Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Германската кампания за ваксинация срещу COVID-19 е помрачена от злополука на север, където осем медицински служители в дом за възрастни хора са получили предозиране, съобщава "Ройтерс".

Областните власти на Померания-Рюген съобщиха, че служителите в град Щралзунд са получили пет пъти над препоръчителната доза от ваксината BioNTech/Pfizer в неделя.

Четирима са в болница за наблюдение, след като развиват грипоподобни симптоми.

"Съжалявам дълбоко за инцидента. Този отделен случай се дължи на индивидуална грешка. Надявам се, че всички засегнати не изпитват сериозни странични ефекти", заяви в изявление областният ръководител Щефан Керт.
    ..
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• Венци- малкия
      Венци- малкия коментира
      Редактиране на коментар
      "Изгубени в превода" на инструкциите... Нищо ново и страшно. Важно чиповете да са наред..

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Доколкото си спомням ваксината трябва да се разрежда. Ако някой не е прочел инструкциите-стават бели.
      А и както виждам предозираните само са получили симптоми, ниокой не е паднал на земята в гърч и с пяна на устата...

Само за пример:
      Имахме едно съседче-Христина, много сладко дете по спомен. Едно такова слабичко, миловидно, абе много готино.
      По време оно, някъде в края на 70-те или началото на 80-те в детската градина получават интифа да мажат на всички деца главите против въшки.
      Снабдено е лекарството,обаче трябва да се разрежда.
      Местния фелдшер обаче(бай Кольо, адаш ми е) не разбрал, че се разрежда и мазал директно с концентрата.
      Другите деца го изкарали някак си, ама Христина не можа, отиде си детето. После дела, три пъти отваряха гроба за да вземат проби, като последния път едва намерили малко мускул-само по дупето останало...

Та тези неща се случват. Случвали са се, случват се, и ще се случват, това си е част от живота.
      Обаче медийното вторачване, и реагиране като ужилени на всяка новина за вируса, а сега и за ваксините правят бели. Сериозни бели.

• piron45
      piron45 коментира
      Редактиране на коментар
      Ами напоследък по медиите можеш да видиш и чуеш само лоши новини, за добри не остана време. С тая корона по цял ден повтарят едно и също, чат пат ако излезе някое убийство или земетресение. От много време не съм чул нещо положително , на което човек да се зарадва. Баси и скапаните медии дето имаме. Навсякъде можеш да прочетеш фрапиращи малоумни заглавия и като отвориш - някакви глупости и фалшификати.

• Не съм чел от СМИ по темата, но имам 2 въпроса:
    1.Не е ли по-правилно с тези 9800 ваксини да се постави първа доза на 9800 човека и да се чака следващата доставка на ваксини вместо да са ваксинират с по 2 дози 4900 човека?
    2.Кога ще пристигнат следващите дози?

Защото според СМИ ваксинацията /по масовата/ щяла да започне след 2-3 месеца.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Венци, то хубаво, че може да се чака, но нали между двете дози имунитета несигурен ли, непълен ли, или каквото там... И ако сега се ползват всичките дози по една на човек-ако се случи забавяне на следващата пратка-ще имаме няколко хиляди ваксинирани веднъж, с имунитет под въпрос.
      Затова-за да е сигурно, че който е ваксиниран е с траен и истински имунитет-получените дози се делят на две.
      А ако до 21 дни пристигнат другите обещани дози(поне първите партиди де)-ще започне и по-масово ваксиниране, което обаче предполагам, че пак ще е с подсигурена втора доза.

Знае ли се другите ваксини дали действат от първия път, или всички си искат повторение?

• Ясен
      Ясен коментира
      Редактиране на коментар
      Всъщност има нещо като дебат в съответните среди дали да не се приложи този метод - бодат се колкото дози има по веднъж и после когато дойдат.

Това е трудно за администриране, но пък теоретично е по-ефективно ако се организира правилно.

НЯКАКЪВ имунитет има още след първата доза. Втората може да се сложи и много след 21 ден, при много ваксини е нормално, но ефектът от такова прилагане не е изследван за конкретната ваксина по разбираеми причини.

