Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Има.
    Не знам какъв човек би твърдил, че производителите нарочно правят некачествена стока, за да може да продават повече бройки.

Имаше нянкаква такава глупост писана в някаква тема за акумулаторите-дали производителя не слага нарочно някакви вещества които да скапват електролита няколко месеца след като изтече гаранционния срок.

А че проблем с качеството на бойлерите има-наистина няма две мнения. Но те са не заради предварително заложен дефект, а поради лакомията на производителя. Заради икономии на материали и технологии. И за добри заплати за читавите си работници.
    Заплатите въобще са причина за сегашното състояние на България, ама е съвсем друга тема.
    Имах в предвид че ако един неръждаем бойлер е направен като хората, обикновено го продаваш с жилището, или го сменяш по някаква друга причина, но не и заради пробил водосъдържател.

А кой какво прави по заводите - няма как да знам. С това ти си наясно. Моя вкъщи е купен преди 8 години (май). Гаранцията му е 10. Дано съм уцелил от неикономисаните.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От 1999 г ползвам Елдомивест хоризонтален 80 литров като съм намалил регулатора на около 50 градуса не искам да хваля но от 4 години не е изключван . Не съм сменял и защитата така че очаквам вкл за смяна. Ако се наложи смяна мисля да бъде проточен само че не трифазен а монофазен на сименс . Успех с избора !
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Кухненски бойлер на "Дипломат" (15 литров)- закупен на 28.10.2008г.- утре ще го нося на ремонт. Започна да припуква и да мирише на изгорял кабел. "Ароматът" идва от самия бойлер, не от щепсела или контакта.
        Иначе е в гаранция от 5 години, а водосъдържателят (от хром-никелова стомана) е с гаранция от 10 години- срещу пробив от корозия...
        Ама-на...!

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
          Ехааа, този форум е невероятен. Можеш да прочетеш за какво ли не и то от хора, за които знаеш, че имат поне едно общо нещо с теб. Като стана дума за бойлери, моят е Stiebel - проточен и съм много доволен. Нещо подобно като това - http://www.stiebel-eltron-usa.com/dhc-e.html. Струва повечко пари, но се отблагодарява с нисък разход на енергия, топла вода по всяко време колкото и където си поискаш, безпроблемна работа вече шеста година. Но трябва и трифазен ток. От там нататък направо го забравяте, че съществува в дома ви, освен ако не се наложи да повишите температурата чрез терморелето.
          Благодаря за отзивите - точно тази марка препоръчах и заложих в проекта на мои клиенти и дълго се чудех, дали не ги подвеждам (по принцип не е правилно да се залагат конкретни марки/модели по проектите). По прочетеното в нета и спецификациите предположих, че са добри. Колко Kw е твоят и какво захранва? Колко точно струваше?
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
            Кухненски бойлер на "Дипломат" (15 литров)...
            Днес си взех бойлера от ремонт. Оказа се- изгорял нагревател. Ремонта се извърши за 24 часа, без проблеми и излишни въпроси. Остана ми неудобството от намиране на сервиза- сменен е и не е описан в брошурата, две разкарвания в работно време и миенето на съдовете със студена вода...

Коментар

Стария беше Варненски и като го смених (защото течеше) се оказа че теча е от ртъбичката където се пъха релето. сегашния е Варненски 120л с серпентина,не го изключвам никога.
              Аз съм за Варненски,това познавам.
              Малко да се отклоня ако може,Как е по икономично да се използва бойлера :да се загрява до 40°С или до 70°С и при двата случая не се изключва.
              Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

Коментар

Логиката сочи,че при 70 ще се включва по-рядко!!Ама,може само аз така да си мисля!
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Да бе.
                  Представи си колко енергия трябва за да се поддържа пещ на 1000 градуса, и колко на 100.
                  Жокер-ако настроиш бойлера да поддържа водата на стайна температура колко често ще се включва...
                  Решението на проблема е по-дебела изолация. Така няма да се хаби енергия за затопляне на въздуха. И веднъж стоплена водата няма да изстива бързо, оттам и икономията. По-икономично е да няма жена в къщата, че те като влязат в банята се забравят

