Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Колеги не купувайте марката Теси вече втори такъв със рекламираното стъклокерамично покритие ми протича след 2 години експлоатация . Не е проблем сменят ги но хамалогията по монтаж демонтаж и транспорт са си за сметка на клиента.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да се похваля и аз.
      Тази сутрин цъфна балона на втория мой боилер от "поредицата "Теси". Точно 35 дни след гаранцията. При първия се случи около 50 дни след гаранцията.
      Малко са конструкторите, които могат да пресметнат толкова точно.
      ХвалА на такива инжИнери..
      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
      -----------------------------------------------
      Питието определя съзнанието....
      -----------------------------------------------
      0887770735

Коментар

Отдавна си знам, че колкото повече рекламират нещо, по да бягам от него!
        Колко реклами на Мерцедес сте гледали?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Отдавна си знам, че колкото повече рекламират нещо, по да бягам от него!
          Колко реклами на Мерцедес сте гледали?
          То и мерцедесите отдавна не са това, което бяха.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отдавна сме пълни и с реклами на Мерцедес.

А за бойлера - определено прецизна сметка, няма съмнение.

Коментар

Абе пълна случайност е мен ако питатате . При мен две тесита гърмят на около 2 години а на мой колега за същия период два елдомски така че качеството на всички марки независимо от рекламата е еднакво скапано. Гаранционния склад беше пълен с избили . Нещо не мога да си обясня къде им е сметката за 200 лева при 5 години гаранция примерно два пъти да ти сменят пробил бойлер. Не съм имал идеята че тоя бойлер е вечен но поне да си искара петте години гаранция без да го свалям и да си губя поне един ден. А ако не можеш сам да си го свалиш "гаранцията " ти излиза солена поразпитах как вървят цените и ми се поизправи косата . За да дойде майстор да го источи и демонтира 50 лева. Транспорт неизвестна сума но ако нямаш собствен едва ли ще са много желаещите да си качат в колата течащ ръжди бойлер и още 50 лева монтаж и пълнене пускане така че едни 100 - 150 лева за една гаранция те напускат ако не можеш да се оправиш сам. Те явно на това разчитат повечето хора да се откажат и да си купят нов . Аз понеже мога сам да се справям на инат ако трябва ще им го връщам до края на гаранцията и десет пъти . Спасението е в неръждавейката на вилата имам правен от неръждавейка бойлер на вече едни 20 години и не е мръднал. Третия бойлер в къщата е варненски от старите поцинковани слагах го преди да вляза в казармата преди 22 години и той не е мръднал работи си перфектно.
              Последно редактирано от sek.1; 22-11-10, 07:16.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

При майка ми бойлера е на около 40 години, някога беше с живачна ампула вътре, за терморегулатора. До сега са сменявани само нагреватели, ключове и терморегулатори. Няма все още теч от водосъдържателя, да не дърпам дявола за опашката де... Водата между другото е много "твърда".
                Казано е:
                -"Обичай ближния",
                щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Ама и то вече едни бойлери правят че лошо дати стане.На баба ми сменях боилера на скоро още от социалистичско време,двама човека еднам го свалихме а беше празем, тоя новия докато чаках комшията викам я да пробвам дали мога сам даго сложа и го вдигнах сам дори без никакво услие,вие смятайте от колко дебела ламарина ги правят
                  0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                    При майка ми бойлера е на около 40 години, някога беше с живачна ампула вътре, за терморегулатора. До сега са сменявани само нагреватели, ключове и терморегулатори. Няма все още теч от водосъдържателя, да не дърпам дявола за опашката де... Водата между другото е много "твърда".
                    Да, ама кой да им купува сегашните боклуци! Тия, от едно време, си бяха от 3мм тенеке топло поцинковано отвсякъде.

Коментар

Да, ама кой да им купува сегашните боклуци! Тия, от едно време, си бяха от 3мм тенеке топло поцинковано отвсякъде.
                      Тия от едно време... вкъщи протече след примерно 20 години. Текущия ми е на около 6-7, неръждаем на елдом инвест. Засега няма грижи, освен че преди седмица му смених цялата електрическа част без нагревателя.

И наистина трябваха двама човека за качване, но не е само от желязото на съдържателя. Ония бяха с доста по-дебела изолация, но от стъклена вата. Отделно и външната ламарина им беше по-дебела. Сложи и 20 годишните отлагания вътре (особено при твърда вода, сигурно има тонове варовик), и уравнението си излиза отвсякъде. От самия съдържател не вярвам да има повече от 5 кила разлика за 80 литров бойлер. Преко сили 10.

Сега пестят здравата явно, и от технологии, и от материали. Същия елдом в работата, но емайлиран, си отиде за 9 години. В същото време в другия офис има същия на 11, и няма проблем с него. Малък емайлиран (20л, или 15, не помня), замина за 4 години. Сега и там сложих пресен неръждаем, отново сьщите литри, пък ще видим.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Сега пестят здравата явно, и от технологии, и от материали. Същия елдом в работата, но емайлиран, си отиде за 9 години. В същото време в другия офис има същия на 11, и няма проблем с него. Малък емайлиран (20л, или 15, не помня), замина за 4 години. Сега и там сложих пресен неръждаем, отново сьщите литри, пък ще видим.
                        Така де, иначе щеше ли по повечето ТВ, всеки ден, да ме облъчват да си купя бойлер с "турболатор"

Коментар

Така де, иначе щеше ли по повечето ТВ, всеки ден, да ме облъчват да си купя бойлер с "турболатор"
                          А, това с турболатора наистина е хипер смешно. И патентован. Какво патентовали? - една навита тръба.

Коментар

Има полза и за нас от това, че пестят от дебелината на водосъдържателя. Има няколко къщи и един апартамент на седмия етаж в нашия град, бутнати от гръмнали бойлери. И една човешка жертва между другото. Сегашните просто тихо и мирно си протичат вместо да гърмят.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Има полза и за нас от това, че пестят от дебелината на водосъдържателя. Има няколко къщи и един апартамент на седмия етаж в нашия град, бутнати от гръмнали бойлери. И една човешка жертва между другото. Сегашните просто тихо и мирно си протичат вместо да гърмят.
                              Клапите са по няма 5лв! А че някой се е направил на "майстор", не го коментирам. Те някои и без спирачки карат, други икономисват от крушките на фаровете, абе свят широк-идиоти всякакви.
                              Майтап бе Уили!!!!

Коментар

Чудя се да се смея ли или да плача.Преди две седмици ми протече прехваления бойлер "татрамат" с водна риза след седем години експлоатация,като предимно е работил с котел,и само три месеца с електричество.И без да го мисля много много,се метнах на елдом варна с две серпентини-неръждаем.И цял ден бях щастлив.После попаднах на тази тема,а по после ,тоест днес пипнах бойлера отдолу-"о маммаа миа"-мокро.Ами това са ден и половина бе. А до пет години?Тоя Кольо направо ме ужаси.//Извини ме Кольо//Е затова първо се четат форуми,после поръчваш-и най накрая се къпеш.Ето затова мургавите братя намт грешно решение относно покупката на бойлер.
                                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X