Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави ракия?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Как се прави ракия?

    Иво , треските не само оцветяват , от тях ракията омеква ...но трябва да се подменят ....като старо буре
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

    Коментар


    • От: Как се прави ракия?

      Именно. Подменям ги, просто на тези вече също им е дошло времето. Няма вечни неща.
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

      Коментар


      • От: Как се прави ракия?

        Наздраве
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

        Коментар


        • От: Как се прави ракия?

          Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Ами най-малкото, пластмасови бидони, изобщо съществуват (поне в нашето битие) неповече от 35-40 години.
          Да бе, ясно е това. За друго питах. Как да има "норма" за домашната ракия, което ще рече, че едва ли не писани правила трябва да има, като то за това е домашна - всеки да я прави как си знае. За бъркани яйца има 300 рецепти, ти за ракията..

          Коментар


          • От: Как се прави ракия?

            Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
            ..... треските не само оцветяват , от тях ракията омеква ...но трябва да се подменят ...
            За цвят да, но би ли пояснил с какво допринасят треските за омекотяването и?

            Коментар


            • От: Как се прави ракия?

              Аз все си мисля, че ракията старее поради факта, че има контакт с въздушна среда и се окислява. Чипс, трески, бъчви - добавят цвят и аромати. Може и да се бъркам. Наздраве.
              Ако е машина, нека бъде немска!
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

              Коментар


              • От: Как се прави ракия?

                Преди години рано прецаках един пелин и още ноември започна да киселее. Отточих го и го занесох на баща ми, лека му пръст, да го свари но ракия. След седмица, при поредното ми ходене, ми даде 10-15 литра в една стъклена дамаджана и ми напомни изрично да я проветра. Прибрах се в къщи и поради липса на подходящ съд напълних една тенджера догоре, 5-6 литра, покрих я с тензух и я оставих на спокойствие. За останалата си обещах да ида до Метро и да взема някоя евтина емайлирана посуда по голямшка, че да я събере. Да, ама забравих и се отнесох. След дватрийсе дена, като се присетих, установих, че проветрената ракийка си е супер за пиене - мека, пивка и не натрапваща се на мирис. А забравената, макар и от същото варене, напротив - рязка, твърда и миризлива..

                Коментар


                • От: Как се прави ракия?

                  Първоначално публикуван от Karushev Преглед на мнение
                  За цвят да, но би ли пояснил с какво допринасят треските за омекотяването и?
                  Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                  Аз все си мисля, че ракията старее поради факта, че има контакт с въздушна среда и се окислява. Чипс, трески, бъчви - добавят цвят и аромати. Може и да се бъркам. Наздраве.
                  Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                  Преди години рано прецаках един пелин и още ноември започна да киселее. Отточих го и го занесох на баща ми, лека му пръст, да го свари но ракия. След седмица, при поредното ми ходене, ми даде 10-15 литра в една стъклена дамаджана и ми напомни изрично да я проветра. Прибрах се в къщи и поради липса на подходящ съд напълних една тенджера догоре, 5-6 литра, покрих я с тензух и я оставих на спокойствие. За останалата си обещах да ида до Метро и да взема някоя евтина емайлирана посуда по голямшка, че да я събере. Да, ама забравих и се отнесох. След дватрийсе дена, като се присетих, установих, че проветрената ракийка си е супер за пиене - мека, пивка и не натрапваща се на мирис. А забравената, макар и от същото варене, напротив - рязка, твърда и миризлива..
                  Сега като ги чета тези мнения , разбирам защо моята ракия е толко мека и пивка ...ем е в бидон , ем има черничеви далудки , и капака само покрива / не е стегнат със скобата/ ...та така ...наздраве
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

                  Коментар


                  • От: Как се прави ракия?

                    То това съм го констатирал десетки пъти и за това я държа в отворени бидони да се оцвети за около 2-3 седмици, после в стъкло, но ми е малко стъкларията и последно време ползвам едни бели пластмасови туби по 30л. Като не ги пълня до горе.
                    Ако е машина, нека бъде немска!
                    XJR 1200
                    ETZ 150
                    Kawasaki Ninja ZX10R

                    Коментар


                    • От: Как се прави ракия?

                      Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                      То това съм го констатирал десетки пъти и за това я държа в отворени бидони да се оцвети за около 2-3 седмици, после в стъкло, но ми е малко стъкларията и последно време ползвам едни бели пластмасови туби по 30л. Като не ги пълня до горе.
                      Ти като имаш толкова много ракия , как спиш спокойно ...или пий , или продавай ...наздраве
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

                      Коментар


                      • От: Как се прави ракия?

                        Няма такова нещо. По двайсе литра си варя на година и ми остава
                        Ако е машина, нека бъде немска!
                        XJR 1200
                        ETZ 150
                        Kawasaki Ninja ZX10R

                        Коментар


                        • От: Как се прави ракия?

                          Здравейте , заложих в събота 5 бидона по 100 л грозде букет 400кг .Сложих захар и вода. Днес тръгна ферментацията но мудно , предполагам от ниските температури. Материала ми е в един ламаринен склад , но като цяло температурата е близка до външната. Опасявам се , че както го дават да застуди от утре , може да спре ферментацията или най-малкото да се забави.
                          Затова си поръчах дрожди за трудна ферментация и активатор. Въпроса ми е , ако реша да ги използвам , има ли проблем че не съм сулфитирал предварително ?
                          Който търси , намира !
                          Човекът е човек, когато е на път !

                          Коментар


                          • От: Как се прави ракия?

                            Еми...ще развъдиш и дивите щамове дрожди и твоите-питомните.

                            Коментар


                            • От: Как се прави ракия?

                              Но като цяло , няма да има кой знае какъв проблем , че хем има диви , хем питомни , нали ?
                              Който търси , намира !
                              Човекът е човек, когато е на път !

                              Коментар


                              • От: Как се прави ракия?

                                Е, питомните има по-голям коефициент на производство на алкохол, а и са устойчиви на разни ми ти работи.Ама ако не те бърка 1-2 литра в повече, пердаши така.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X