Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Вкусотии в чинии

    холестерола е особено важен за мъжкия организъм,тъй като е основна суровина за производството на тестостерон...а лошия холестерол е за хора,които не се движат..другия е добър
    куче или вълк?
    в клетка ,или свободен?
    въпрос на личен избор.
    Вихрен Илиев
    0888249888
    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

    Коментар


    • От: Вкусотии в чинии

      Ето и от мен едни сарми със свинско и топено сирене, /ако вече не е прекалено късно за киселото зеле, де/:
      Нарязваме гъбите, морковите и киселите краставички съотв. на филийки и лентички, нареждаме ги върху свинското филе и отгоре слагаме топеното сирене. /В случая моето трябваше да се размаже /.
      Поръсваме с малко черен пипер и индийско орехче. После завиваме на руло или просто сгъваме месото и го увиваме в киселото зеле.




      Покриваме дъното на гювеча с малко нарязано кисело зеле и отгоре нареждаме готовите сарми.



      Заливаме сармите с малко доматен сок:



      И покриваме с едно-две зелеви листа.



      Печем около час, час и половина. Накрая се получава това:

      Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

      Коментар


      • От: Вкусотии в чинии

        Да споделя и аз едно просто и бързо мезенце, което сам си го измислих:
        Най-обикновени панирани чушки от буркан. ОБАЧЕ: Вътре във всяка чушка по едно дълго резенче кашкавал и едно резенче бекон. И в панировката слагам вегета. Мммм.
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        -----------------------------------------------
        0887770735

        Коментар


        • От: Вкусотии в чинии

          Снощи се прибрах по късно но и жената беше закъсняла а бесника гладен като карпатска мечка след зимен сън и няма нищо за ядене.
          Сетих се че някъде бях чел или гледал една бърза рецепта за пържена кайма и пържени картофи само подправени и разбъркани заедно.
          Направих следното нещо един пакет кайма(600 700гр.) от хладилника в тигана с подправки и две лъжици доматена салца(не знам дали е правилно да се казва салца това са смлени и изварени домати с малко сол ) докато остане на мазнина 1.5- 1.6 кг картофи като за мусака и във фритюрника набързо.
          Намерих и едно тарелка гъби около 400 - 500 гр с малко масло разбърках всичко и го разпределих по гювечетата и за 5 -6 минути във загрята до 200 градуса фурна точно преди да ги извадя доволно количиство настърган кашкавал отгоре и вечерята готова.
          Само едно съжалявям , че фото апарата не ми беше под ръка да им снимам физиономиите на моите хора когато всички беше готово зо трийсетина минути.
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

          Коментар


          • От: Вкусотии в чинии

            Телешко по китайски (поне така си мисля )
            Месото е нарязано на жулиени и овкусено от предната вечер със соев сос, черен, червен пипер, сока от един лимон, дижонска горчица, по един стрък пресен лук и чесън, джинджифил и водка.

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00012.jpg
Прегледи:1
Размер:160.4 КБ
ID:5267767
            Необходими допълнителни продукти:
            Масло, Соеви кълнове, микс от зеленчуци(грах,царевица, карфиол, моркови и др.), оризови спагети.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00014.jpg
Прегледи:1
Размер:94.6 КБ
ID:5267773Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00018.jpg
Прегледи:1
Размер:132.3 КБ
ID:5267770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00013.jpg
Прегледи:1
Размер:143.0 КБ
ID:5267769

            Запържваме и после задушаваме месото
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00015.jpg
Прегледи:1
Размер:137.8 КБ
ID:5267776
            Добавяме моркови.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00017.jpg
Прегледи:1
Размер:166.5 КБ
ID:5267774

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00016.jpg
Прегледи:1
Размер:118.5 КБ
ID:5267775
            В отделен съд задушавам зеленчуците.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00019.jpg
Прегледи:1
Размер:120.7 КБ
ID:5267771
            Добавяме оризовите спагети, които са сварени предварително.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00020.jpg
Прегледи:1
Размер:144.5 КБ
ID:5267772
            Добавяме и задушеният микс.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00021.jpg
Прегледи:1
Размер:148.1 КБ
ID:5267768

            В допълнение таратор,а за пиене, който каквото предпочита.

