска ми се бойлера да е проточен,но не знам защо не много разспространен,иначе се спрях на 120л с керамичен нагревател на "Елдом".Ще обслужва 2 бани и кухня.Ако някой има повече опит с проточен бойлер да сподели,защото има и плюсове и минуси!Принципно бих желал да монтирам проточен!

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
                              Четох и не разбрах - защо се пренебрегва проточния бойлер!?Предстои ми обзавеждане на нова къща и вчера разглеждах много варианти!Иска ми се бойлера да е проточен,но не знам защо не много разспространен,иначе се спрях на 120л с керамичен нагревател на "Елдом".Ще обслужва 2 бани и кухня.Ако някой има повече опит с проточен бойлер да сподели,защото има и плюсове и минуси!Принципно бих желал да монтирам проточен!
                              Ще се самоцитиерам: http://www.offroad-bulgaria.com/show...309#post187309
                              Минуса е, че трябва да имаш трифазен ток и подходящо окабеляване. Повече от 10 години ползвам такъв и не съм имал никакъв проблем. Лично според мен най-подходящ е 24 kW.
                              Другия вариант за проточен е на газ - ако ще се газифицираш, това е най-удобно, ако няма да се газифицираш - има и проточни газови бойлери на пропан-бутан. Недостатъкът им е, че трябва да ходиш да пълниш бутилки, но така или иначе, ако ще готвиш на газ(пропан-бутан) не виждам кой знае какъв проблем. Имам съсед на село, дето след 20 годишно ползване на проточен газов бойлер на пропан-бутан в апартамента си в града реши да си купи нов - по стария вече имало избила ръжда, та закара стария на село и продължава да си го ползва там без проблем.
                              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                                Ще се самоцитиерам: http://www.offroad-bulgaria.com/show...309#post187309
                                Минуса е, че трябва да имаш трифазен ток и подходящо окабеляване. Повече от 10 години ползвам такъв и не съм имал никакъв проблем. Лично според мен най-подходящ е 24 kW.
                                Другия вариант за проточен е на газ - ако ще се газифицираш, това е най-удобно, ако няма да се газифицираш - има и проточни газови бойлери на пропан-бутан. Недостатъкът им е, че трябва да ходиш да пълниш бутилки, но така или иначе, ако ще готвиш на газ(пропан-бутан) не виждам кой знае какъв проблем. Имам съсед на село, дето след 20 годишно ползване на проточен газов бойлер на пропан-бутан в апартамента си в града реши да си купи нов - по стария вече имало избила ръжда, та закара стария на село и продължава да си го ползва там без проблем.
                                А дали проточният бойлер дава по-висока сметка за ток в сравнение с обемния? Колко е месечната сметка за ток с проточен бойлер лятото?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X