Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иде зима, с какво ще се топлим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Иде зима, с какво ще се топлим?

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
    За котли да за камини информацията е оскъдна.
    Я кажи какво мислиш затова нещо http://www.youtube.com/watch?v=arUEQ1q4sIk
    Ами нормално е за камини да няма много инфо. За да правиш вторично горене си трябва някаква условна/ и не съвсем/ херметизация, защото този пушек/газ, дето искаш да го палнеш си е доста шавлив и се стреми да излезе през комина. Не че е невъзможно но по-простото решение е пиролизният котел. Преди доста години гледах една такава камина, френска, но цената и отиваше къмто на ядрен реактор И пак ми изгреждаше като пиролизен но направен да си го сложиш в хола. Може технологиите от тогава да са напреднали доста но едно не се е променило. За да правиш горене на газове ти трябва сух дървен материал, иначе се вкарваш в приключение.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Някой от феновете на ТЕЦ-а, ако има ЖиСиЕма на оня ояден чичко, който решава кога ми е студено и кога ми е горещо, нека да му звънне и да му каже да си изкара дирника от джакузито, което съм му купил и да го покаже малко на припек, та белким се сети да ми го пусне (парното де)! И ако може да го пита - Парите за ток, които плащам в момента за да си стопля жилището, ще ми ги приспаднат ли от "такса мощност", или ще ми ги начислят още веднъж като консумирана енергия, заради факта, че им топля радиаторите и топломерите в момента!

Байгън от тия изроди!

Коментар

Обади се телефона, дето трябва да е залепен на вратата на абонатната.

Коментар

Общо взето идеята е да се получи такава камина http://combustion.mohaverailway.com/ .
          А в момента се чудя дали горенето е термо динамичен процес или само окислиние на горивото(предполагам, че е и двете).
          И другото което ми е влезнало в главата е да си изработя нещо от този сорт с цел повишаване на ефективността на отоплението http://reviews.northerntool.com/0394...ws/reviews.htm, което си е вид димен радиатор.
          Проблемът е, че не мога да намеря чертеж или схема на това чудо или поне разрез с размери.
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

За да няма объркване - всички процеси са термодинамични. Даже бъркането в носа.

Коментар

Конвекторна печка. Само дето като я изключа и топлото някак изчезва

Коментар

с цел повишаване на ефективността на отоплението http://reviews.northerntool.com/0394...ws/reviews.htm, което си е вид димен радиатор.
                Проблемът е, че не мога да намеря чертеж или схема на това чудо или поне разрез с размери.
                Това може да ти създаде и много неприятности. Трябва да оставиш топлина за комина и навън. Иначе се задръства много бързо със сажди.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
                  Това може да ти създаде и много неприятности. Трябва да оставиш топлина за комина и навън. Иначе се задръства много бързо със сажди.
                  Съгласен съм с теб но в момента проблемама ми е, че при затворена отвсякъде камина и идин димен радиатор над нея пак тягата е много голяма.
                  А не знам защо но най голямото натрупване на сажди е точно в димния радиатор.
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

А не знам защо но най голямото натрупване на сажди е точно в димния радиатор.
                    Нормално. Там е най-голямата разлика в температурата в димоотвода.
                    А общо, най-много сажди се образуват в горивната камера и ребрата поради същата причина.
                    Обратно, в комина не искаме сажди и затова правилно е да е термоизолиран.

Коментар

И аз вече съм готов за зимата
                      Миналата седмица ми направиха задължителната профилактика и последна в гаранционния срок на климатика (MITSUBISHI MSZ-FD35VA/MUZ-FD35VA), сега стои включен в контакта и чака , проверих да не са паднали батериите на дистанционното, и остава да чакам студеното
                      Много съм доволен от климатика, заслужава си всяка стотинка от общо 2352-то лв ) дано да работи безпроблемно и за в бъдеще.
                      С този климатик си топля спалнята и отварям вратата към кухнята, и мога да кажа, че топли идеално. В хола ние почти не стоим, а когато дойдат гости ползвам една вентилаторна печка Ровента - това са ми отоплителните уреди в къщи
                      Hristo Draganov
                      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                        И аз вече съм готов за зимата
                        Миналата седмица ми направиха задължителната профилактика и последна в гаранционния срок на климатика (MITSUBISHI MSZ-FD35VA/MUZ-FD35VA), сега стои включен в контакта и чака , проверих да не са паднали батериите на дистанционното, и остава да чакам студеното
                        Много съм доволен от климатика, заслужава си всяка стотинка от общо 2352-то лв ) дано да работи безпроблемно и за в бъдеще.
                        С този климатик си топля спалнята и отварям вратата към кухнята, и мога да кажа, че топли идеално. В хола ние почти не стоим, а когато дойдат гости ползвам една вентилаторна печка Ровента - това са ми отоплителните уреди в къщи
                        +1

Имам такива климатици вече 3 години, чистя ги 2-3 пъти в годината и плащам за 4 климатика 50-60 лв. януари и февруари а в по топлите месеци по 30лв! Това с платената профилактика не ме устройва и затова не ползвам тази услуга ... 60лв на климатик - не мерси!

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                          +1

Имам такива климатици вече 3 години, чистя ги 2-3 пъти в годината и плащам за 4 климатика 50-60 лв. януари и февруари а в по топлите месеци по 30лв! Това с платената профилактика не ме устройва и затова не ползвам тази услуга ... 60лв на климатик - не мерси!
                          60 лв?? Много бе Събине, тук (в Стара Загора) ми взимат по 36 лв и го чистят от-до , мерят налягания, абе въобще всичко както си трябва. И от фирмата съм доволен.
                          Забравих да спомена, колко е икономичен, бе въобще ..., сладка работа, само да няма режим на тока, че ще я закъсам (ми ще бягам на село )
                          На село имам една Осака, не инверторен, някъде около 400 лв струваше миналата година по това време, пълна трагедия е Шумен, неикономичен, въобще ..., съжалявам, че не взехме инверторен, ама ха де .... Бе топли, ама ....
                          Hristo Draganov
                          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                            60 лв?? Много бе Събине....
                            Толкова беше, но може и вече да е по малко - не знам. Елементарна сметка направих и се отказах от допълнителната гаранция.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              "Първа зима" значи ли нова сграда, ако е така, вземи си един влагоабсорбатор и го пускай редовно, за да се поизсушиш докато дойде време за отопляване.
                              Да нова е.Сухо строителство.Взех си на Церезит с таблетки.За 14дни източи 200мл "течност".Нямам влага или този тип "влагосъбиратели" не са ефективни?
                              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                                Да нова е.Сухо строителство.Взех си на Церезит с таблетки.За 14дни източи 200мл "течност".Нямам влага или този тип "влагосъбиратели" не са ефективни?
                                Това е пълен боклук! 2 години не може да стопи 2 таблетки, а всъщото време по прозорците е река от влага.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X