Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иде зима, с какво ще се топлим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Иде зима, с какво ще се топлим?

Лесен вариант за разпалване на печка на дърва или котел за парно: Полипропиленова тръба . Парчета по 5см. са достатъчни за едно разпалване,и се справят доста добре.Цената излиза около 3лв. за 2 месеца.Трябва само ножица за тръби,но вече има за по 5-6лв.(пък и лозарската става).
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Прави се голям нагар в комина от тия пластмаси... Ще дойде ден за чистене и става един зор, понеже всичко е станало на камък...
      Публикувайте отговор

Коментар

Само за разпалка.Като гледам колко катран имам по стените на котела ,нагара от полипропилена ще е пълен майтап.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
          Пьрва зима в този апартамент.Тухла,изолация,ПВЦ дограма,70кв.На ток.Няма друг вариант.В стаите радиатори ADAX,дневната инвертор DAIKIN.
          Да споделя.Декември-1670kW/h, Януари-1260kW/h.Като пари не казвам,защото още няма"разрешително за ползване"/акт 16/.Смятайки по 0,15лв на кВт/ч средно, съм доволен.
          Последен етаж,съседи от долу и от страни нямам.
          Климатика на 23 С,радиаторите на 20 и 22.
          Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Да поизтупам малко праха от темата.
            Колеги, някой ползва ли инсталация /печка или камина с водна риза/ за отопление с пилети. Пишат се доста положителни неща, но как изглеждат в действителност няма отзиви. Или поне аз не мога да намеря. Интересувам се за информация от първа ръка, защото в момента правя цялостен ремонт на апартамента и съм на път да се откажа от "чудесните" услуги на ТЕЦ.
            BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
            LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
            Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Първоначално публикуван от Сергей Янков Преглед на мнение
              Да поизтупам малко праха от темата.
              Колеги, някой ползва ли инсталация /печка или камина с водна риза/ за отопление с пилети. Пишат се доста положителни неща, но как изглеждат в действителност няма отзиви. Или поне аз не мога да намеря. Интересувам се за информация от първа ръка, защото в момента правя цялостен ремонт на апартамента и съм на път да се откажа от "чудесните" услуги на ТЕЦ.
              А твой комин имаш ли си?

Коментар

....съм на път да се откажа от "чудесните" услуги на ТЕЦ.
                За пелетите не знам , но съм 90% сигурен , че няма да ти излезе сметката. Оставяме настрани хамалогията и мръсотията, плащаш когато и ако искаш /ТЕЦ/. Какво повече ти трябва?
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  За пелетите не знам , но съм 90% сигурен , че няма да ти излезе сметката. Оставяме настрани хамалогията и мръсотията, плащаш когато и ако искаш /ТЕЦ/. Какво повече ти трябва?
                  Така е. За сега от теца по-далавера няма. Особено ако искаш да ти е топло.

Коментар

За 75 кв. м., ЕПК без изолация, при температура 22 вътре, плюс 5 кубика топла вода за целия декември платих 130 лв на Топлофикация. Кво му плащаш?
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Комин имам. А за ТЕЦ-а и плащането жената е стриктна и ми вади душата докато не се издължим. Пък и напоследък и те взеха да си търсят вземанията и завеждат изпълнителни дела.Работата е, че не винаги и е достатъчно топло.
                      BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                      LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                      Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Комин имам. .Работата е, че не винаги и е достатъчно топло.
                        Тогава остави си теца и сложи една каминка за по-студените дни. Става и за пържоли.
                        Аз съм така. ЗА 145квадрата миналата година съм платил 711лева. Това с топлата вода за цялата година.

Коментар

С пелети няма да ти е по-евтино от ТЕЦ. Но все пак зависи колко крадат съседите ти.
                          Ако можех, на къщата задължително щях да съм с ТЕЦ. Но няма топлопровод и избрах климатици. Значително по-евтина инвестиция от пелетите. Месечните сметки са близки.

Коментар

За самостоятелна къща няма да давам мнение, ама как климатиците на комшиите тресат кооперацията... Все едно спя в машиностроителен цех...
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Да споделя и аз - 2003/04 правих генерален ремонт, самостоятелен етаж около 60м2, три външни стени. Отвън 4см стиропор, отвътре стени и тавани 8см вата(незнам каква, има фолио от едната страна) + гипскартон. Отопление климатици. Месечни сметки целогодишно 60-95 лв макс. П.С нямам план Б ако спре тока
                              Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                              Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                                Кой е огняра?

Има нещо приятно в това да се покриеш вечер в котелното, уж да почистиш, а покрай това може и да дръпнеш едно винце, далеч от вледеняващия поглед на кротала..

Ха,ха! измъчени душици ! Мисля изобщо да си живея в гаража,комина ми е тръба от портален кран,220 мм.7 мм дебел, никъф кеф не е да имаш такъв комин ако се не похвалиш с него.
                                Купих руски стоманен котел втора употреба,и чак после се сетих че ми е малък,сега ще го ъпгрейдвам с долен сектор,голем като за дънери,и стъкло като на камина.

За топлото винаги мислим през зимата,мисленето през лятото за топлото някак не върви,тоест всяка зима сме изненадани колко е отвратително да ти е студено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X