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Именно де-има НЯКАКЪВ.
      А се търси добрия имунитет, затова-колкото бройки има-нека да се сложат зада има цялостен резултат, а не половинчат.
      Поне такава е логиката.

Всеки знае, че ако до 15-20 Януари дойдат другите доставки няма да има проблем, и е по-добре да се боцнат сега колкото може повече хора. Обаче кой гарантира, че доставката няма да се забави по някакви си причини, и имунитета на боцнатите да остане половинчат. Пак ще върши някаква работа, ама представяш ли си какво ще се случи когато някой от тези с половинчат имунитет се разболее?..

• Някъде четох, че при Спутника втората доза може да бъде отложена с до 6 меесеца, като теоретично възможността за пробив се увеличава с няколко процента, а двегодишния срок на действие тече от поставянето на втората доза. И, че тези, които редовно употребяват по малки количества алкохол са по-защитени. Същото важало и тези, които са хронично гладни. Предполагат, че е в резултат на ниско ниво на кръвна захар.

Лошото е, че употребявам, злоупотребявам с алкоохол, не ям сладко и хляб, но имам относително високи нива на глюкоза и триглицериди.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• След 2-та ваксина не само алкохол, ами и секс не трябва да се прави...
      HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

• s_s1
        s_s1 коментира
        Редактиране на коментар
        Да, може да предизвика инфаркт. Твърде възможно , ако се прави в съчетание с друг известен просукт на пфайзър.

• pan_rt
        pan_rt коментира
        Редактиране на коментар
        Алкохол не трябва да се прави или пие

• https://m.facebook.com/story.php?sto...6&id=507333195
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
        А кой е автора от самосебеси?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• NovemberCharlie
          NovemberCharlie коментира
          Редактиране на коментар
          Нямам идея

• turtey
          turtey коментира
          Редактиране на коментар
          Излагаш се, значи

• NovemberCharlie
          NovemberCharlie коментира
          Редактиране на коментар
          Не значи. Споделям нещо от Фейса. Кой както иска да го тълкува.

• Цитат: "Министърът на туризма (на Гърция) подчерта, че ваксинираните вече няма да имат нужда да бъдат тествани или поставени под карантина, а да представят сертификата в цифров вид за всеки орган, национален или друг при поискване. Повечето страни в Европа ще направят същото ..."
        Та имаме избор - или ваксина с пътуване, или само .bg.
        Любопитен съм за българския "сертификат в цифров вид", ако не спуснат нещо готово отгоре, не го виждам преди края на ковида.
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• p-pleven
          p-pleven коментира
          Редактиране на коментар
          Айде пак каруцата пред коня....
          Тая година как беше: или представящ ПЦР тест или ходиш на Слънчак. Ето и голямата завера между собствениците на бетон по БГ черноморието и гръцкото правителство!
          А за какво ще се показва "цифеов сертификат"? Има си скенери за проверка за чипове, като при кучетата: ако кучето е чипирано - писка. Споко!

• На някои чак кеф им става, че скоро яко ще им ограничат конституционните права...

Коментар

• p-pleven
          p-pleven коментира
          Редактиране на коментар
          Аз се кефя, шо?

• santaclash
          santaclash коментира
          Редактиране на коментар
          Кое конституционно право имаш предвид?

• Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
        На някои чак кеф им става, че скоро яко ще им ограничат конституционните права...
        Нямам особено против.

Масовката си мисли, че има има само права, без никакви задължения.
        Отдавна свободата се превърна в свободия.

Коментар

• Не знам да имам такива задължения, но щом масовката го казва, знае ли човек...

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Какви задължения нямаш?

А какви имаш, според теб?

