Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иде зима, с какво ще се топлим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Иде зима, с какво ще се топлим?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Това е пълен боклук! 2 години не може да стопи 2 таблетки, а всъщото време по прозорците е река от влага.
    Че не съм в час - не съм, ама какво трябва да правят таблетките?

Коментар

Трябва да събират вода от въздуха по физикохимичен начин. Правят го зле.

Обезвлажнителите, които изобщо работят, са с елементи на Пелтие, а сериозните - с компресорен охладител.

Коментар

Вземи си истински обезвлажнител.Тези с таблетките само рекламата им е голяма.
        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
        Grand 3.1TD
        0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Трябва да събират вода от въздуха по физикохимичен начин. Правят го зле.

Обезвлажнителите, които изобщо работят, са с елементи на Пелтие, а сериозните - с компресорен охладител.
          Явно са двутактови - смучат - пускат в резервоара.

Вентилация и отопление му е майката. По-скъпо е, но и доста по-здравословно и приятно.

Коментар

Отоплението ясно,но когато вън вали и влажността е100% какво постигаме с вентилацията?
            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
            Grand 3.1TD
            0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
              Отоплението ясно,но когато вън вали и влажността е100% какво постигаме с вентилацията?
              Изкарваме влагата влезла от банята и кухнята. Евентуално и от прането, ако е вътре.

Коментар

Таблетките са калциева сол, до колкото помня. Ама няма значение - не работят.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Явно са двутактови - смучат - пускат в резервоара.
                  Не. Смучат, с получената влага се саморазтварят.

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                  Влажността затова е относителна. Това, което навън е 100%, стоплено в стаята може и 50% да е. И по-малко, зависи колко е студено навън.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Таблетките са калциева сол, до колкото помня. Ама няма значение - не работят.
                  Няколко варианта има. За да изсушиш забележимо затворена стая, трябват килограми сол. Ако пък не е затворена, ...

Коментар

Няколко варианта има. За да изсушиш забележимо затворена стая, трябват килограми сол. Ако пък не е затворена, ...
                    Мисля че на тях си пишеше.

Сега погледнах - месец в стая, чието стъкло всяка вечер е вир вода = половин литър в контейнера. Продават куп HDPE и примерно половин кило сол, на цената на златото.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                      Да нова е.Сухо строителство.Взех си на Церезит с таблетки.За 14дни източи 200мл "течност".Нямам влага или този тип "влагосъбиратели" не са ефективни?

Сухо, сухо - колко да е сухо... Освен, ако не става въпрос за дървена къща, разбира се. Дори прословутите облицовки от гипскартон включват мокри процеси, а са само повърхностното лустро.
                      Истинските абсорбатори са компресорните. Това, дето си му го взел на този Церезит - да му го върнеш, ако не си го иска - удари му го в главата.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Сухо, сухо - колко да е сухо...
                        :-) Има си съвсем сухо бе колега. Ела и виж. Аз построих горе долу първия етаж и се нанесох на следващия ден. И към днешна дата имам малко влага само в банята около душа. Влагообирачи не ползвам. И къщата не е дървена - стиропорена е.

Ама от предишната къща се научих и сега знам. Влага и мухъл се борят с изолация. Както и основната част от сметката за отопление.

Преди години не си струваше много да се изолира , щото цените на изолациите и енергоносителите не "предразполагаха инвеститора" така да се каже. Сега нещата са други. Прилична е >= на 15 см. полипенополиуретанова или приравнена към нея изолация. Ако питат мене и 25 см. вече ми се виждат малко , а съм заложил 20 см.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                          Да нова е.Сухо строителство.Взех си на Церезит с таблетки.За 14дни източи 200мл "течност".Нямам влага или този тип "влагосъбиратели" не са ефективни?
                          Един истински влагоабсорбатор, дори и китайски на Midea събира около 1.5л. за около12 часа.
                          Под истински имам в предвид с компресор и кондензатор.
                          0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            и 25 см. вече ми се виждат малко , а съм заложил 20 см.
                            Не се увличай прекалено. Всеки следващ сантиметър носи все по-малка икономия, а къщата няма да я ползваш 100 години (и да я ползваш, ще смениш 1-2 пъти изолацията дотогава).

Коментар

Не се увличай прекалено. Всеки следващ сантиметър носи все по-малка икономия, а къщата няма да я ползваш 100 години (и да я ползваш, ще смениш 1-2 пъти изолацията дотогава).
                              Ами към момента в който строих производителя просто не предлагаше повече от 20см. Иначе цената на всяко сантиметърче или 5см дебелина в повече е пренебрежима в комплект с цената на монтаж, облицоване и т.н. Той и моя строител /производител/ ме убеждаваше , че 16см са предостатъчни. В последствие и на него му дойде на акъла , че е по-добре да прави 25см. панели , дори и само за това , че по-голямата част от строителните стандарти предвиждат 25см зид.

И как ти дойде на акъла да ме убеждаваш , че няма да я ползвам 100 години не знам?
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                                И как ти дойде на акъла да ме убеждаваш , че няма да я ползвам 100 години не знам?
                                Просто знам средната ръка българин колко време седи на един акъл. Знам и пенопластите колко живеят и това също не са 100 години. 100 години по тези земи не се е задържала и една и съща правна рамка на собствеността върху недвижимостите.
                                Иначе си я ползвай и 200 години, ако можеш и искаш - тъкмо ще знам къде си, когато правнуците ми скъсат нервите и търся с кого да пийна едно малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X