Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иде зима, с какво ще се топлим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Иде зима, с какво ще се топлим?

При мокро и студено време, какъвто и климатик да сложиш, ще се обледява нон стоп...

Докато се размразява, ще ти затракат зъбите!

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
      П.П. Последните две години горях талашитени изрезки от един мебелен цех. Изкарвах цялата зима със 150лв. Ама цеха вече го няма....
      Що отрова си нагълтал..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        При мокро и студено време, какъвто и климатик да сложиш, ще се обледява нон стоп...

Докато се размразява, ще ти затракат зъбите!
        За три години експлоатация никога не е замръзвал-като заскрежи топлообменника си пуска Defrost и се разтопява доста бързо, това много ми харесва на тази машина.А съм виждал Panasonic инвертор който отзад беше буца лед(във фирмата където работя)-а при нас зимата е често мъгливо, може би заради реката
        Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
          Момци, само на дърва съм зимата, голям кеф!
          Стига бе, възможно ли е това във Франция!!!

И да не съм съвсем извън темата: ТЕЦ - здраво сме вързани един за друг, даже абонатната е в мое мазе. Пък и всъщност съм си доволен.
          Последно редактирано от davc; 30-09-10, 11:03. Причина: допълнение
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
            В нашата къща аз съм на кюмур, а комшиите отдолу (тъ
            щата ) са на Дайкин, аз им го избрах. Резултатът е 1:1...
            Това направо си е 2:0 за тъщата като си сложиш хамалогията и риненето.
            Те, тъщите и без друго водят в резултата още с появяването си .
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнение
              Може би акумулиращата печка за сега ще ти върши работа, ще поддържа горе-долу равномерна температура, но за бебе дали ще е достатъчна-особенно вечер когато го къпете.Дали двете стаи ще са добре отоплени.Може да се наложи да си "помагаш" вечер с допълнителна печка/радиатор-при мен беше така когато дъщеря ми беше бебе(бяхме обаче в панелка на 1 ет.-голям студ).За сметките за отопление - ТЕЦ срещу климатици - писах по-нагоре.Аз твърдо съм за климатиците, с ТЕЦ-а имам лош опит.Струва ми се обаче че за тази сума няма да намериш добри климатици-по-добре дай повече пари но си вземи надеждни машини.Две зими изкарах в Пловдив(в казармата) и спомените ми са за големи студове и вятър.Добре е обаче и други да споделят впечатления и опит, така ще е по-лесно в избора за твоя случай.
              Аз си имам и маслен радиатор, и духалка. Ако се наложи и те влизат в експлоатация. От мисълта за ТЕЦ-а и мен ме побиват тръпки ...Иначе съседите плащат по 250-300 лв сметки за парно на месец (ама пак казвам, че при тях се ходи по къси гащи). Зимите в Пловдив са сравнително топли. Разбира се по някога стават и доста големи студове, но това е рядкост. Брат ми от вчера има климатик Fuji, инверторен, 12-ка за 1060 лв с монтажа. Не знам като марка как е, но такава цена би ме устроила. С интерес ще следя сметките му за ток и ако ми харесат взимам и аз.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Отопление на дърва. Локално парно в къщата, с котел пиролизен "Атмос". За отоплителния период - от 25-30 октомври до 5-15 април около 20 кубика дърва или 1000 лв. т.е. 50 лв. кубика. Топло навсякъде и неограничено количество топла вода. Ако, Е.on спре тока, поради настъпили форсмажорни обстоятелства в новия им офис, мога да издържа до две седмици с юпиеса, закачен към два 160 Аh акумулатора. След това парното трябва да мине на авариен режим.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                  Аз си имам и маслен радиатор, и духалка. Ако се наложи и те влизат в експлоатация. От мисълта за ТЕЦ-а и мен ме побиват тръпки ...Иначе съседите плащат по 250-300 лв сметки за парно на месец (ама пак казвам, че при тях се ходи по къси гащи). Зимите в Пловдив са сравнително топли. Разбира се по някога стават и доста големи студове, но това е рядкост. Брат ми от вчера има климатик Fuji, инверторен, 12-ка за 1060 лв с монтажа. Не знам като марка как е, но такава цена би ме устроила. С интерес ще следя сметките му за ток и ако ми харесат взимам и аз.
                  Да, Fuji не е никак лош избор.Мой приятел си смени LG-то с инверторно Fuji и е мн. доволен-за последната зима.Ако машините са истински и цените са наистина такива се доближаваш до бюджета който си обявил.А от сметките за отопление/ток ти гарантирам че ще си повече от доволен-забрави за 250-300лв. за ТЕЦ и пак ще си по къси гащи.Да не забравяме, че климатика е мн. полезен и през лятото-само внимавай с бебето
                  Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                    Що отрова си нагълтал..
                    То ракията е затова, да неутрализира отровата.
                    Ама пък с талашита правех температурни рекорди. Вънка -15, вътре + 35.
                    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                    -----------------------------------------------
                    Питието определя съзнанието....
                    -----------------------------------------------
                    0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                      То ракията е затова, да неутрализира отровата.
                      Ама пък с талашита правех температурни рекорди. Вънка -15, вътре + 35.
                      Калоричността е идвала от химикалите в лепилото..

Можеше и с горено масло да пробваш!

Или найлонови пликове!

Дано ракията, да не е била менте, че директно ставаш терминатор и отвътре и отвън!

Няма да има вече какво да те уплаши!

Коментар

Пьрва зима в този апартамент.Тухла,изолация,ПВЦ дограма,70кв.На ток.Няма друг вариант.В стаите радиатори ADAX,дневната инвертор DAIKIN.Ако ми е топло и сметката ми е 250лв,ще се радвам.Дано,ама надали.
                        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                          Пьрва зима в този апартамент.Тухла,изолация,ПВЦ дограма,70кв.На ток.Няма друг вариант.В стаите радиатори ADAX,дневната инвертор DAIKIN.Ако ми е топло и сметката ми е 250лв,ще се радвам.Дано,ама надали.
                          Ако не наблягаш на радиаторите, напълно е възможно.

Коментар

Тази зима ще се отоплявам с климатик, радиатор, вино, уиски, жената и дебелия юрган.
                            Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                            Dacia Duster 4WD

Коментар

Ако не наблягаш на радиаторите, напълно е възможно.
                              +1

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                                Много ще зависи и от това, дали комшиите се топлят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X