• Няколко мисли

- ако изтегля късата клечка от ваксината кой ще ми гледа децата? (Щото за съжаление от първа ръка знам колко е нефелна нашата социална система)
          - къде свършва личната свобода и започва обществения интерес
          - предния смъртоносен китайски грип (т.нар. испански) изчезва след втората вълна без ваксина и локдауни

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• turtey
            turtey коментира
            Редактиране на коментар
            Ми няма да те заразя. Нали за това се ваксинирам

• s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            Разликите с испанския грип: https://btvnovinite.bg/lifestyle/liu...19-snimki.html

• p-pleven
            p-pleven коментира
            Редактиране на коментар
            Ми аз съм ОК - бий си иглата и да видим дали има файда

• Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          - ако изтегля късата клечка от ваксината кой ще ми гледа децата? (Щото за съжаление от първа ръка знам колко е нефелна нашата социална система)
          - къде свършва личната свобода и започва обществения интерес
          - предния смъртоносен китайски грип (т.нар. испански) изчезва след втората вълна без ваксина и локдауни
          1. След като ни няма, няма какво да се тревожим!
          2. Където започва общественият!
          3.Испанският не е Ковид 19!
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

• Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Няколко мисли

- ако изтегля късата клечка от ваксината
            Вярно,че има неизвестни в действието на ваксината, но след като с жената хванахме "промоцията" и спасението дойде от съседско девойче (медицинска сестра ).......................................Последиците от ваксината не се знаят ,но и последиците от "короната" не са напълно известни? Въпроса е коя е по малката потенциална злина.
            Въпреки ,че всеки ден правим разходки в гората ,жената още среща трудности с дишането. За мен избора е един и след като станат достъпни заставам е реда на чакащите (не искам повторение на ужаса който изкарахме-но сития на гладния не вярва),а по природа съм умерен песимист! Лека вечер и живи и здрави!

Коментар

• turtey
              turtey коментира
              Редактиране на коментар
              Аз съм последния който ще стане антиваксър.
              Просто когато нещо рисково е задължително трябва да има механизъм за компенсация.

• Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              А кой казва, че е рисково?
              Хората на които вярвам до един казват, че риска е минимален.
              Но остави на кого вярвам аз, иде реч за много като брой и много като умност хора.

Тези които реват, че имало баси риска или не могат да мислят, или просто са жертви на модата с отричането на всичко.

• turtey
              turtey коментира
              Редактиране на коментар
              Между минимален и няма риск разлика балкан.

• Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
            На някои чак кеф им става, че скоро яко ще им ограничат конституционните права...
            Нямаш конституционно право да разнасяш зарази.

Даже са предвидени конкретни случаи, в които подлежиш на наказателно преследване, ако си заразил някого.

Впрочем целият закон за здравето към момента не е атакуван в Конституционния съд, но ако имаш желание, можеш да пробваш, примерно чл. 61 който регулира задължителната изолация или лечение.

В това отношение, българското законодателство не е никак уникално.

Коментар

• dimkaraganchev
              dimkaraganchev коментира
              Редактиране на коментар
              Че кой разнася зарази?!. А относно конституционните ми права съм напълно наясно. А ти явно не си.

• Имам въпрос, не съм се интересувал от странични ефекти и прочее, колеги споделят, че ваксините или ваксина на определен производител, не се препоръчвали за млади хора които все още нямат деца ? Има ли нещо вярно ? Да не се окаже, че след време ако някой нещо реши и .. само да си остане с опитите ? Ако някой нещо знае моля да пише.

Коментар

• santaclash
              santaclash коментира
              Редактиране на коментар
              Едното от местата, в които вирусът може да се развива, т.е. където има клетки, които може да заразява са именно макарите. По обективни причини обаче, му е бая сложно да попадне там. В някаква връзка с това се появи и антиваксърската опорка, че видиш ли, понеже там има такива клетки, ваксината ще им повлияе и т.н.

• tabu_bg
              tabu_bg коментира
              Редактиране на коментар
              Говоря за момичета и ваксините, щото те са по уязвими. За нас едва ли има опасност.

• tabu_bg
              tabu_bg коментира
              Редактиране на коментар
              Имам нов отговор в темата с линк към клип, професора казва, стерилитет между 60-70 процента.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X