Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Не съм го сменял. Но това да не са батерии на фенерче. Рекорда го държи първото Теси, почти три години.
    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Не е батерия, но само от него зависи животът на бойлера. Те фирмите ще се научат и ще почнат да не признават гаранция в такъв случай.
      Не и у нас де.

Коментар

Не е до анодният протектор.
        В ТЕСИ първоначално са правели бойлерите както си трябва, но е ставало бавно. После някакъв малоумник решил, че може да се заварява надлъжен шев на мантела(това е цилиндричната част на водосъдържателя) без провар, за да става по-бързо. После сложили две горелки за още по-голяма скорост на изпълнението на този шев. Движат се една срещу друга, и едната "отстъпва", а другата застъпва шева с 15-20 мм. Това е правилно, така се прави при прекъсване на шева, но защо трябва да е? По-правилно е с една горелка която да си направи целия шев от единия до другия карай.

Освен това в един период от историята си са слагали водостдържатели без проварен надлъжен шев. Защото проварът пречел за емайлирането... Това си е безумие, бойлер без провар си е пълен боклук. Шева колкото и да е красив не издържа повече от година-две. Има добри теоретици във форума-те могат да обяснят по-подробно. И началникът който определя по коя технология ще се работи не знае, че проблемите с големият брой протекли бойлери в гаранционния срок са вследствие на непровара на шева. Обвинява тогавашният оператор на машината, че се заглеждал по мацките вместо да гледа какво заварява машината. На опита ми да му обясня, че не евиновен работникът, а технологията, той ме игнорира... Нали е началник-всичко знае.
        Имаме и участници тук които са в ръководството на фирмата-майка, ако прочетат това-да се запита не е ли истина?

Всички бойлери дишат при промяна на налягането. по-тънките-повече.
        Но не това скапва бойлерите-те работят при относително еднакво налягане, а температурното разширение и свиване. Както може да се досетим-там цикличността е доста по-голяма отколкото при налягането.
        Ефекта е почти същия-огъване на шева, и ако е без провар-след няколко стотици цикъла-спукването по шева е сигурно.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

По шевовете се пукат неръждаемите, емайлираните на 90% се дупчат отгоре около въздушния мехур и по-рядко на заварката. Ама никой няма да чопли в изолацията за да види къде е - вече сме консуматори.

Коментар

У дома ползвам вече 11-та година газов бойлер. Преди това имахме друг, който издържа 15 години.
            Та, за какви гаранции и 3-4години говорите...
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Това е така при положение, че шевовете са направени както трябва.. Тогава те вече на са най-слабото място на водосъдържателя, и си държат на тормоза.
              А границата между водата и въздуха пък е най-рисковата по отношение на корозията.
              И ако шевовете са добри-следващото най-рисково място се проявява.
              Ама всичко вече се знае, и трябва само да се спазва при производството. Ама не се спазва. щото нашия бойлер ще струва 350 лв при цена на конкурентния 250... Фирмата ще фалира ако проиозвежда качествени, но скъпи бойлери издържащи по 30+ години...

А неръждаемите се пукат по шевовете поради същата причина-непровар на шева. В Сънсистем аз правех ремонтите на върнатите гаранционни бойлери, и в 99% от случаите спукването беше заради непровар по шева. Изтъркване на стария шев, срязване с диск1 мм за по-тънките мантели, или с 1,6 мм за по-дебелите, подбиране на подходящ режим на заваряване-и проварът си става перфектен.
              А гаранционни бойлери за ремонт имаше само от неръждаема стомана заради големият гаранционен срок-10 години. За емайлираните срока е 2 или 3 години, и за това време обикновено няма рекламации.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                За емайлираните срока е 2 или 3 години, и за това време обикновено няма рекламации.
                Е точно, ама точно толкова изкарва анодната защита при "нормална" вода. Като свърши и почва корозията. Има и друго нещо - ако "диша" емайлираният, пада покритието, то не е еластично и тогава протектора свършва много по-бързо.
                От друга страна, след петата година какъвто и да е бойлерът, започва да изглежда зле и отвън, жената започва да мрънка и пак се сменя. Тогава защо ти е такъв, който кара 30 години?!?