            Добър Апетит!
            Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
            Dacia Duster 4WD

            Коментар


            • От: Вкусотии в чинии

              Пълнен хляб.
              Идеята не е моя, попаднах на нея някъде в мрежата.
              Днес след инвентаризациа на хладилника изпаданаха разни парчета колбаси, прошуто , няколоко парчета кашкавал и малко маслини.
              Пуснах в машината едно тесто по рецептата за пица, в това време в един тиган всички колбаси и прошутото на ситно и да се загреят колокото да си омешат вкусовете.
              Като стане готово тестото без да е втасвало се вади от машната и се разделя на две от двете парчета се оформят две кори.
              В една добре намаслена тавичка се слага едната кора разстила се равномерно плънката пъръсвасе с наситнените маслини и настъргания кашкавал и се покриват с другата кора.
              Зависа се с месал и се оставя да втаса за 20 минути. Пече се в добре загрята фурна за около 40 минути. След като се зачерви отгоре се покрива с лист фолио.
              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
              0878 79 20 61 Борис

              Коментар


              • От: Вкусотии в чинии

                Мозайка с тиквички

                Ето това сготвих снощи...
                3 тиквички на кубчета, 2 моркова и 2 големи картофа на едро ренде, 2 скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус и малко черен пипер се задушават в дълбок тиган с олио и малко вода до полуготовност

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023716861.jpg
Прегледи:1
Размер:35.8 КБ
ID:5282271

                После се добавя пресен копър и се разстила в тавичка/ в рецептата се добавя и натрошено сирене, но аз го забравих.../

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023716862.jpg
Прегледи:1
Размер:38.2 КБ
ID:5282272

                залива се с половин кофичка кисело мляко разбъркано с една с.л. брашно

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023716864.jpg
Прегледи:1
Размер:25.1 КБ
ID:5282273

                Отгоре се разпределят парчета кашкавал

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023716865.jpg
Прегледи:1
Размер:25.6 КБ
ID:5282274

                и се пече във фурна...еи такава е моята за 2-ма човека

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023716866.jpg
Прегледи:1
Размер:25.5 КБ
ID:5282275

                запича се до зачервяване

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023716868.jpg
Прегледи:1
Размер:27.0 КБ
ID:5282276


                и се сервира с кисело мляко ей така

                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023716859.jpg
Прегледи:1
Размер:28.2 КБ
ID:5282277

                Да ви е сладко!

                Коментар


                • От: Вкусотии в чинии

                  Пататник за вечеря

                  Сварих малко картофи, добавих 2 яйца и сирене
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023723141.jpg
Прегледи:1
Размер:65.1 КБ
ID:5282313
                  после подправки...черен пипер, зелен лук, сол, чубрица

                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023723142.jpg
Прегледи:1
Размер:82.2 КБ
ID:5282314

                  след това на порции се разстила на 2 кори за баница, загъва се и се пържи в тиган с олио и масло

                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023723143.jpg
Прегледи:1
Размер:37.9 КБ
ID:5282315

                  ей така
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023723140.jpg
Прегледи:1
Размер:64.1 КБ
ID:5282316

                  После се сервира
                  Последно редактирано от Dan7; 01-06-11, 19:13.

                  Коментар


                  • От: Вкусотии в чинии

                    Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
                    Мозайка с тиквички

                    Ето това сготвих снощи...
                    3 тиквички на кубчета, 2 моркова и 2 големи картофа на едро ренде, 2 скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус и малко черен пипер се задушават в дълбок тиган с олио и малко вода до полуготовност

                    [ATTACH=CONFIG]336422[/ATTACH]

                    После се добавя пресен копър и се разстила в тавичка/ в рецептата се добавя и натрошено сирене, но аз го забравих.../

                    [ATTACH=CONFIG]336423[/ATTACH]

