Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Аз съм с хоризонтален 100л бойлер на Шишков. За 7год два пъти съм сменял термо-защитата. От студен загрява за около час.Фирмата си имат сервиз и правят и посещение на адрес. Доволен съм.П.П. Бойлера е от неръждавейка.

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
      ... Навил съм си на пръста, че трябва да е неръждавейка и почти се самоубедих да е от "Шишков", но първо реших да потърся съвет. Дайте мнение за тази фирма и качеството на изработките им, а и обслужването ...

Тази тема я пуснах аз - гледам вече 5 години станали ... От тогава съм с бойлер на Светлю Шишков. За тези 5 години - НИЩО !!! Стои си на стената и работи.

Моя е 3 kW и няма степени. Лятото за 40 минути е загрял до към 60 градуса. Къпем се аз и жена ми. После остава и топла вода и чиниите за измием. Вечерта пак така. Т.е. не знам ако е модел със степени и го включиш на 1, да кара денонощно дали ще изкара така безпроблемно. Но на мен така ми е идеално и сметката за тока никак не е висока.

Тогава послушах съветите и си взех вертикален. Въпреки, че изводите за водата и тока бяха горе на високо като за хоризонтален. За това и казах, че двама души се къпем спокойно с един бойлер и остава още.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Отдавна се замислям за нещо поразлично от сегашните бойлери .
        Примерно да се вземе един отворен съд ,да речем половин тон .Изолира се с пяна или нещо си , реотан ,терморегулятор ,часовник за нощна тарифа ,помпа и електронен хидрофор ,по парите ще излезе като купешки ,но ше работи само на нощна тарифа ,и може би малко по безопасен

Коментар

Ехаа, много сте бързи. Благодаря за поясненията. Днес ще мина през магазина им да се консултирам и с тях.

Самото разположение на бойлера ни ограничава откъм избора на вертикален, знам, че е по-добре, но май няма как да го измислим.

Още веднъж благодаря за мненията.

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
            Отдавна се замислям за нещо поразлично от сегашните бойлери .
            Примерно да се вземе един отворен съд ,да речем половин тон .Изолира се с пяна или нещо си , реотан ,терморегулятор ,часовник за нощна тарифа ,помпа и електронен хидрофор ,по парите ще излезе като купешки ,но ше работи само на нощна тарифа ,и може би малко по безопасен
            Няма как да стане това. На час дават на бойлера да губи 3% от температурата. Ако бойлера е с температура 60градуса, а в стята където е 20, прави температурна разлика от 40 градуса. 40*3%=1,2 градуса. За 10 часа са паднали на 48 градуса. Рзликата в цената на дневната и нощната тарифа няма да компенсира изгубената топлина.
            И аз съм мислил да съхранявам топлината чрез вода, но няма толкова ефективна изулация. Иначе водата е най-топлоемкото вещество и ако се съхранява без загуби ще има много голям ефект.

Коментар

Най-добре си вземи проточен, но ако нямаш достатъчно ел мощност, то тогава неръждаем.
              Познавам лично Светлю Шишков и мога да ти издействам намаление.
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Няма как да стане това. На час дават на бойлера да губи 3% от температурата. Ако бойлера е с температура 60градуса, а в стаята където е 20, прави температурна разлика от 40 градуса. 40*3%=1,2 градуса. За 10 часа са паднали на 48 градуса. Разликата в цената на дневната и нощната тарифа няма да компенсира изгубената топлина.
                И аз съм мислил да съхранявам топлината чрез вода, но няма толкова ефективна изолация. Иначе водата е най топлоемкото вещество и ако се съхранява без загуби ще има много голям ефект.
                Само че забрави ,че през зимата тази стая -а това ще е баня например ,ще бъде топла .И да речем през зимата да се грее водата от котлето /аз съм на дърва/ .Пробвал съм се да'' запазя '' топлината от котлето с един съд ,мисля че беше за нафта /от годините когато се грееха с такава/ .НАистина един тон вряла вода ''помагаха'' за през ноща .

Коментар

Виж в РУВЕКС имат едни чешки по немски лиценз има със серпентина и без ,доста хора ги хвалят ,че са с качество на Де Дитрих ,аз също се бях спрял на такъв ,но в момента нямаха хоризонтални!Цената миналата година им беше към 550 лв.на 120л.!Препоръчаха ми ги в РУВЕКС клона в кв.Люлин!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Кой бойлер губи 3% на час, със стандартна или с двойна изолация, че ми стана интересно.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Майка ми реши въпроса в типичния за нея стил Като ми заяви искам пак Теси Според нея били безкрайно коректни като сменяли протеклия с нов . Казвам и а свалянето и мъкненето ? Тук веднага обръща другата страна и ме заковава с дано поне толкова съм заслужила . Мислех да и купя подарък неръждаем ама като си я познавам ще викне някой да го свали и ще ми го тръшне пред вратата и пак ще си купи това което иска
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Щом иска да и купиш Теси ,купи и - имат и неръждаеми ,това което пък искаш ти!
                        С едит куршум, два заека!
                        / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

А някой чувал ли е нещо за Атлантик,продават ги в Техноп.....с.Някаква Френска фирма произведени в Египет.

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
                            А някой чувал ли е нещо за Атлантик,продават ги в Техноп.....с.Някаква Френска фирма произведени в Египет.
                            Виж какво пише за изолацията и нагревателя . Египет е страна с много по топъл климат от нашия . Така навремето един приятел си донесе едно проточно бойлерче Панасоник от Камбоджа ама там водата във водопроводното мрежа е над 20 градуса и нагревател 2 киловата стига да вдигне още десетина а тука не може и до хладка да я докара .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Бойлера е наличен от няколко седмици,работи без грешка за сега,но ще видим до кога.Вярно,че за Египет е с по-слаб нагревател,но това не е проблем,защото има серпентина и ще се вързва към парното.

Коментар

Колеги да се включа и аз малко късно относно "поцинковането". Над 65градуса цинка се разгражда и остава желязото така, че допълнителното поцинковане си е загуба на време и ресурс/ако не вярвате справка раздел топлотехника и локално парно, там е писано доста/ просто от време на време трябва да сменяме бойлерте, колите, работата и жените/който може да си го позволи/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X