Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Вкусотии в чинии

    Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
    Аз нали съм македонски зет, та гледам как го правят по онзи край. А за македонците това е манджата за Коледа. Там слагат освен тези месца и телешко, но не слагат сармички, а само зеле(от гадното киселко, естествено ) и ориз. Оризчето обаче го слагат 20 минути преди да извадят капамата от фурната, за да дръпне водата и мазното. Ако се сложи ориза в началото ще се разври много докато се пече. Та ми беше интересно дали със сармите се получава този ефект
    Тази година имаше възможност да я оставим да си къкри над 9 часа(изведох тъщата побаирите на разходка). Фурната 120-130 градуса и стана прекрасна.
    И моята рецепта е от него край.
    Пет години имах възможността да споделям трапези и др. неща. Като отида там и душата ми се пълни. Пържолите не са свински, а телешки. Сърмите са с кълцано свинско и булгур, не са с ориз. Пробвай по моята и ще се увериш в качеството и.
    На пържолите само подправки - БЕЗ СОЛ, защото от зелето и топеното сирене достатъчно се осоляват!
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

    Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

    Коментар


    • От: Вкусотии в чинии

      Честита Нова година, кулинари-чревоугодници!

      Оффффф........не мога да гледам храна дори и на снимка...
      Смятам през новата година да карам под девиза "По-малко холестерол - повече витамини".
      Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

      Коментар


      • От: Вкусотии в чинии

        Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
        Честита Нова година, кулинари-чревоугодници!
        Смятам през новата година да карам под девиза "По-малко холестерол - повече витамини".
        Тия сме ги чувАли, да ти е сладко вдругиден.
        Виж нещо рибешко дали имаш за тогава във фризера.Имам две литрови/в плюс/ щуки, мисля си едната да стане плакия тези дни.Расперите ще чакат във фризера по-топло време, нацепих се от студ край скарата по Нова година.

        Коментар


        • От: Вкусотии в чинии

          То който няма апетит,трябва само да влезе във Форума иии на мен ми се напълни корема със слюнки.Не бях гладен ама сега трябва да ям.

          Коментар


          • От: Вкусотии в чинии

            Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
            Смятам през новата година да карам под девиза "По-малко холестерол - повече витамини".
            Ти пък!
            И какво общо имат рецептите с холестерола? Той не идва от манджите, те не са виновни!
            Ако почнеш да правиш витаминозни рецепти - и тях споделяй тук

            Коментар


            • От: Вкусотии в чинии

              Фетучини "ала Косьо"

              Необходими продукти:
              Кутия Фетучини.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07948.jpg
Прегледи:1
Размер:119.3 КБ
ID:5247276
              Пилешки филенца, сол, черен пипер, гъби, суха гъбена супа.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07947.jpg
Прегледи:1
Размер:144.9 КБ
ID:5247278
              Топено сирене
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07950.jpg
Прегледи:1
Размер:80.5 КБ
ID:5247279
              Филенцата се овкусяват и пекат без мазнина:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07949.jpg
Прегледи:1
Размер:125.0 КБ
ID:5247280

              Гъбената супа се разтваря в студена вода в отделна купичка и се добавя в дълбок тиган.
              След сгъстяване се добавят гъбите, топеното сирене и подправки на вкус(вегета, черен пипер и др.)
              Филенцата се нарязват на жулиени или друга подобна форма в зависимост от предпочитанията
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07953.jpg
Прегледи:1
Размер:110.9 КБ
ID:5247281
              В допълнение може да се аранжира с грах, варени яйца или др.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07951.jpg
Прегледи:1
Размер:107.0 КБ
ID:5247282
              Добавяме и чаша червено вино.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07956.jpg
Прегледи:1
Размер:106.5 КБ
ID:5247283
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07954.jpg
Прегледи:1
Размер:48.5 КБ
ID:5247284

              Приблизително време за приготвяне 30 минути.

              Добър апетит!

              И накрая всички яли, пили и се веселили.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07957.jpg
Прегледи:1
Размер:121.2 КБ
ID:5247285
              Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
              Dacia Duster 4WD

              Коментар


              • От: Вкусотии в чинии

                Колега това много вкусно изглежда.Ама някакъв вид макарони ли е това Фетучини.Наполедък аз да готвя в къщи и това ще го пробвам.

