Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Вкусотии в чинии

Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
    И Зайко ги обича с бира...така изглежда неговата порция , но често му малее...
    Намали окрасата и повече ще им се радва.
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Да споделя какво ми се случи преди 2 дена.
      Получавам ЛС Вълков дай адрес и тел.
      Има пратка за теб.
      от Влтер Вачков със него се запознахме на една контрола на състезанието в Троян. Почерпи със печена сланина и хляб.
      Днес получих пратката и кво да видя.

Не издържах и веднага я пробвах искам да ви кажа че вкуса на пушената сланинка е уникален. Също изпрати и торбичка пресен див чесън който забравих да снимам.Трогнат съм просто нямам думи от такава постъпка.А сме се виждали 3 пъти за по 3 минути.
      Ако някой модератор реши че това което споделих немуе тук мястото нека го изтрие. Не винаги се случват такива неща за това писах тук.
      Прикачени файлове

Коментар

дай боже всеки му такива пратки

препоръчвам ти да пробваш рецептата ми с картофки и сланина....има я малко по назад
        Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

• Вчера за вечеря жената запържи едни обрезки от свински врат,добавихме праз и стар лук,и мъничко кладнички...

Забележете в каква съдинка готви.Струвала 400 лв...Баси.
          И тъъъкмо се точех да поема едно сериозно количество бира с това мезенце когато...тя ме издебна и го забърка на червена манджа.
          Та,само вечеряхме.
          Прикачени файлове

Коментар

и мъничко кладнички... извини ме, но би ли разяснил какво точно е това...

Коментар

... но би ли разяснил какво точно е това...
              Предполагам, колегата има предвид гъба Кладница. Дървесна гъба.
              Иван
              ivanp98[at]mail.бг

Коментар

и мъничко кладнички... извини ме, но би ли разяснил какво точно е това...
                Предполагам-гъби кладници.

Коментар

Така е колеги,гъба КЛАДНИЦА.В темата "Гъбите-лов или бране" съм пуснал и снимчица на това вълшебство.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                    Да споделя какво ми се случи преди 2 дена.
                    Получавам ЛС Вълков дай адрес и тел.
                    Има пратка за теб.
                    от Влтер Вачков ...
                    Евала на колегата Вачков за жеста!

Навремето и аз си бях направил пушена сланина.
                    Преди да я опуша обаче, я киснах 2 седмици в саламура/марина....абе, сварена вода с подправки.

После няколко часа пушене и докато е топла - овалване в лют червен пипер, сол, черен пипер....и става супер.
                    Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                      Евала на колегата Вачков за жеста!

Навремето и аз си бях направил пушена сланина.
                      Преди да я опуша обаче, я киснах 2 седмици в саламура/марина....абе, сварена вода с подправки.

После няколко часа пушене и докато е топла - овалване в лют червен пипер, сол, черен пипер....и става супер.
                      Незнам каква е рецептата но вкуса е уникален.
                      Евала за жеста немога да опиша как се почувствах.

Коментар

Ех...хората се хранят, за да живеят - а аз живея, за да се храня!

Задушаваме броколи:

Мяткаме му синьо сирене:

"Постиламе" си една черга:

...и мезим, докато продължаваме да готвим.

Следващите две манджи са от поредицата "манджа с грозде" , т.е. - хвърляме де що продукти имаме под ръка - пък к'вото излезе.
                        Та в гърне слагаме мръвки, гъби, чушки, лук, моркови, праз, подправки, заливаме с бульона, в който сме сварили месото, с част от бульона разбиваме една майонеза, заливаме и с това, слагаме да се пече и хоп - ето резултата:

Вариация на тема "Чили кон карне"

Подготвяме продуктите:

Запържваме чесъна, лука и морковите:

След това запържваме каймата, добавяме подправки + чили /лют червен пипер/, люти чушлета, връщаме зеленчуците, добавяме печен син домат, консерва боб и 1/2 консерва царевица, пасиран буркан домати и малко вино....оставяме да къкри, като от време на време разбъркваме, докато се получи това:

После смесваме 200 на 200 бяло и царевично брашно, малко сол и 3 лъжици олио, замесваме тесто, оформяме малки питки и ги печем на гол тиган.

Слагаме от сместа върху питката, увиваме и хапваме:
                        Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Гиди мискинин , хванах киселини от слюноотделяне
                          ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                          LZ1YBB

Коментар

първа скара за пролетта. заселихме се на вилата, жената ме прати в кварталния магазин за хляб... и аз к'во да видя - вратни пържолки... постите пропаднаха. пържолките в марината с к'вот намеря: соев сос, горчица, бял пипер, джин /друго не ми се откъсна от сърцето/, и 24ч. в хладо... прибираме се днес от града, напалвам скарата да стане жарава, капвам малко зехтинец в маринатата и режа зелената салата.задушените картофи с моркови са готови от преди... "запечатвам" първо пържолките на скарата с бързо премятане на силна жар, после разстилам и дозапичам до червена сърцевина, да не изсъхне. пия една бира междувременно. нарязвам стар червен лук на едри колелца и постилам емайлираната тенджерка с него . покривам с биричка и меткам пържолките отгоре .доливам маалко вода и закапачвам върху жаравата да къкри 30-40 мин. като наглеждам да не изври течноста... в крайна сметка се докара като в мръсния виц : дет го бутнеш - там ти пуска...

наздраве!
                            не бързам за никъде...
                            XJ 2.5TD '98

Коментар

Я обади подробно за задушените картофи с моркови-вариш поотделно и после смесваш или как.И най-вече,с какви подправки ги овкусяваш?
                              Щото пролет е вече и пръкват вариации,но лошо няма да чуем прогонена рецепта.

Коментар

картофите ги удуши Жената, снощи с едно пиле в бульона му след сваряване, барабар с морковите на бавен огън във фурната, но почти без подправки, диетично, заради малката...
                                не бързам за никъде...
                                XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X