А най-икономично е да не се къпем
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                    Логиката сочи,че при 70 ще се включва по-рядко!!Ама,може само аз така да си мисля!
                    Да, ама загубите са по-големи. В единия случай имаш повече топла вода на разположение (70 градуса), с цената на повече загуби, а в другия - по-малко вода на разположение, но с по-малки загуби и по-дълъг ресурс на бойлера, и като електрическа част, и като механична (водосъдържател и прочие).
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първо-ако поддържам 40гр. в бойлера,жената ще риве!!Тя предпочита вряла,затова и се къпе сама!! И второ-при тези 40градуса,като използваш дори и 5л. от тях,бойлера ще се включва веднага.Не че и при 70 няма да се включва,ама си мисля че трябва повече студена вода да влезне,за да почне да наваксва.

И май пак опирам до изолация.Тоя Кольо пак ще се окаже прав.
                      088пет722пет99

Коментар

Първо-ако поддържам 40гр. в бойлера,жената ще риве!!Тя предпочита вряла,затова и се къпе сама!! И второ-при тези 40градуса,като използваш дори и 5л. от тях,бойлера ще се включва веднага.Не че и при 70 няма да се включва,ама си мисля че трябва повече студена вода да влезне,за да почне да наваксва.

КПД бре. Колкото е по-гореща водата вътре, толкова повече от топлината изфирясва през изолацията. Или по-точно колкото е по-голяма разликата в температурите на въздуха в помещението, в което е бойлера и на водата, намираща се в бойлера, толкова загубите са по-голями, а КПД-то по-малко. Грубо може да се каже че при 20 градуса температура на помещението, 80 градуса вода в бойлера че 3 пъти повече загуби от 40 градусова такава, при едни и същи други условия. Колко точно ще е разликата като абсолютна стойниост, зависи от изолацията. Иначе казано колко "с'тинки" допълнително ти струва да си държиш бойлера на 80 градуса, вместо на 40 е сметка, която зависи от ефективността на изолацията. Може да са 20 стотинки, а може и да е една.

Коментар

Добре де изолацита я махаме,няма ли някой математик да сметне,аз не съм.
                          При 70°С примерно ползваме 30л вода,а при 40°С 80л
                          Един колега ми каза че при 40°С като пуснеш водата по лесно се смесва с топлата отколкото при 70°С (вътре в бойлера) и от там се включва релето по често.
                          И единя и другия вариянт си имат логика но трябва смятане.

Коментар

Цената зависи не от това колко често се пуска релето, а общото време в пуснато състояние.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнение
                              И единя и другия вариянт си имат логика но трябва смятане.
                              Смятаме го по Трънски(без да се обиждат колегите)! Да речем че ползваш по 20л.вода на всеки час.Ако го държиш на 40,след като си използвал тези 20л.ще му е необходимо,да речем 20минути,за да стигне отново 40градуса.Ако си го настроил на 70,ще му трябват,да речем 40минути,за да си върне температурата!! Те ти ги 20минути отгоре,за едни и същи литри.
                              088пет722пет99

Коментар

Смятаме го по Трънски(без да се обиждат колегите)! Да речем че ползваш по 20л.вода на всеки час.Ако го държиш на 40,след като си използвал тези 20л.ще му е необходимо,да речем 20минути,за да стигне отново 40градуса.Ако си го настроил на 70,ще му трябват,да речем 40минути,за да си върне температурата!! Те ти ги 20минути отгоре,за едни и същи литри.
                                Къпим се при 35-36°С,ако е 40°С ползваме 40л примерно, ако е 70°С ползваме 15л Чудя се и гледам и пак се чудя.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X