Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Да изкачат математиците!! Аз моя го държа на 70,и ми върши работа.Не съм правил експерименти,колко лапа на 40 и колко на 70.
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

След дълги години работа юнгата на село умря, скочих до магазина и се сдобих с 10л. Дипломат.Продавача ми сваля звезди за защити,икономичност и др. ,преди бях взел проточен на Дипломат и реших да затвърдя марката и пак да е дипломат.Но явно кризата е всеобща и там са започнали някакви икономии и мизерия.Монтирахме го с комшията и решихме да го полеем да кара дълги години но уви - взе че той ни поля , егати цирка да дадеш близо 200 лева и да си купиш лейка.Днес ходих и им го метнах да го правят,дано да стане нещо от него.

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
        Да изкачат математиците!! Аз моя го държа на 70,и ми върши работа.Не съм правил експерименти,колко лапа на 40 и колко на 70.
        С моя проточен бойлер проблема е решен по следния начин. Имам си три обикновени копчета. Всяко от тях включва нагревател по 3 kW. Държа го включен на един нагревател. Това е достатъчно температура да си взема даже един бърз душ. А ако искам да се къпя повечко или пък децата да си вземат вана го пускам на 9 kW. Не знам какви са загубите от това, когато е в ниския режим на консумация, все пак той е с малък съд и едва ли отдава много температура. Знам само, че водата която ми трябва примерно за вана за да се загрее ще похарчи определено количество ток, било то от проточен бойлер или от такъв с голям казан. Важното в случая е че не губя време да чакам. Между другото преди време си купих немски смесител за вода. Връткам кранчето на определени градуси и в комплект с проточния бойлер е направо супер, само в най-студените дни през зимата, когато водата е наистина ледена ми се налага за момент да намалявам силата на струята, докато бойлера навакса.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          Определено на 40 ще ти трябва по-малко енергия да го поддържаш, но едва ли ще усетиш разлика в месечен аспект. Обаче ако го погледнеш в годишен или пет годишен /колкото е живота му горе-долу/, може да се окаже, че си икономисал пари за нов бойлер. Както sparkybg каза колкото по-малка разликата толкова по-малки загуби. Идеални изолации не съществуват.

Коментар

И аз да се изкажа за бойлерите!
            Неръждавейка - това е, другите са бошлаф, корозията тръгва още в момента на заварката.., но това е дълга тема!
            Теси не правят такива - само емайлирани, Дипломат не стой кой знае колко по-добре, но има и неръждаема серия!
            Светльо Шишков е моя избор, макар че малко странен начин на работа имат с големи фирми и на едро!

Коментар

Виждам, че темата е стара и че няма да открия гоплата вода, за Теси твърдо НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ,за Елдон Варна по-добре, за неръждавейките на Св. Шишков твърдо ДА. Искам да споделя с Вас как да удължите службата на бойлера. При мен в къщата налягането по-някой път така се качва(усещам го по-дебита, направо ме изпръсква), че ако има корозия, а както пише колегата по-горе просто се цепва шева на заварката и избива вода. Сложих си редуцирвентил за сумата от 20 лв.(словенски) и ето вече 5-та година бойлера на Елдон-Варна ме радва и къпе и никакви ядове, вярно всяка година му сменям Mg електрод. Дано съм спомогнал с нещо препатилите на тази тема.
              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Днес взех един Аристон-80 литра, 3000 вата,зглобяван в Италия за скромната сума от 209 лв.
                Дано да изкара дълго.

Коментар

Темата е стара, ама защо не помислите за термопомпен бойлер - ще имате и битова гореща вода и отопление/охлаждане в едно.
                  Поддържа 55 - 65 градуса температура и пестите от електроенергия.Не е необходимо да сте в къща, може да се инсталира и в апартамент, особено ако апартамента е с южно или югозападно изложение.
                  Имам и материали по въпроса, ама там се цитират имена на фирми и мисля че е против правилата на форума да се публикуват.

Ако искате драснете едно ЛС ще ви ги пратя като линк.

Поздрави,

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                    Предстои ми покупка на нов бойлер. До сега се отказах той да е проточен и да е хоризонтален. Значи бойлера трябва да е със серпентина и да е вертикален 80 л. 3кW. Нямам пари за неръждавейка.

Въпросът ми е каква марка да е?

Преди два месеца протече старият ни Елдом Варна, който е произведен 1978 г. - т.е. 29 години работа със два пъти смяна на защитите.

Но в момента имам няколко много разочаровани приятеля от Елдом, закупени през последните две години. Дипломат=Елдом. От Теси също чувам доста оплаквания.

В момента се замислям за "Светлю Шишков" или "Матев"-Хасково. Като дедо ми има на Матев и от три години работи безотказно.
                    Дитрих от фирма Рувекс или има едни чешки при тях 2.3 киловата евро стандарт бойлер за цял живот човече към 600 лв. са ама си струва всяка стотинка!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Уфф, и аз уж четох, четох, накрая взех един 80 литров на Теси. Обаче не топли водата като стария - неговия термометър показва 60 градуса, на чешмата го меря с друг - там толкова. Не знам до колко градуса е нормално да се загрява водата, ама този свършва много по-бързо от стария ( елдом беше). Днес се обаждам в сервиза да ги питам - според тях било нормално да загрява до 60, а стария загрявал до повече щото варовика пречел на термостата , и този като се напълнел с варовик и той щял да поне да топли.
                      Мисля си дали не мога да сменя терморегулатора с някой за по-висока температура ?
                      Или да го поиздърпам малко надолу, към по-студената вода ?
                      Някой да е решавал такъв проблем ?

Коментар

На термостата няма ли допълнителен реглаж?

Коментар

Вкъщи и двата топлят до доста повече. Според термометъра - 80 и кусур. А варовик тука (в София) - има да почакаш. Не знам при вас как е.

Не виждам как може да издърпаш терморегулатора, но наистина 60 градуса са нефелна история - трябва да има някаква допълнителна регулация вътре.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На един елдом му навирах датчика колкото може по-нагоре защото прегряваше, ама разлика от ниско доло и 1/3 от дължината по-виоко, почти нямаше. Обаждаш се да си го сменят.
                            Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                              Някой да е решавал такъв проблем ?
                              Да, имах го същия с един елдомски. Понеже дотегнах на гаранционния сервиз (сменяваха веднъж целия бойлер и веднъж нагревател) свалих терморегулатора и го регулирах. Отпред на оста за въртене има нарочни врязани шайби за целта - свалят се и се преместват на около 1/3 от оборота.
                              Няма гаранция, че ако вземеш нов няма да има същия проблем

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                                уж четох, четох, накрая взех един 80 литров на Теси.
                                Е, какво си чел тогава?
                                Да си купиш бойлер Теси е голяма грешка. Има го написано поне няколко пъти в темата. Нищо не си чел...

А ако са сложили нерегулируем терморегулатор е направо изумително. Никоага няма да си купя какъвто и да е бойлер на който не мога да му регулирам температурата.
                                Някои модели нямат външна врътка. Трябва да се отвори капака отдолу на бойлера, и тогава се вижда механизма за регулиране. Гледа ли отдолу?
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X