Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Вкусотии в чинии

Сутринта изпратих жената в командировка до 28.05. и сега започвам да се изявявам кулинарно.
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
      Сутринта изпратих жената в командировка до 28.05. и сега започвам да се изявявам кулинарно.
      Лошо,Дочев,мъжете сме кулинари,но и писюри в кухнята.Сега кой ще замита и мие след бомбата,дето ще я изтресеш,докато готвиш?
      А,не питай откъде знам за тази специфика,но си е казано-майстор без калфи няма.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        ..Сега кой ще замита и мие след ...
        А комшийки не става ли?
        Иван
        ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Първоначално публикуван от Niger Преглед на мнение
          А комшийки не става ли?
          Може,но ще загори манджата и Дочев ще се изложи,...край печката....

Коментар

А комшийки не става ли?
            Знам една техника за солене на манджите.Един държи солницата над тенджерата.....другия я клати. Техниката е семиконтакт,щото не пипаш солницата.

Коментар

Наложи се скоро тъщата и тъста да заминат за известно време и ние с половинката трябваше да отидем да пазим балдъзата, да не я налазят ергените И викам си, сега няма да се излагаме, ще покажем на малката, че има и вкусни храни, а не само броколи, черен кисел хляб и подобни такива. Минах през пазара набързо и в месарницата един месар, ама такъв като от филмите, ми резна малко плешка(свинска... към кило и половина) . Пътьом намерих див чесън (чувал съм го и като левърда, левурда и още няколко производни), купих една връзка и....о чудо - на пазара "Красно село" продават кладници(някъде по-нагоре в темата имаше обяснение какво е). Уникална гъба. Взех и от тях. Прибрах се и започнах:

Нарязах месото на пържолки

Подредих в тавичка и подправих с малко олио, червен, черен(зърна) и бял(зърна) пипер, 3 зърна бахар, малко босилек, малко чубрица и оставих за малко да дръпне миризми

Междувремено

че така на сухо не ми върви работата - 50 мл. на месото и 500 мл. на шкембето(моето ).

След кратък престой на месцето в хладилника нарязваме лук(2-3 глави), моркови(2-3) и дивия чесън върху мръвките

Малко доматче и се получава:

Цялата тази работа във фурната на 250 градуса

Гъбките се измиват

и нарязват на лентички

добавяме ги и още малко във фурната

И се получава

Докато се готви това - една салатка

С една ракийка и се получи незабравима кулинарна вечер.
              ...Пак ми потекоха лигите.

Бон апети!
              Последно редактирано от Митко (smile); 13-05-10, 15:58.
              LZ1DWW

Коментар

Приказна е станала комбинацията,браво колега!
                Между другото,я кажи на каква цена е Кладницата на женския пазар?

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                  Приказна е станала комбинацията,браво колега!
                  Между другото,я кажи на каква цена е Кладницата на женския пазар?
                  Благодаря! Беше много вкусно

На женския не зная. На пазар Красно село е 6-7 лева/кг. За сравнение - култивираната печурка там е 5-6 лева/кг
                  LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Niger Преглед на мнение
                    А комшийки не става ли?
                    Бъзикайте се вие, бъзикайте се а на мен какво ми е.
                    Снощи докато измия и Славчо свърши. Не съм го гледал не помня от кога, най много до първата реклама.
                    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Да попитам някой вещ в занаята , конфитюр от череши след като е направен и е сложен в буркани, се слагат обърнати с капачката надолу?! ! Трябва ли след 24 часа отново да се обърнат с капачката нагоре? А и самите бурканчета като се пълнят до капачката ли се пълнят или да остане малко въздух?

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                        Да попитам някой вещ в занаята , конфитюр от череши след като е направен и е сложен в буркани, се слагат обърнати с капачката надолу?! ! Трябва ли след 24 часа отново да се обърнат с капачката нагоре? А и самите бурканчета като се пълнят до капачката ли се пълнят или да остане малко въздух?
                        Да, обръщат се , ама не е задължително чак пък точно след 24 ч.. И пълненето може и да не е догоре.

Коментар

Е обръщат се,няма да ги редиш в мазето с главата надолу.Проверяваш дали са хлътнали капачките/успешна стерилизация/ и толкова.То това е и целта на занятието-да бъде без въздух гърловината първото денонощие/или поне 12 часа/.
                          Оставяй един пръст преди края на буркана,иначе капачката няма на къде да хлътне.

Коментар

Благодаря колега

Коментар

Не до капачката, не бъди максималист! Пълни се горещ конфитюр в затоплени буркани, иначе става "прас!" и жална ти майка на ръката. Обръщат се наопъки и на другия ден си ги слагаш в килера с главата на горе. Важно е капачките да са свестни и...да има лимонена киселина 5 минути преди да го свалиш от котлона! Освен това специално сладката от костилкови плодове се варят до полу-готовност и се оставят една нощ да поеме плодът сироп на мястото на извадената без жалост костилка, освен, ако не е нарязан на парчета *праскови например* и на другият ден се доварява до нужната гъстота, което си е отделна теория!....Ти па отде намери череши за сладко баш сега! И...на последното кипване се слага щипка сол!

Коментар

Ми сума си време си мисля за сладко от череши и днес като видях и си купих. Изкормих ги , сварих ги и ги сложиш наопаки 6 бурканчета , не се е пръснало! Можеше повече, но много изядох така , сега ми е лошо.Половин тенджера

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X