                Коментар


                • От: Вкусотии в чинии

                  Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
                  Колега това много вкусно изглежда.Ама някакъв вид макарони ли е това Фетучини.Наполедък аз да готвя в къщи и това ще го пробвам.
                  Това е вид паста, там съм сложил снимка на кутията. В случая на Барила, че те най ми харесват като качество, но иначе има и на други производители по магазините.
                  Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                  Dacia Duster 4WD

                  Коментар


                  • От: Вкусотии в чинии

                    Ами мерси.Утре смятам точно това да сготвя.Един такъв пакет за колко порции е горе долу.За 4 нормално ядящи стигали?

                    Коментар


                    • От: Вкусотии в чинии

                      Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
                      Ами мерси.Утре смятам точно това да сготвя.Един такъв пакет за колко порции е горе долу.За 4 нормално ядящи стигали?
                      Пакета е 500 гр. като сложиш и соса и др. и ще стане.
                      Незнам колко нормално ядящи сте, но смятам че ще ви стигне.
                      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                      Dacia Duster 4WD

                      Коментар


                      • От: Вкусотии в чинии

                        Започвам отзад - напред, т.е. първо с десерта.

                        Връщайки се назад във времето на студентските ми години във Велико Търново, първата асоциация, която правя - е торта "Виена".

                        Имам приятел, който е от ВТ, но си живее във ВН, та го изнудвам всеки път, когато си ходи до родния град, на връщане да ми носи от тази торта.

                        Ето оригиналната рецепта, която съм ползвал:

                        Торта Виена

                        За блата:
                        6 яйца
                        1 ч.ч. захар
                        5 с.л. галета
                        3 с.л. какао
                        1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
                        щипка канела
                        щипка сода бикарбонат

                        Крем:
                        500 мл. течна сладкарска сметана
                        конфитюр от вишни

                        За сиропиране:
                        сока от компот вишни или захарен сироп

                        За украса:
                        вишни от компот
                        желиран сок от компота /окло 250 мл. сок с 1/2 пакетче желатин/
                        смлени орехи

                        Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се сухите съставки. Изпича се блат, който се разрязва на две части.
                        Сиропира се с компота/захарния сироп. Намазва се обилно с разбита сметана. Отгоре се разпределя сладкото от вишни. Поставя се вторият блат, леко сиропиран.
                        Тортата се намазва цялата със сметана. Отстрани като борд се шприцоват сметанови рози. Излива се сока от компота с желатина, поставят се вишни за украса.
                        Отстрани тортата се облепя със смлени орехи.

                        Ето как ми се получи:



                        Препоръчвам я без никакви резерви!


                        Без хлебец не върви - в машината направих тестото, оформих питчици, поръсих ги със сусам:



                        Продължих да ъпгрейвам рибицата:




                        И едни панирани кладници:


                        Както и салатен бобец....от големия, смиленски.......сварява се, после се отцежда, през това време запържваме малко лучец и праз, добавяме боба и поръсваме с пипер и джоджен:


                        А'ре още едно десертче - баклава:
                        В началото съвсем тривиално:


                        Но след това всяка кора с плънка я навих на руло и нарязах на парченца:



                        ...които после изпекох и залях със сиропа:




                        Да ви е сладко! Ама не много, че да не хванете диабет.
                        Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

                        Коментар


                        • От: Вкусотии в чинии

                          Човече, какъв чревоугодник си не е истина В добрия смисъл, да не се обидиш.
                          Продължавай в същия дух

                          Коментар


                          • От: Вкусотии в чинии

                            Рибицата я пробвах и аз. Даже 2 направих Много добре се получи. Бяхме 10 човека и всички те поздравяват за рецептата
                            LZ1DWW

                            Коментар


                            • От: Вкусотии в чинии

                              Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
                              Рибицата я пробвах и аз. Даже 2 направих Много добре се получи. Бяхме 10 човека и всички те поздравяват за рецептата
                              Благодаря! Радвам се, че ви е харесало!
                              Опитай да направиш тортата "Виена" и ще имаш фенове за цял живот.....направо води до пристрастяване... .......аз одеве направих 2, една за мен, другата за жената и децата.
                              Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

                              Коментар


                              • От: Вкусотии в чинии

                                Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                                Благодаря! Радвам се, че ви е харесало!
                                Опитай да направиш тортата "Виена" и ще имаш фенове за цял живот.....направо води до пристрастяване... .......аз одеве направих 2, една за мен, другата за жената и децата.
                                Задължително, само да се видя малко с време . Ще споделя дали съм събрал фенове.
                                Ти обаче, вече имаш фенове за цял живот
                                LZ1DWW

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X