                    залива се с половин кофичка кисело мляко разбъркано с една с.л. брашно

                    [ATTACH=CONFIG]336424[/ATTACH]

                    Отгоре се разпределят парчета кашкавал

                    [ATTACH=CONFIG]336425[/ATTACH]

                    и се пече във фурна...еи такава е моята за 2-ма човека

                    [ATTACH=CONFIG]336426[/ATTACH]

                    запича се до зачервяване

                    [ATTACH=CONFIG]336427[/ATTACH]


                    и се сервира с кисело мляко ей така

                    [ATTACH=CONFIG]336428[/ATTACH]

                    Да ви е сладко!
                    Тази вечер го пробвахме и е доста приятна "манджа".
                    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                    Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                    Коментар


                    • От: Вкусотии в чинии

                      Купих два килограма попчета доста едри. След като ги изчистих събрах около 150гр. хайвер. Смесих хайвера с малко галета, брашно и подправки и се получи консистенция за кюфтета. Изпържени се оказаха превъзходно мезе за бялото винце.
                      Прикачени файлове
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                      Коментар


                      • От: Вкусотии в чинии

                        Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                        Купих два килограма попчета доста едри. След като ги изчистих събрах около 150гр. хайвер. Смесих хайвера с малко галета, брашно и подправки и се получи консистенция за кюфтета. Изпържени се оказаха превъзходно мезе за бялото винце.
                        Значи добра рецепта.

                        Коментар


                        • От: Вкусотии в чинии

                          Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                          Купих два килограма попчета доста едри. След като ги изчистих събрах около 150гр. хайвер. Смесих хайвера с малко галета, брашно и подправки и се получи консистенция за кюфтета. Изпържени се оказаха превъзходно мезе за бялото винце.
                          Ейй, каква покривка само

                          Не мога да я пробвам рецептата с пърженото, защото много здраво избягвам пърженото ...
                          Hristo Draganov
                          http://htftp.domainbg.com/HD/

                          И аз искам България чиста ! ! !

                          Коментар


                          • От: Вкусотии в чинии

                            Отдавна ми се ядат пълнени тиквички, днес се наканих да си направя.
                            4 тиквички
                            250гр кайма
                            1 чч ориз
                            1 картоф
                            2 стръка чесън
                            1-2 домата или пюре
                            бульон, разни подправки на вкус
                            олио, вода

                            Разрязвам тиквичките на две по дължина, с лъжица ги издълбавам.
                            Вътрешностите на тиквичката, наситнени, каймата, ориза, чесъна, настъргания картоф и подправките ги слагам в купа за микровълнова с малко олио. Със затоврен капак за 5 мин. Отварям, разбърквам и слагам доматите и обратно за още 10 мин. Така избягвам запържването, което е вредно за мен.
                            Пълня тиквичките, нареждам ги в тава, ако остане плънка - отгоре. Налива се 2 пръста гореща вода, завива се с фолио и се слага в предварително загрята фурна. Когато стане ориза е готово.
                            Соса е чесън и кисело мляко.
                            Върви с доматена салата, ракия, бира, бяло вино.

                            Коментар


                            • От: Вкусотии в чинии

                              Ето нещо и от мен
                              Необходими продукти: бекон, свински вратни пържоли, пилешки пържоли, гъби, праз лук, подправки.
                              Предварително постилам върху работния плот алуминиево фолио върху което подреждам бекона нарязан на тънки ленти като се застъпват всички парчета

                              Следва поставянето на предварително начуканите вратни пържолки осолени и поръсени с черен пипер

                              Върху тях следват гъбки и ред пилешки пържоли предварително мариновани

                              отново гъбки и нарязани на ленти праз лук и морков

                              С помоща на алуминиевото фолио навивам „ролето“

                              Пече се заедно с фолиото във фурна на 180-2000С за около 2 часа при готовност разкъсвам фолиото от горе и поръсвам с кашкавал

                              Сервира се и се консумира с подходящи питиета

                              Коментар


                              • От: Вкусотии в чинии

                                Страхотно изглежда! Ще го пробвам...

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X