Коментар

Колеги,аз ползвам два боилера на Шишков,и двата са с серпентина и са нераждавеики.Седем години вече,не са мръднали и нищо не е пипано по тях.Толкова съм доволен,че на тоя майстор дето ги е правил,ръка бих му целунал,че преди това през три години нов.Каква ли не марка съм копувал но само тази ми пасна най-добре.

Коментар

Конкретно за колегата които търси със серпентина-Преди месец/два обиколих повечето софииски магазини и мога да ти препоръчам 100л Горение в техно микс бул.Европа хубавото е че имаше две броики които бяха от по-стар внос и бяха Словенски,докато следващите са внос от Сърбия.Другия добър варянт е Светльо Шишков,но са доста по-скъпи и дългата гаранция покрива само водосъдържателя за всичко друго е 12м.

Коментар

Значи бойлера си беше изгнил отгоре където се получава въздушния балон. С беглите си познания по химия, си мисля, че там катодната защита не работи. А следи от емайл така и не видях. А като отворих балона си личеше че хоризонталния шев май не е издържал първия тест и беше дозаваряван наръка. И аз си мислех, че ще е протекла някоя заварка... но не. Магнезиевата пръчка беше наядена, но но пък, колко трябва да е изхабена за да не върши работа? Освен това за 2 години да се пробие? Калник от опел да завия за бойлер ще издържи повече.

А като гледах цените се въртят +/- 50лв. На фона на 500лв, така или иначе ще се фотосинтезира следващият месец, поне да си взема качествен

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                        Значи бойлера си беше изгнил отгоре където се получава въздушния балон. С беглите си познания по химия, си мисля, че там катодната защита не работи....
                        А като гледах цените се въртят +/- 50лв. На фона на 500лв, така или иначе ще се фотосинтезира следващият месец, поне да си взема качествен
                        Точно така, катодната защита не работи горе, а емайлът си го изпил отдавна.

Като си се прежалил за цели 500лв, върви при Шишков и вземи неръждавейка. Ако ти трябва помощ за носене/монтиране - обади се.

Коментар

Неръждавейка ползвам от 87г един и същ, само ходя до Шишков за нов нагревател през три години. Не се лъжете от тия модерните материали

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                            Магнезиевата пръчка беше наядена, но но пък, колко трябва да е изхабена за да не върши работа? Освен това за 2 години да се пробие?
                            Ще ти кажа колко е важна с пример - бойлер, купен '94-та се пробива '98-ма. Нормално, защото не бе сменен протекторът. Дупката горе, където си е нормално, заварих го - 6 мм. болтче в дупката и шев около главата. Смяна на защитата и отново в боя. След това редовна смяна на "пръчката" и изкара до 2007, когато имаше основен ремонт на банята, а не защото не работеше.
                            Така че ако си закъсал с парите и ръцете са ти на място, можеш и да го ремонтираш. Лошото е, че сегашните са много тънки вече...

Коментар

Бе то аз, че го ремонтирах, ремонтирах го. Махнах окисите по пръчката, дупката я заварих с телоподаващото, кожуха напълних с монтажна пяна, сега прилича малко на франкенщайн, но пък върши работа.

А освен това, тая шукария с пръчката, както Ясен потвърди на кубето не бачка, за останалата част, не трябва ли да се разяжда първо пръчката и след това тялото на бойлера и за това не е ли задължително водата да е достатъчно електропроводима, което при ставнително чиста вода май не е изпълнено?

Тези модерни технологии са само прах в очите на потребителя, за да бъде по-голям потребител. Аз обичам да купувам неща, които са ми полезни дълго, дълго време, модата не ме влече

Коментар

Действат бе, нали ти дадох пример горе.
                                Ами като си го отварял, ако си искал да няма въздух горе, защо не удължи изходящата тръба за топлата вода?
                                Няма вече неща, които да са ти полезни дълго време. Само ядовете, ама те са вредни

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X